Uživatelský avatar
Pleskanec
Častý přispěvatel
Příspěvky: 521
Registrován: 24.10.2011 0:00
Bydliště: Praha 7-Holešovice, Jirny...Klánovický les

Skoro mrtvé fórum ?

Přátelé, kolegové, kamarádi, proč se zde na fóru již téměř neobjevují nějaké akce, kdo , kde a kdy pořádá ? Asi se to svolává přes facebook, ale tam každý nechodí, jako například já / jsem ze staré školy /. Taky byla blbá doba / Covid /, ale snad je to už na dobré cestě. Dříve se na fóru stále probíralo, ukazovalo, řešilo, ale teď skoro nic. Přeci nás ta covidová doba úplně nezničila. :SHIT: :EVIL: :-I :tlachy: :OK: :CIAO:
CC-01 Mitsubishi Pajero 2,4 GHz Robitronic
Axial SCX10 Trail Honcho 2,4 GHZ Robitronic
MST CMX Mitsubishi Pajero 2,4 GHz Robitronic
OSHKOSH 8x8 truck
Absima CR3.4 SHERPA
Yany
Nově příchozí
Příspěvky: 54
Registrován: 20.09.2017 10:17

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Ahoj, myslim si, ze to neznicila doba covidova, ale prave fb a to, ze zde nejdou prijimat novy clenove. Tohle forum umira uz delsi dobu, coz je skoda, protoze je to studnice informaci. Za posledni rok je tu z meho pohledu prispevku velmi malo a jen od par lidi. A pokud se ani oni nemaji s kym "bavit" prestanou sem chodit taky. Driv jsem tu byl kazdy den a procital prispevky ze zvedavosti. Ted uz jen kdyz potrebuju neco zjistit nebo kdyz si nahodou vzpomenu, coz je uz jen tak jednou do mesice. Na fb se uz nekolikrat resilo oziveni fora nebo zalozeni noveho, ale u oziveni je problem se spravcem a do zalozeni a spravovani noveho se nikdo nehrne s tim, ze fb je jednodussi. Je to skoda. Na fb je temer nemozne najit prispevek, ktery byl dam pred tydnem, coz je vyhoda fora, vse ma sva vlakna, ale i tak vitezi fb na cele care. A ohledne svolavani akci - vypada to, ze i na fb jede kazdy na svem pisku. Svolavaji je bud jednotlive skupiny nebo nekteri i verejne, ale tech je jen par a jen ty znamejsi...
CC-01 Pajero ; TRX4 sport
Uživatelský avatar
Mira
Veterán fóra
Příspěvky: 4442
Registrován: 20.05.2013 15:31
Bydliště: Rudolfov

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Já FB nemám, nemam potřebu si jej zakládat a reálně to pro mě znamená, že už se dávno nesvezu tak často. Kluci mi nedávají vědět o každém prdu a i když jsem byl vždy jezdit ve skupině minimálně jednou za tejden tak teď tak jednou do roka :-D . S úbytkem lidí tady a motivujících obrázků jak kdo co staví, kde byl jak jezdit, mě to už ani tak nebere :-D :-I ... Tady ta komunita byla "kolem mě" denně, teď mnoho dní žádný příspěvek a když, tak fakt nic k čemu by se mohlo vyjádřit deset lidí, ale přečteš si nějakej seznam a řekneš si "hm" a zase pár dní nic.
Asi to tak má bejt, já sem chodím, já jsem připraven :-D ale asi to má prostě zdechnout. Už jen čekám kdy mi to stránku prostě nenacte a nazdar. Ani se nebudu pidit po náhradě.

Postavili jsme si za rohem trať (mnozí Rojsin znají), tam se párkrát do roka svezem, když se nám chce jít expedici na Kleť tak tady jdeme ale už to není ten hec, všechno koupíš nemusíš nic stavět, je to taková paralela :mrgreen: že s nefunkčním fórem z toho zmizel ten rajc.

Jak ses těšil že uvidíš na akci toho a tamtoho, že se podíváš naživo na stavbu nad kterous tady slintal půl roku, dořešíš to cos nedoresil na fóru... To není. Na FB co tak kluci říkají taky žádná sláva, fotky TRX vybraných z krabice atd, hele je to o lidech. Jestli tady byla generace kterou to bralo, tak s aktivitou lidí žilo fórum. Dneska je to normální že je trh plnej a není jen axial I, jsou jiný lákadla, svět funguje jinak než před blbejma 10 lety, 20. A to se bavíme reálné o době vzniku a nejlepších letech tohoto fóra.

Volejte řediteli už taky nevysílají.

Mě to stále baví, auto mám, ale nemám důvod stavět třeba nové. Nemám ho komu ukázat, pokecat nad tím... Protože nefrčí fórum :-D
Já mám i jiný koníčky :-D já sem v pohodě :-D

A navíc, koho to baví, kdo chce stavět, ten staví. Kdo chce jezdit, tak jde jezdit a nepotřebuje ani fb ani fórum.
Uživatelský avatar
Libor66
Častý přispěvatel
Příspěvky: 596
Registrován: 29.10.2009 0:00
Bydliště: Plzeň

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Ahoj kluci, doba se prostě změnila. Před pár lety se lidi snažili něco připravit pro ostatní a jezdilo se. To byla krásná doba, dnes je realita úplně jiná.
Snaha něco připravit je dnes srážena hajzlama kteří vytáhli traxxasy z krabice( ne všichni) a než je něco dokončeno tak to rozjezdí, co nerozjezdí rozšlapou.
Tohle pak bere chuť na cokoli. Dřív jsem jezdil hodně a dával jsem i na tohle forum příspěvky o expedicích nebo o stavbách které jsem dělal.
Díky měnící se skladbě lidí mě to už nebaví. Když si někdo model stavěl třeba rok tak to opravdu žral. Auta ze škatule jsou pro rychlokvašky kteří
k tomu prostě nemají to velký srdce. Je to chvilková záležitost a proto jsou plné bazary zánovních modelů. Jak to změnit? To fakt nevím.
Dycky Jeep
axial
Rajče
Uživatelský avatar
zax
Píšu hodně
Příspěvky: 1750
Registrován: 27.04.2010 0:00
Bydliště: Praha, Kladno

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Dalším hřebíčkem do rakve je fakt, že už nemáme v podstatě žádnou kontrolu nad tímto fórem a majítel jaksi nemám zájem cokoliv dělat, menit a pod. Admin, kterýs se mimo jiné "staral" i o toto fóru, už pro něj nepracuje a jak jsem pochopil tak bez náhrady.
Uživatelský avatar
Borik
Píšu hodně
Příspěvky: 1326
Registrován: 14.11.2011 0:00
Bydliště: Brno-Maloměřice

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Libor66 píše: 30.08.2021 15:38 ... Snaha něco připravit je dnes srážena hajzlama kteří vytáhli traxxasy z krabice( ne všichni) a než je něco dokončeno tak to rozjezdí, co nerozjezdí rozšlapou.
To je trochu tvrdé a dost nespravedlivé vyjádření. Neznám žádného "hajzla", co si koupil traxxas a pak něco ostatním rozbil nebo rozšlapal. Spíš je to dáno tím, že na to nemá čas, prostor a potřebné vybavení. Dříve to kvůli těmto důvodům nepostavil, dnes má možnost si to koupit. A rozhodně nelze říct, že k tomu nemá bližší vztah a že by ostatním dělal problémy. Ty bazary jsou plné modelů, které tatínkové koupili svým rozmazleným synáčkům v pevné víře, že odloží mobil nebo tablet a budou modelařit. Většina takových juniorů toho nechá už před druhým nabitím baterek, protože to je vopruz a zdržování a nestojí jim to za tu námahu.
Ale ti starší - tatínkové - si hrají jako my dříve narození a mají z toho také velkou radost. S tím, že je úplně jedno, jestli model staví a nebo si ho koupí. Rozhodně je lepší slušný model koupit, než sám něco blbě postavit.
A že fórum jde do kopru ? Neznám jiné, které by vzkvétalo. Prostě modelářství není v kurzu a modelářů rapidně ubývá - skoro ve všech odvětvích.
Uživatelský avatar
vypravci hubicka
Uživatel
Příspěvky: 129
Registrován: 07.10.2018 20:50
Bydliště: vedle Ringhoffera

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Libor66 píše: 30.08.2021 15:38 Ahoj kluci, doba se prostě změnila. Před pár lety se lidi snažili něco připravit pro ostatní a jezdilo se. To byla krásná doba, dnes je realita úplně jiná.
Snaha něco připravit je dnes srážena hajzlama kteří vytáhli traxxasy z krabice( ne všichni) a než je něco dokončeno tak to rozjezdí, co nerozjezdí rozšlapou.
Tohle pak bere chuť na cokoli. Dřív jsem jezdil hodně a dával jsem i na tohle forum příspěvky o expedicích nebo o stavbách které jsem dělal.
Díky měnící se skladbě lidí mě to už nebaví. Když si někdo model stavěl třeba rok tak to opravdu žral. Auta ze škatule jsou pro rychlokvašky kteří
k tomu prostě nemají to velký srdce. Je to chvilková záležitost a proto jsou plné bazary zánovních modelů. Jak to změnit? To fakt nevím.
skutecne empatickej prispevek, zvouci laskyplne sirokou rc obec k diskusi :)))
nevzpominam si ze bych neco nekde rozslapal, asi jo, ale hajzl jsem. Vytahl jsem traxxase z krabice.
______průsery choděj v množinách_____TRX4+UDR+HonchoII+Summit+Summit+TRX8____________________________________________
Uživatelský avatar
petos
Častý přispěvatel
Příspěvky: 768
Registrován: 25.01.2010 0:00
Bydliště: Banska Bystrica SK

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Ja na fb som(pseudonym ucet), ale len koli tomu, ze inak by som mohol jazdit iba sam.
Ale tam to nie je ruzove tiez.
Teraz budem hovorit za Slovensku scenu -
Srdciari do expedic vymizli, bud sa ozenili, zacali stavat domy, zdravotne su na tom zle,(ze rozum by chcel, ale telo nevladze)
To co na fb pribudli novy vlastnici expedicnych aut, tak sa mi casto pozastavuje rozum(preco preboha, vyvalili stovky eur za nieco, comu sa ani poriadne nechcu venovat???)
priklad:
1.Kupia si model(hovorim o dospelych chlapoch)vyskusaju jednu akciu a uz sa viac neukazu.
Len potom napisu, kedze sme sa zoznamili, ci to auto nechcem kupit.(co je toto dopr****???)

2.Aj na akciach je s nimi dohovorit sa tazke. Myslim ohladom modelov. Nic o tom nevedia. (maju len info co im natlacil predavac kaleraby do hlavy)
Nejaky hlad po novych vedomostiach z ich strany 0.

3. Ako to vytiahnu z krabice im to staci. A je jedno ci ide o TRXka, alebo ine podvozky.
Kam sa podela chut vytvorit si nieco unikatne iba pre seba? Co nema nikto iny? A nie, sused ma vedro na aute, budem ho mat aj ja...

Ja sa pametam, ze ked sme zacinali pred 10 rokmi, situlacia bola ovela horsia. Neboli ziadne informacie ako zabezpecit elektroniku voci vode,
postupovali sme pokus/omyl radili si na fore skusenosti. Ziadna 3d tlac. Pacila sa ti daka karoseria?
Pekne si kup PSH a zacni tvorit. To bolo nepodarkov, pokial sa podarilo spravit nieco k svetu.

Dohadovanie akcii na fb je tragedia. To co sme mali na fore prehladne a pod jednou strechou pre CZ/SK, sa na fb rozkuskovalo na cimpr-campr.
Ja som teraz v 4 skupinach, pretoze navzajom nekomunikuju, a robia si len lokalky. Nemaju ochotu zajst dalej (dokonca do vedlajsieho mesta) aby sa stretli a pojazdili spolocne, poobdivovali si modely(a ake? ked maju vsetci to iste. Def na traxxase :oops: )

Velke akcie su teraz skor opekacky a ozieracky ako expedicie s rc autami.
Prostě modelářství není v kurzu a modelářů rapidně ubývá
Ako keby sa z ludi stavali stale viac iba konzumenti. Vyprchala z nich chut snivat,stratili predstavivost.
(predstav si, ake by to bolo keby... jazdis na offroade, ides do tak tazkeho terenu, ze utopis cele auto, Dokazes odsoferovat to do miest, kde s RCckom nikdo nikdy nebol, hladat nove trasy, tesit sa ked po dlhej jazde sa ti aute nic nepokazi, atd...)


Ja som strasne rad a vdacny, ze som zazil zaciatky expedic. Boli sme vsetci na jednej myslienkovej vlne.
SCX10 jeep JK 4x4
TRX6 Pacific P12 6x6
Uživatelský avatar
Libor66
Častý přispěvatel
Příspěvky: 596
Registrován: 29.10.2009 0:00
Bydliště: Plzeň

Re: Skoro mrtvé fórum ?

petos píše: 11.10.2021 23:12 Ja na fb som(pseudonym ucet), ale len koli tomu, ze inak by som mohol jazdit iba sam.
Ale tam to nie je ruzove tiez.
Teraz budem hovorit za Slovensku scenu -
Srdciari do expedic vymizli, bud sa ozenili, zacali stavat domy, zdravotne su na tom zle,(ze rozum by chcel, ale telo nevladze)
To co na fb pribudli novy vlastnici expedicnych aut, tak sa mi casto pozastavuje rozum(preco preboha, vyvalili stovky eur za nieco, comu sa ani poriadne nechcu venovat???)
priklad:
1.Kupia si model(hovorim o dospelych chlapoch)vyskusaju jednu akciu a uz sa viac neukazu.
Len potom napisu, kedze sme sa zoznamili, ci to auto nechcem kupit.(co je toto dopr****???)

2.Aj na akciach je s nimi dohovorit sa tazke. Myslim ohladom modelov. Nic o tom nevedia. (maju len info co im natlacil predavac kaleraby do hlavy)
Nejaky hlad po novych vedomostiach z ich strany 0.

3. Ako to vytiahnu z krabice im to staci. A je jedno ci ide o TRXka, alebo ine podvozky.
Kam sa podela chut vytvorit si nieco unikatne iba pre seba? Co nema nikto iny? A nie, sused ma vedro na aute, budem ho mat aj ja...

Ja sa pametam, ze ked sme zacinali pred 10 rokmi, situlacia bola ovela horsia. Neboli ziadne informacie ako zabezpecit elektroniku voci vode,
postupovali sme pokus/omyl radili si na fore skusenosti. Ziadna 3d tlac. Pacila sa ti daka karoseria?
Pekne si kup PSH a zacni tvorit. To bolo nepodarkov, pokial sa podarilo spravit nieco k svetu.

Dohadovanie akcii na fb je tragedia. To co sme mali na fore prehladne a pod jednou strechou pre CZ/SK, sa na fb rozkuskovalo na cimpr-campr.
Ja som teraz v 4 skupinach, pretoze navzajom nekomunikuju, a robia si len lokalky. Nemaju ochotu zajst dalej (dokonca do vedlajsieho mesta) aby sa stretli a pojazdili spolocne, poobdivovali si modely(a ake? ked maju vsetci to iste. Def na traxxase :oops: )

Velke akcie su teraz skor opekacky a ozieracky ako expedicie s rc autami.
Prostě modelářství není v kurzu a modelářů rapidně ubývá
Ako keby sa z ludi stavali stale viac iba konzumenti. Vyprchala z nich chut snivat,stratili predstavivost.
(predstav si, ake by to bolo keby... jazdis na offroade, ides do tak tazkeho terenu, ze utopis cele auto, Dokazes odsoferovat to do miest, kde s RCckom nikdo nikdy nebol, hladat nove trasy, tesit sa ked po dlhej jazde sa ti aute nic nepokazi, atd...)


Ja som strasne rad a vdacny, ze som zazil zaciatky expedic. Boli sme vsetci na jednej myslienkovej vlne.
:OK:
Dycky Jeep
axial
Rajče
Uživatelský avatar
Hofy
Uživatel
Příspěvky: 129
Registrován: 01.02.2014 13:28
Bydliště: Plzeň

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Hele je to jak píšou kluci, prostě fb je pro plno lidí snažší, proste máš mobil, máš appku, v ni rovnou vyfotíš co potřebuješ ať už je to k dotazu nebo se chceš chlubit. Když dostaneš odpověď nebo se něco diskutuje, cinkne ti to. Bohužel je tam taková záplava lidí a vyhazuje ti to příspěvky celkem nepřehledně, že ráno o něco zavadíš a večer už diskusi nenajdeš (ono taky to dělá to, že každej s děravou prdelí si udělá svou skupinu - jen na plzen jsou asi 4), ale tolik asi k pohodlí a zlu kolem fb

Forum je mrtvý už nějakou dobu, to se ví, lepší to nebude, admin není a byla i snaha o jiné fórum to pozor :-I někde jsem o to narazil, i se registroval i když to bylo zas proti chuti (stejně jako fb- plno skupin/fór je větší neprehled) ale ani nevím jak se to jmenovalo a hádám že se to nerozběhlo

Lidi co začali modelařit jsou kapitola sama o sobě..někdo začal že nevěděl co by, někdo že “na to má $ “ jiný to fakt zajímá. Házet do jednoho pytle na místě není ať už jen pro volbu TRX (jsem hajzl z 1 a 1/2 protože rtr a kit), ale musím ti dát za pravdu, že s příchodem určitých téměř vymyzela modelářská slušnost, úcta apod. Dost tomu pomohla dostupnost koníčku přes čínský mr*ky z AliExpressu a že má každý negramot fb a může se hádat a bít že je vůl ten, co koupí axial místo Číny, protože je to stejný. Každopádně Marťasovo lokace je cílem Bandy a je zplundrovaná, moje Kyšice se jezdí 2x týdně a taky mechy vypadají hrozně a o akci u Příchovic ani nemluvě, tam se les upravuje hráběma “aby bylo vidět kudy jet”

Forum bylo fajn, byla to studna info a kdo chtěl, ten tu info našel, ale dnes je snazší uploadovat fotku s problémem a za 5min mít 10 odpovědí :-(
Uživatelský avatar
Libor66
Častý přispěvatel
Příspěvky: 596
Registrován: 29.10.2009 0:00
Bydliště: Plzeň

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Fakt už je tohle forum mrtvé, když už se tu neobjeví ani info o tom že se pojede Ještěd tak to je konec. :-(
Dycky Jeep
axial
Rajče
Uživatelský avatar
renda567
Uživatel
Příspěvky: 153
Registrován: 03.03.2013 16:21
Bydliště: Velké Poříčí

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Já osobně bych toto vlákno nazval: Zkurvený Facebook!
Je opravdu velká škoda, že to tu skomírá. Všichni na SKURVENÉM FACEBOOKU který k tomu není určen. Už je přehled tam chybí! Pokud hledáte expedici, musíte jít do spousty skupin, jenže ani tak nic nenajdete. Kalendář který tam je neobsahuje všechny akce. Proste uživatelé jsou líní něco dát předem. Navíc se s tím chlubí jaké to je když si písknou (dají jednoduchý příspěvek o expedici) a jedou. Takovéto příspěvky najít prostě a jednoduše nelze a tak to je jen o náhodě jestli se vám to na FB profilu objeví či nikoli!

Jen mimochodem když toto fórum fungovalo byl jsem 15x až 20x na expedici do roka a z toho jsem některé pořádal.
V současné době již nepořádám nic, nikdo nepřijede a to vím, že v okruhu 20km odměně je minimálně 25 členů. Vím o nich, na expedicích se postupně setkáváme ale na Zkuveném FB je nenajdu!
V současné době, jezdím, jen když mně někdo pozve a nebo něco náhodou najdu a nebo se doslechnu. Tak minulý rok pouze 4 akce!
Bohužel vím o mnoha akcích na které bych rád jel ale dozvěděl jsem se o tom jak se říká s křížkem po funuse, tedy v době kdy se jeli a nebo skončili.
Zkurvený Facebook!

Moc rád bych byl, kdyby si toto fórum vzal někdo, kdo se o to bude starat. A aby současný majitel nekladl přehnané podmínky v předání databáze novému majiteli který bude mýt chuť se tomuto věnovat! :BYE: :BYE: :BYE:
Uživatelský avatar
Pleskanec
Častý přispěvatel
Příspěvky: 521
Registrován: 24.10.2011 0:00
Bydliště: Praha 7-Holešovice, Jirny...Klánovický les

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Já jel 1.1. tu akci Dubeč, vyhlášenou zde díky Komaarovi, tam jsem se náhodou dozvěděl, že se pořádá hned druhý den akce Krčský les / svolaná přes facebook /, na této akci jsem se zase náhodou dozvěděl o akci Novoroční průjezd Prahou, která se jela včera / zase přes facebook /, takže jsem byl v podstatě donucen si založit účet na tom facebooku, abych někam mohl vyrazit. Jsem zatím ,, jen "ve třech skupinách . Na tohle bylo fórum krásně přehledné a jednoduché. Taky bych byl rád, kdy by se jeho zpravování ujal někdo, kdo k tomu má nějaký vztah. :TIME: :SUPER:
CC-01 Mitsubishi Pajero 2,4 GHz Robitronic
Axial SCX10 Trail Honcho 2,4 GHZ Robitronic
MST CMX Mitsubishi Pajero 2,4 GHz Robitronic
OSHKOSH 8x8 truck
Absima CR3.4 SHERPA
Uživatelský avatar
Borik
Píšu hodně
Příspěvky: 1326
Registrován: 14.11.2011 0:00
Bydliště: Brno-Maloměřice

Re: Skoro mrtvé fórum ?

Facebook za to nemůže. Můžeme si za to sami, naše lenost. Pokud budou modeláři dávat přednost facebooku, za chvilku to bude o ničem. Fórum je úzce specializované a je škoda, že se zájem přesouvá na FB, protože nikde jinde, naž na specializovaném fóru, se nedovíme tolik důležitých poznatků, zkušeností a znalostí jiných modelářů. Je to velká škoda, ale je to jen a pouze náš problém. Asi se na FB lépe vykecává a brebentí o všem možném - to ale nevím, FB nemám a nechci.
Uživatelský avatar
komaar
Píšu hodně
Příspěvky: 1243
Registrován: 28.04.2009 0:00
Bydliště: praha - východ
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: Skoro mrtvé fórum ?

FB jsem si před nějakým rokem pořídil, jsem v pár skupinách na téma, co mě zajímá a v "přátelých" mám lidi co znám nebo lidi společných zájmů z těch skupin, co mě zajímá

na fb jsem "asi" ve třech základních rc skupinách a ani o jedné z těch tří akcí jsem se na fb nedozvěděl předem, vždy jen fotky po akci
pravda o Dubči vím odtud, protože jsem ji sem dal a na fb jsem to nedával, stejně nevím kam, když o těch ostatních nevím

problém je hlavně v lidech a jejich lenosti, je to tam tak roztříštěný, že to člověka připraví o náladu, něco více tam aktivně dělat

U druhého koníčku nám to na fb celkem funguje, lidi tam dávají i info o akcích a přeposílají zajímavosti odjinud
trochu tam funguju jako agregátor (fuj to je hrozný slovo), sleduju více zdrojů a házím to tam i pro ostatní
což pak pomáhá i tomu, že občas přihodí o ostatní
ale v rc nikdo takový podobný není
Petr KomareK
HPI Wheely King "Hello Kitty" Defender, Tamiya CR-01 Toyota Land Cruiser FJ40, MST CMX C-10 Hummer H2, Tamiya TA-01 Hummer (Humvee, H1, H2, H2o), Axial AX10 ARTR
http://rcexpedice.pkomarek.cz
http://www.rcvidrholec.cz

Zpět na „Pravidla a informace“