Nejbližší vozidlo, Zil 130, podle očekávání nijak nepomohl. Alespoň byl ale sám v dosahu stromu, tak se ze zachranné operace, při které sám zapadl, dokázal dostat.

A tak musela přes půl mapy přijet těžká vyprošťovací technika.

A hle, ani Kirovets to na první pokus nedal - prostě ,,jednou zatáhnout a je to", jak by to nejspíš dopadlo s Mazem 7310, nic takového. Motor řve, kola se točí, traktor se kroutí v kloubu a stejně se musí odpojit a nejet si znovu, a znovu, a zase, než se Kamaz konečně ze šutru hnul.

Celkem mi záchraná operace zabrala asi 60 minut reálného času - vyproštění jednoho vozidla. Celkový dojem: ohromně realistické, ohromně zábavné, vůbec mi to nepřišlo jako hra, ale jako jedno z videí, u kterých občas slintám na YouTube.

Na konec záchranné akce všechny stroje žíznivě chlastaly ze skromných palivových zásob.

Boží je, když se v bahně chvíli protáčí kola, tak po zastavení se z nich kouří, ze spálených gum. Dřív jsem si toho nevšiml, možná další novinka Updatu. Jediné, co mě fakt štve, je vyžadování připojení k síti. Nemám ho pořád a nemám ho na vsi úplně stabilní, takže když je špatný den, opakovaně několik minut koukám na šedou obrazovku s textem ,,připojování ke službě Steam"... Koukal jsem na Oovee forum, že se to nelíbí víc lidem, tak třeba možná s tím do budoucna něco udělají.