Finále se pomalu blížíUž se blíží finále. Jste už nedočkavý? :-p Já hrozně. Hlavní věci jsou hotové. Teď ještě barvím dodělávám, skáču od jednoho k druhému a vidím to ještě na 2-3 dny :-p Dnes dám nejspíš nějaké poslední fotky a pak už to nechám na finále, kdy už Vám představím Tacomu 3 jako výsledný celek. :HOPS: Ani sám si ji nedokážu stále představit. To je samá červená a černá, může se to zdát přeplácané, ale věřím že výsledek dopadne dobře.
Dnes jsem dokončil zámek karoserie. Bazmek vážící 34g, což je na tokový masiv hodně slušný a hlavně ta funkčnost je úplně luxusní.

Něco pro Míru. Zase vyhrálo to co je doma při ruce. Původně jsem zamýšlel, že dám 2 pružinky, ale žádné vhodné jsem nenašel, tak vyhrála 3mm kloboučnická guma, smršťovačka a drátek :-D Guma má perfektní tah a je lehce dostupná a ještě k tomu v barvě :-D

Byla až náhoda, že to takto vyšlo. I s boudou se bude nalepený držák opírat o krabičku s elektronikou. Ventilátory jsou přichycené ke krabičce na tvrdé plastové suché zipy a to samé krabička na šasí. Takže je to takové puzzle. Když se chce vyndat krabička, tak stačí odejmout ventilátor, odtlačit zámek a vše je stále dobře dostupné.

Při výrobě zámku jsem musel přemýšlet i zároveň nad podběhy. Proto je zámek nad rámem zúžený. aby neštrejchala guma o stěny podběhu.
Díky zámku budou i lépe usazené podběhy. Tloušťka plechu zámku je 1mm, což mají i podkovy tlumičů. Dříve se podběhy díky absenci zámku přes podkovy zbytečně prohýbaly. Díky držáku vidím kudy vede houpna a mohu vyrobit podběhy fakt na Míru :lol:
Zámek je zakončen, pouze na jedné straně šasí, ohybem a je tam vybroušena taková pacička, přesně na palec, na odjištění karoserie. Musí se vyvinout taková akorát síla, takže nehrozí samovolné odjištění. Za to se musím pochválit :HI:

Z druhé strany je zakončení zkrácené okolo šroubu. Na téhle fotce je dobře vidět vedení tří šroubů na rámu. To je ta vytvořená rovina pro podběh a vše z boku bude zakryto. Při máčknutí páčky se zámek zarazí o ventilátory, takže nejsou nakonec jen na okrasu :idea:

Takto je to bez krabičky a pohled na uchycení gumičky na tyčku v podkově. V jednoduchosti je síla. Jde to rychle vyháknout a nasadit.

Podvozek se mi teď líbí moc :hura:

Odmontovával, jsem tlumiče, že vyrobím ty bodběhy a nakonec z toho vznikla renovace tlumičů :YOP: V týdnu přišli těsnící O kroužky, že je přetěsním a nokonec jsem se rozhodl, že ty vršky přebarvím. To je poslední omlácená věc na autě. Takže Tacoma 3 vyjede zrenovovaná opravdu do posledního dílečku.

Ještě nevíte o pár vylepšení které se povedli zcela náhodně + nějaké kosmetické změny, tak Vás nechám pár dní napínat a sám se budu těšit co z toho vzejde. Více fotek naleznete od
TÉTO DÁL Držte mi palce, ať vše dopadne podle představ :HOPS: