Tak v pátek dorazila zásilka z rakouského kayhobbies.at
Obsahem byly těhlice, zadní titanové horní linky a ocelový kardan k zadní nápravě, vše od SSD.
A aby všechno barevně ladilo, pořídil jsem ještě DUPLI-COLOR Eloxal Spray (323003) v tmavě zlaté barvě, která má stejný odstín jako originální hard anodized díly od Axialu.
Takže nejdříve demontovat obě těhlice, vyklepnout ložiska. Při té příležitosti jsem zjistil, že jedno ložisko je zatuhlé. Takže rozebrat, vyčistit a namazat vazelínou na rychlokluzná ložiska. Snad to nějakou dobu zase vydrží. Nové těhlice pěkně oblepit páskou všude, kam se nemá dostat barva, tedy prostory uložení ložisek, do ostatních závitů jsem našrouboval dřevěné špejle, které měly akorát rozměr a mohl jsem za ně těhlice držet při lakování sprejem. Po zaschnutí barvy jsem naklepl ložiska a těhlice namontoval, vše ostatní jsou použil z původních těhlic od Axialu.
Pak jsem se pustil do nejlehčí operace a to výměny kardanu k zadní nápravě. Za minutku bylo vyměněno, všechno krásně pasovalo a i vyvážení kardanu je perfektní.
Poslední na řadu přišly zadní horní titanové linky. Rovněž jsem je hodil pěkně do barvy a začal montovat. Je dobré si všimnou, že v tom malém spojovacím červíku, který spojuje kovovou část s plastovou, je otvor pro 1,5 mm imbus. No já si toho ze začátku hned nevšiml, protože je jen z jedné strany, takže jsem chvilku šaškoval s dvěma matičkami, nevadí. Nicméně později se ukázalo, že nastavit správný úhel natočení koncovek je nad mé aktuální mentální schopnosti. Dal jsem si oběd a po obědě jsem do toho vložil trochu více síly a ono to nějak šlo. Uvidí se, jak se nové titanové linky od SSD osvědčí. Dobré je, že ani při extrémním zkrutu zadní nápravy nekolidují s tlumiči.
SSD těhlice (SSD00004)
SSD ocelový kardan (SSD00073)
SSD horní titanové linky (SSD00137)