Ja na fb som(pseudonym ucet), ale len koli tomu, ze inak by som mohol jazdit iba sam.
Ale tam to nie je ruzove tiez.
Teraz budem hovorit za Slovensku scenu -
Srdciari do expedic vymizli, bud sa ozenili, zacali stavat domy, zdravotne su na tom zle,(ze rozum by chcel, ale telo nevladze)
To co na fb pribudli novy vlastnici expedicnych aut, tak sa mi casto pozastavuje rozum(preco preboha, vyvalili stovky eur za nieco, comu sa ani poriadne nechcu venovat???)
priklad:
1.Kupia si model(hovorim o dospelych chlapoch)vyskusaju jednu akciu a uz sa viac neukazu.
Len potom napisu, kedze sme sa zoznamili, ci to auto nechcem kupit.(co je toto dopr****???)
2.Aj na akciach je s nimi dohovorit sa tazke. Myslim ohladom modelov. Nic o tom nevedia. (maju len info co im natlacil predavac kaleraby do hlavy)
Nejaky hlad po novych vedomostiach z ich strany 0.
3. Ako to vytiahnu z krabice im to staci. A je jedno ci ide o TRXka, alebo ine podvozky.
Kam sa podela chut vytvorit si nieco unikatne iba pre seba? Co nema nikto iny? A nie, sused ma vedro na aute, budem ho mat aj ja...
Ja sa pametam, ze ked sme zacinali pred 10 rokmi, situlacia bola ovela horsia. Neboli ziadne informacie ako zabezpecit elektroniku voci vode,
postupovali sme pokus/omyl radili si na fore skusenosti. Ziadna 3d tlac. Pacila sa ti daka karoseria?
Pekne si kup PSH a zacni tvorit. To bolo nepodarkov, pokial sa podarilo spravit nieco k svetu.
Dohadovanie akcii na fb je tragedia. To co sme mali na fore prehladne a pod jednou strechou pre CZ/SK, sa na fb rozkuskovalo na cimpr-campr.
Ja som teraz v 4 skupinach, pretoze navzajom nekomunikuju, a robia si len lokalky. Nemaju ochotu zajst dalej (dokonca do vedlajsieho mesta) aby sa stretli a pojazdili spolocne, poobdivovali si modely(a ake? ked maju vsetci to iste. Def na traxxase

)
Velke akcie su teraz skor opekacky a ozieracky ako expedicie s rc autami.
Prostě modelářství není v kurzu a modelářů rapidně ubývá
Ako keby sa z ludi stavali stale viac iba konzumenti. Vyprchala z nich chut snivat,stratili predstavivost.
(predstav si, ake by to bolo keby... jazdis na offroade, ides do tak tazkeho terenu, ze utopis cele auto, Dokazes odsoferovat to do miest, kde s RCckom nikdo nikdy nebol, hladat nove trasy, tesit sa ked po dlhej jazde sa ti aute nic nepokazi, atd...)
Ja som strasne rad a vdacny, ze som zazil zaciatky expedic. Boli sme vsetci na jednej myslienkovej vlne.