rozhodl jsem se taky pochlubit svým "mazlíkem". Loni na jaře jsme si pořídili expedici Absima Sherpa CR 3.4. Ježdění mě chytlo a řekl jsem si, že přes zimu by to s ní chtělo něco spáchat.
Vždycky se mi líbila stará Toyota Land Cruiser a tak tahle karosérie byla jasná volba. Nebudu lhát, že to byla snadná přestavba. Sice s karosérií dodávají několik držáku, ale bohužel na Absimu žádný nepasuje. Bylo potřeba vyřešit zadní tlumiče. Jediný řešení bylo říznout do korby a udělat jim trošku prostoru. Otvor je zakrytý imitací přídavné nádrže vyrobenou nejdříve jen z umělé hmoty a ze všeho "co dům dal".
Později jsem začal objevovat krásy a výhody 3D tisku a horní díl nádrže jsem celý předělal. 3D tiskárna mi taky pomohla vyřešit problém s interiérem. Killerbody ho sice vyrábí, ale chtějí za něj pěknou raketu. Navíc kvůli jinému podvozku by na model stejně neseděl. Proto je celý interiér kromě základní desky 3D tisk. Byla by škoda se podívat dovnitř a vidět jen holý podvozek.
Samozřejmě originál kola jsou vyměněná za ALU beadlock disky, závaží na přední nápravě, přidaný funkční naviják s dálkovým ovládáním, zvukový modul a předělané celé osvětlení. Využil jsem původní připojení do modulu. Modelu svítí přední světla, zadní světla, blinkry vepředu a vzadu, rampa a při couvání se mu rozsvítí i zadní světla v rampě. Dostat všechno do karosérie pick-upa byl docela porod. Původně jsem na Absimě měl Jeep Wrangler, tam bylo místa na rozdávání.
Kdy už bylo vše hotové, objevil se malý problém. Absima trošku přibrala na váze, má něco kolem pěti kilo, a originál tlumiče to úplně nezvládaly. Nakonec jsem teda vyměnil jen pružiny a uvidím, co to udělá v terénu.