Ježíšek zašel do Linde cestou do Vráta a tam se vybavil, ale člověk se podívá osobně, fásne nějakej katalog, lecos si osahá. Pro příště všechno brát z netu, oproti Linde poloviční ceny za totéž! Nebo skusit jinej krám, svářečské potřeby... Mám tři hořáky, zatím jsem vyzkoušel je ten střední 1,7kW a chce to opatrně. Mosaznou trubičku s hořákem na sotva dvětřetiny plynu, jak 3mm tak 4mm do ruda do 10ti vteřin. Pájka zateče jedna báseň. Jediný co, tak se tenký dlouhý trubky při rychlejším zahřátí kroutí jako had! Takže to chce pak zase porovnat, ale horký je to měkounký jako máslo.
6 mm trubky trvaj ohřát o chvíli dýl, ale bez problémů taky za chvíli. Chce si to vyhrát s napojením trubiček - vybrousit dosedací plochu, jinak to pojme o hodně víc pájky (používám tu Ag 34% obalená - Castolin). Jenže hrát si s dremelkou se mi nechtělo, takže klasika jen tak 125" rozbrus s milimetrovým kotoučem. Proto možná ta spotřeba, občas totiž pájka zatekla škvírou do vnitř a začínal jsem znovu.
Napojení závitovky M4, M3 i přiletování šroubků M3 na mosaznou trubičku bez problémů.
Jediná pakárna je napojování slabších trubiček na tu 6mm, protože tenký se logicky nahřejou snáz. Takže to chce nahřát si tu silnou do ruda a pak je to otázka vteřin než se nahřeje ta slabší. Když jsem nahříval tu tenčí dlouho tak ta mosaz odkápne a trubka je rázem kratší :-D
Dobrej poznatek - ocel sice zrudne za chvilku, ale neodkápne, může se nahřívat v klidu i hodně dlouho! A pozink shoří dřív než se šroubek, matička, závitovka přiletuje, takže taky pohoda.
Čili jediné co je komplikací, pokud by se tomu chtěl člověk chvíli věnovat, aby stvořil něco zajímavého, potřebuje 3 ruce. Jednou držet hořák, druhou pájku, třetí kleštěma přiletovávaný kousek. Dvě ruce = 4 spálený prsty (stačí včas použít hlavu než si šáhnout, ale když to zrovna padá...) Třetí ruku někdy nahradí dva kameny s rovnou plochou, někdy malá železná svěrka, někdy drátek kterým si přidrátuju vzpěry do polohy ve které to chci mít na pevno, někdy pomůže jen trocha vztekání se...
Nu nic, vzhledem k výsledkům které se dostavili, pořídím další pájku a rovnou i jednu na spojování hliníku. Tuto Ag34 jsem na hliník zkusil jak v kombinaci AL/AL, tak AL/mosaz i AL/ocel a nic - bez náznaku jakéhokoli přilnutí. Zato hliník stále nic, zatímco mosaz už kašovití - takže jsem zvědav. Pájka na hliník fachá už při teplotách o 100° nižších...
Míro tahle lexanka není k sehnání ale jestli chceš tak dej 2000 a je tvoje :OK: jo dlouhá 52cm široká 18cm a rozvor tak akorát na sawbacka cca 30cm :FINE: :FINE: ale jestli jí chceš tak chvátej protože zítra už bude v barvě :CIAO: :CIAO:
wolff píše:Míro tahle lexanka není k sehnání ale jestli chceš tak dej 2000 a je tvoje :OK: jo dlouhá 52cm široká 18cm a rozvor tak akorát na sawbacka cca 30cm :FINE: :FINE: ale jestli jí chceš tak chvátej protože zítra už bude v barvě :CIAO: :CIAO:
Ach jo..ještě nedodělal Wraita, ani Forda a už zase dělá na něče,m jiném..Wolfe ty jsi Nezmar!!
Martine dobrě ty.. a co si pořídit Tiga i na hliník?? CCa 18tis peckovej stroj a svaříš už uplně vše a dokonale!!! joo posílal jsem ti PM Na ty vložky kol..Díky
Power Wagon Trial TRX 4 sport kit
Jeep Nukizer trx 4 sport kit
Axial scx24
Slash 2wd
Tekno 1/10 SCT410.3
LRP S10 Blast TC 2 Subaru Impreza
Traxxas Summit
Fendt 1050 Vario + Sklopka KRAMPE
http://tom60105.rajce.idnes.cz/
Tom60105 píše:co si pořídit Tiga i na hliník?? CCa 18tis peckovej stroj a svaříš už uplně vše a dokonale!!!
Tiga???
Já mám obchodku, maturoval jsem z účetnictví, marketingu a ekonomiky, už jedenáct let se živím prací se dřevem... Na co tiga??? Nezavání to černým řemeslem? Asi něco vod železa a hned takový vstupní investice... :NO:
poschlmartin píše:Ježíšek zašel do Linde ...při teplotách o 100° nižších...
Hele Martine, jestli tomu dobře rozumim, tak si sestavíš na sucho spoj, pustíš na něj plamenomet a když se pořádně zahřeje, řekněme do červena, tak ke spoji přiložíš tu stříbrnou pájku a ona sama zateče kam má, jo? Ničim to nepotíráš, nebo tak něco? A nezkoušels spojit ocelový trubky mosazí? Ten hořák co máš je na jakej plyn? PB nebo Mapp, nebo něco jinýho?
**Honza** **Original since 1981** **#RTRCZ team driver**