Jak šel čas:Známý vzorek, tentokrát od Vaterry jako gumy z RTR. Tyhle gumy byly pro mě záhadou, někdy fungovali dobře, někdy na pytel. Zpětně jsem si uvědomil, jak jsem o tom přemýšlel, že fungovali kupodivu dobře na vlhku (šutry, hlína, kořeny) a na suchém dost ztrácely, prostě zabírali furt stejně, zatímco jiné gumy se na suchu lepšili. Nesmělo se ale ochladit, jak šli teploty pod 10, byly to pěkné puky

Gmade 1904. Výborný gumy, z továrny teda jsou v nich blbé vložky, vypadali jako dvouvrstvé, ale tu vnitřní, tvrdou vrstvu zapomněli dodat :lol: Po dodání tvrdších a hlavně větších vložek makali parádně. Patří do kmene gum co potřebují točky aby se čistili a vůbec zabírali, takže teprve s tříčlánkem se začali dít věci :lol: S těma novýma vložkama asi nejlepší boční stabilita. Ju a výborně zabírali na sněhu

Duratraxy: Hotová legenda (nejen) Brdských luhů a hájů, tady není co dodat, jsou to dříči a makaj a makaj. V něčem lepší, v něčem horší než Gmejdy, sečteno, podtrženo v průměru o fous lepší. Na mě jsou moc měkké a bortí se i s tvrdšími vložkami, ale někomu to tak vyhovuje

Proline Hyraxy: Pro mě zatím nejlepší, dost podobné Gmejdům, možná i směsí, ale vzorek je mnohem propracovanější, takové ty malé lamelky na špuntech dělají na skalách a šutrech hotové divy, kupodivu dobře berou i na sypkém (ale zase, chce to točky) na mechu, prostě všude, ale na mokrém kameni, jsou možná i lepší gumy.... Taky mi dost uhýbají v bočních náklonech, ale to možná pořeší jiné vložky

Poznámka nakonec: Jedná se o moje subjektivní hodnocení které nemá žádnou exaktní hodnotu a žádný z produktů nebyl testován na zvířatech :tleskam: