V12
Píšu hodně

Re: "SPiNTiRES" - TATRA 813 pro novy UPDATE str.247! :)

Do detailu som prezrel navod na sklapac (http://www.oovee.co.uk/forum/topic/1293 ... g-flatbed/)
Okrem toho, ze je tam poriesene sklapanie, obsahuje to aj perfektny navod, ako SPRAVNE urobit podvozok Tatry ! Vsimnite si prednu napravu toho vehikla...
Podla vsetkeho by dokonca slo urobit aj pohyblive rajdove capy a komplet riadenie akehokolvek auta.

Kto sa do toho pusti ?
Naposledy upravil(a) V12 dne 07.06.2016 18:54, celkem upraveno 1 x.
lukino343
Přispěvatel

V12 píše:Do detailu som prezrel navod na sklapac (http://www.oovee.co.uk/forum/topic/1293 ... g-flatbed/)
Okrem toho, ze je tam poriesene sklapanie, obsahuje to aj perfektny navod, ako SPRAVNE urobit podvozok Tatry ! Podla vsetkeho by dokonca slo urobit aj pohyblive rajdove capy a komplet riadenie akehokolvek auta.

Kto sa do toho pusti ?

Kto iny ako ty a patholog ? :tleskam:
Apseron1
Přispěvatel

no107064 píše:Siberian Express 2016
Přidána nakládací plocha pro lehkou obtížnost

Pak dej prosím link
no107064
Častý přispěvatel

ajo na face jsem ho dal a sem jenom napsal tady to je
Siberian Express 2016 s nakládací plochou pro lehkou obtížnost
https://ulozto.cz/xo5tS5NM/siberian-exp ... 16v1-1-rar
Patholog
Přispěvatel

Kluci nějak blbne stahoivání modu. Aktualizoval jsem tu moji Tatru 815-7 ale rychlost aktualizace je 7 bajtu , A při každem spuštění hry chce pořád aktualizovat tu tatru ale nikdy ji nedotáhne. Nemá náhodou někdo z vás podobnou zkušenost?.
Jinak rozumím tomu bonování ale kdyby V12 mi tu stránku rozumně přeložil byl bych chytřejší. Google překládač je na H..... Díkes.
zidon155
Píšu strašně moc!

Jo me to ted taky blbne ... pise to aktualizace nejakyho modu -135mb ... ale stahlo to kolem 99mb a dal uz se tomu moc nechce .. :/
CC-01 UNIMOG ;-)
EX: CC-01 Suzuki Samurai Long :-)
http://zidon155.rajce.idnes.cz/
lukino343
Přispěvatel

Patholog píše:Kluci nějak blbne stahoivání modu. Aktualizoval jsem tu moji Tatru 815-7 ale rychlost aktualizace je 7 bajtu , A při každem spuštění hry chce pořád aktualizovat tu tatru ale nikdy ji nedotáhne. Nemá náhodou někdo z vás podobnou zkušenost?.
Jinak rozumím tomu bonování ale kdyby V12 mi tu stránku rozumně přeložil byl bych chytřejší. Google překládač je na H..... Díkes.

to som si všimol taktiez mi to stahovalo 7bajtov skus vymazat z WS tu tatru a nahodit na novo či nepomoze
Patholog
Přispěvatel

lukino343 píše:
Patholog píše:Kluci nějak blbne stahoivání modu. Aktualizoval jsem tu moji Tatru 815-7 ale rychlost aktualizace je 7 bajtu , A při každem spuštění hry chce pořád aktualizovat tu tatru ale nikdy ji nedotáhne. Nemá náhodou někdo z vás podobnou zkušenost?.

to som si všimol taktiez mi to stahovalo 7bajtov skus vymazat z WS tu tatru a nahodit na novo či nepomoze

To jsem udělal a pořád 7bajtu :D
lukino343
Přispěvatel

Patholog píše:
lukino343 píše:

To jsem udělal a pořád 7bajtu :D

tak to netušim potom nemaš niečo s netom?
Apseron1
Přispěvatel

no107064 píše:ajo na face jsem ho dal a sem jenom napsal tady to je
Siberian Express 2016 s nakládací plochou pro lehkou obtížnost
https://ulozto.cz/xo5tS5NM/siberian-exp ... 16v1-1-rar

Nádherná mapa ale pořád bez nakládací plochy 8o
Patholog
Přispěvatel

V12 píše:Do detailu som prezrel navod na sklapac (http://www.oovee.co.uk/forum/topic/1293 ... g-flatbed/)
Okrem toho, ze je tam poriesene sklapanie, obsahuje to aj perfektny navod, ako SPRAVNE urobit podvozok Tatry ! Vsimnite si prednu napravu toho vehikla...
Podla vsetkeho by dokonca slo urobit aj pohyblive rajdove capy a komplet riadenie akehokolvek auta.

Kto sa do toho pusti ?

Tady máš užitečné návody na všechno

Kód: Vybrat vše

http://www.oovee.co.uk/forum/topic/11673-new-useful-links-for-new-users/#entry77556
V12
Píšu hodně

Za cely vecer sa mi nepodarilo dat dokopy realnejsi podvozok pre Tatru. Ono to akoze funguje, a zdanlivo perfektne. Ma to ale jeden problem, ktory to cele nici - ked pouzijem Axle a SingleWheel, koleso sa pohybuje hore, dole, co je OK. OK ale nie je to, kadial ide os kolesa - neprechadza cez stred rozvodovky, ale niekade inde, na prvy pohlad sa zda, ze ide cez vychodiskovy bod dany HardPointOffsetX, Y a Z pre koleso na opacnej strane. Prave tomuto neviem zabranit. Vo vysledku pri maximalnom vyveseni je koleso malo vyklonene, pri maximalnom prepruzeni zasa malo priklonene a nie je kolme na polnapravu. Skusim este jednu vec - pre koleso nastavim ako ParentFrame polnapravu, ktora ma pohyby riadene prostrednictvom AutoIK. Som zvedavy, ci to pomoze. Prinos to ma uz aj teraz, pretoze ked je polnaprava samostatny objekt rotujuci okolo nejakeho bodu, konecne sa da urobit aj pruzenie typu KingFrame s mechom nad polnapravou. Momentalne ma Phoenix 8x8 mechy vertikalne, co je dost velky odklon od reality. Okrem toho su mensie, ako by mali byt.
V12
Píšu hodně

Patholog píše:Jinak rozumím tomu bonování ale kdyby V12 mi tu stránku rozumně přeložil byl bych chytřejší. Google překládač je na H..... Díkes.

Najdolezitejsia vec pre akukolvek pohyblivu cast je jej Pivot a jej zlinkovanie s ostatnymi castami. Tu je moj priklad, v ktorom som sice zabudol vycentrovat pivot vykyvneho piestu, ale funguje to aj tak (pretoze pivot je na osi vykyvu (pozn. prekladatela)).

obr. 1

Rootpin_cdt je rodic vsetkych ostatnych casti korby. Ked ale pospajas korbu s podvozkom, rootpin_cdt mozes nahradit hlavnym cdt objektom pre podvozok. Ako dalsi je potom cdt pre vykyvny piest, nasledovany frame_cdt, ktory sklapa ram korby a ako posledny je potom bed_cdt (posuvna korba, pozn. prekladatela).
Ked mas ponastavovane cdt a dokonceny model, potrebujes aplikovat modifikator SKIN. Da sa to obist rozdelenim modelu na jednotlive casti s vlastnymi cdt, spravne ich zlinkovat, ale pouzitie zjednoteneho modelu a SKIN je cistejsie a jednoduchsie (neodporucam pre kw exporter, pretoze nedokaze pouzit multimaterial, pozn. prekladatela)
A tu je cela vec v editore. Vzdy testujem pohyblive casti, ci je vsetko spravne zlinkovane a naskinovane.

obr. 2

Ako posledny je XML kod vehiklu. Casti kodu zabezpecujuce sklapanie a posun korby su zvyraznene modrym, chyba oznacenie riadku s Id="TiltBed"

obr. 3 (screen Notepad++)

Na zaver video celeho modelu v akcii
http://imgur.com/aAVzxzX
Honny
Nově příchozí

Patholog:
Ta tvoje T815-7 je nějak VIP? :)
Patholog
Přispěvatel

Honny píše:Patholog:
Ta tvoje T815-7 je nějak VIP? :)

Není VIP ale nějak mi to ted dělá problémy. Nestahuje to vůbec mody. Tak jsem reinstalovas ST a pořád nic. Dám stáhnout mod a nic. Ani vlastní.

Zpět na „Počítače, hry a jiné virtuální světy“