Taurus84 píše:... Ja som chcel na jeden konektor pripojit tieto "Angel Eyes" diody - http://rc.305.cz/view.php?cisloclanku=2011010004 Pri svieteni okrajoveho kruzku maju odber 25mA. Znamena to, ze budu svietit slabsie a pojdu na 20mA, alebo sa s tymto modulom nerozsvietia vobec?
Jestli se pamatuju dobře, andělský voči mají dvě velký a dvě malý LEDky spojený v páru paralelně, velký žerou 40mA, malý těch 25mA. Svítit budou, ale slaběji.
Včera som si dal na večeru ten manuál .. chvíľu trvalo, než som sa vysomáril. Neviem ale, či som toto správne pochopil:
Keď budem modul programovať, pripojím kábel jedného ovládania do prijímača kvôli napätiu (regulátor) a druhý kábel ovládania do prijímača kvôli ovládaniu (servo).
Za normálnych okolností po naprogramovaní moduly, by som mal mať počas používania regulátor a servo pripojené k modulu. Čo mám ale spraviť, keď chcem na miesto serva ovládať svetlá jedného výstupu tlačítkom na treťom kanáli prijímača? Myslím, že po naprogramovaní, by som mal kábel ovládania modulu vytiahnuť z prijímača - z portu pre servo a pripojiť ho na 3.kanál prijímača. Servo potom vytiahnem z modulu a zapojím normálne do prijímača.
Takže jeden kábel z modulu pôjde do kanála prijímača pre regulátor, druhý pôjde do 3.kanála, regulátor pripojím k modulu a servo do prijímača. Čiže jeden konektor na module (kde bolo pripojené servo) zostane prázdny? Dobre tomu rozumiem?
Servo není třeba připojovat k modulu. Programování - vždy přes kabel X, který se zastrčí buď do přijímače ( při programování vysílačkou ) nebo do programátoru ( v tom případě se do přijímače připojí i kabel Y ( kvůli napájení jak osvětlovače, tak i programátoru ). Po ukončení programování se konektory X a Y zastrčí do přijímače podle toho, co jsme naprogramovali. Takže pokud bude naprogramováno řízení světel 2P nebo 3P přepínačem, zastrčí se příslušný signálový výstup do toho volného místa v přijímači, který je výstupem pro ten 2P nebo 3P přepínač z vysílačky. Servo řízení pak bude zapojeno přímo do přijímače, mimo osvětlovací modul. Servo řízení by bylo připojeno do modulu pouze tehdy, když by byl požadavek na ovládání blinkrů podle otočení volantem - jinak ne.
Aha, takze ked chcem programovat "plynom" na vysielacke, zapojim kabel X do kanala 2 na prijimaci (regulator). Ostatnemu rozumiem, takze dnes sa ide pajkovat :-)
Mám problém s uložením profilov pre LED-ky. Normálne to naštartujem, všetko funguje defaultne. Dostanem sa do programovacieho modu, v tabuľke 1 nastavím mód X+Y, zmením riadenie X z páky na 2P tlačítko, zmením model X na auto, vôľu Y na malú, model Y na auto a Y auto vzad na 0,3s. Vypnem ..
Po zapnutí registruje zmeny, ale badám hneď prvý problém. Na tlačítko na 3.kanáli to funguje úplne divno. Čokoľvek stláčam, ako stláčam, väčšinou vypínam/zapínam XL1A+B .. podarilo sa mi už zapnúť a vypnúť všetko naraz (asi 10-11x som rýchlo ťukal). To by indikovalo mód X, ale ja som nastavil mód X+Y v 1.tabuľke. Navyše to reaguje občas pri 10x a občas pri 11x kliknutiach, takže absolútne tomu nerozumiem.
Problém ale nastáva pri editovaní nastavení jednotlivých výstupov. Vôjdem do editácie, nastavím tabuľku 3A-YLED. Nech tu spravím čokoľvek, s LED-kami to ani nehne. Vždy sa správajú rovnako. Tabuľka 2 detto .. skúšal som rôzne kombinácie, sledoval som čo sa zmení, čo prestane svietiť, začne blikať apod. .. nič .. skúsil som prehodiť výstupy X-Y medzi sebou, resetovať nastavenia na pôvodné, začať od tabuľky 1 (tú vždy uloží), ale správanie LEDiek neukladá.. neviem či som už pripečený, alebo je niečo zle s modulom, ale mne proste editácia výstupov nefunguje .. nevie niekto poradiť v čom robím chybu, lebo ja už fakt neviem :-(
Vyřešíme to přes soukromou poštu - tady bychom to zbytečně zaneřádili podrobnostmi - je to přece už dost konkrétní záležitost. Vypadá to na to, že se nějakým způsobem nedostaneš do dalších tabulek.
Z článku Světelný modul Modified 2/3 CH... viz výše, mi nedopatřením vypadla stať, kterou dávám raději i sem: Světelný modul jsem zkoušel s tříkanálovou vysílačkou Flysky FS-GT2B a přijímačem HK-GT2R (= Flysky FS-GR3C). Reverzy vysílačky byly nastaveny v normální poloze. V případě výpadku spojení mezi vysílačkou s přijímačem blikají LED světla Přední 2, Zadní a Blinkry, ostatní trvale svítí. Dále jsem modul vyzkoušel s tříkanálovou vysílačkou Spektrum DX3E s přijímačem Orange GR300. Reverzy vysílačky byly nastaveny v normální poloze. Pro správnou funkci třetího kanálu je potřeba u vysílačky DX3E nastavit přepínač AUX do polohy 2P a trim AUX-L na maximum, trim AUX-H může být v libovolné poloze. V případě výpadku spojení mezi vysílačkou a přijímačem zůstanou svítit LED světla Přední 1 a Přídavná, ostatní nesvítí. S jinou vysílačkou se může světelný modul chovat odlišně s ohledem na typ vysílačky a přijímače, aktuální nastavení reverzů vysílačky a funkce třetího kanálu vysílačky.
Ahoj kolegové, prosím potřebuji poradit jak na světelném modulu dss2 zapojit na výstup světel 4 bílé a 2 červené diody. Peru se tu s tím celý večer a pořád se nemohu dopracovat výsledku. Prostě nevím jak to tam poskládat a jaký odpor. Díky moc
2,4 Ghz
SCX10 - Toyota Hilux
SCX10 - JEEP JK
SCX10 - Land Rover Discovery Camel Trophy
MST CFX - Range Rover Camel Trophy
V3S
Tamiya - Porsche Jägermeister
2x Traxxas Slash
Precetl jsem tento clanek nekolikrat a kdyz se snazim kontrolne prepocitat vyobrazena schemata, tak se nemohu dopocitat. Proste kde neni odpor me nejaky vyjde a ty co tam jsou, tak k tem se hrube dopoctu, coz je asi ok.
2,4 Ghz
SCX10 - Toyota Hilux
SCX10 - JEEP JK
SCX10 - Land Rover Discovery Camel Trophy
MST CFX - Range Rover Camel Trophy
V3S
Tamiya - Porsche Jägermeister
2x Traxxas Slash