Bohouš
Nově příchozí

Re: 3D Sets dodávka Max Team

Ano ano. Už jezdíme. :-)

O víkendu jsme jim dali trochu do těla. Na silnici a rovných pevných površích dobrý. Jak se s tím vjede do trávy tak už to moc nedává.
3D Sets Landy 4x4
TRX-4 Land Rover Defender
Latrax Teton
CR12 Ford F-150
Bohouš
Nově příchozí

Co se stavby týká.

Přední náprava vytištěná z PETG nefungovala dobře. Zřejmě kvůli tiskovému nastavení díly do sebe pasovaly moc natěsno a nechtělo se to dobře hýbat. Tisk z PLA dopadl dobře,. Máme i jednu kombinaci, kdy jsme kulové čepy tiskli zmenšené 0,97%. V kombinaci s PETG nápravou to nestačilo na volnějsí pohyb, s PLA ale už je to suprové. Lepší než ta první PLA. Je to takový hybrid. Většina z PeTG, pohyblivé díly z PLA a k tomu zmenšené PLA čepy.

Obrázek

Uložení tlumiče mi dělalo potíže. Z počátku jsem nechápal co je špatně. Dolní uchycení je tak moc utopené v ramenu, že do něj nejde tlumič klasicky jednoduše nasadit i s pružinou. Miska pružiny se opírá o plastové rameno.

Obrázek

Nakonec jsem to tam ale nějak dostal. Je to zřejmě úmyslné... pružina se opírá přes tu misku do takového podélného lůžka v ramenu. Při pružení se v něm šoupe. Nechápu proč to neprobrali víc do hloubky, aby se pružina opřela normálně o kulový čep. Místa i materiálu je tam na to dost. V dolní úvrati to má trochu problém dojet úplně dolů. Nicméně tak nějak to funguje.

Obrázek

Po nasazení kola na nápravu se vnitřní disk kola dotýkal nápravy. Sice "drhnul" jen zlehka, ale nelíbilo se mi to, tak jsem ještě zvětšil vnitřní průměr disku o 2mm, aby to šlo volně.

Na obrázku je stav před úpravou:
Obrázek
3D Sets Landy 4x4
Latrax Teton
CR12 Ford F-150
Mira
Veterán fóra

To víš, s těmi kulovými čepy řešíš klasické problémy 3D tisku.
Na čem tisknes? Co máš za stroj?

K těm pružinám - existují různé kloubky, každý je jinak vysoký, z těch nejpoužívanějších MP jet oproti Traxxas - rozdíl například asi o metr. Sežeň nějaký vyšší, který měl asi i autor modelu na odladění, a je to

Kolo jsem nemyslel větší, jen vyšší profil gumy. Ale koukám že vzhledem ke konstrukci disku to nebude asi úplně možný, těžko říct jestli by pasovaly nějaký klasický 1.9, menší disk 1.55 se tam jistě nevejde, muselo by se významně zmenšit ústrojí u té těhlice..

Také se dá využít gum a kol z náklaďáků, tam bude výběr pěkného civilního silničního vzorku na dodávku lepší než hledat v expedicích

Ale máš 3D tiskárnu takže to možný samozřejmě je 🤣🤣😆

Nemůže to bejt hned hotový a jedu. Musíš si s tím taky chvíli hrát, takze za mě všechno v pořádku a pěkně to musíš odladit
Bohouš
Nově příchozí

Na tisk mám Průšu.

Ty disky tam mají rozměr 2.2. A je fakt, že 1,9 disk by se na přední nápravu nedal použít... jak kluk předtím psal o mých discích na defovi ty jsou jen 1.9.
Na ty 2.2. disky se dají sehnat gumy s vyšším profilem, ale nejspíš by se nevešly do podběhu.

Např:
https://www.peckamodel.cz/pro1013717-pr ... t-course-2
K těm pružinám - existují různé kloubky, každý je jinak vysoký, z těch nejpoužívanějších MP jet oproti Traxxas - rozdíl například asi o metr. Sežeň nějaký vyšší, který měl asi i autor modelu na odladění, a je to
No, možná. ale vyyší kloubek znamená nutnost použití kratšího tlumiče... montuje se přece na konec tyče. Nebo máš na mysli něco jiného? Z toho jak to tam vypadá spíš myslím, že to byl záměr, udělat o tak aby se to opíralo. A jednou to doufám upravím, nebude to tak složité.

Nemůže to bejt hned hotový a jedu. Musíš si s tím taky chvíli hrát, takze za mě všechno v pořádku a pěkně to musíš odladit
Souhlasím. Ještě, aby to pochopili kluci :-D
3D Sets Landy 4x4
Latrax Teton
CR12 Ford F-150
Wdčko
Nově příchozí

Jo s tou přední nápravou jsou potíže i při nastavování pružiny, to se pak musí sundat náprava a skoro i tlumič do toho musí být hodně našponovanej. Když je to totiž málo našponovaný a člověk ručně zvedne tak se to tam udrží samo ale ne, nahoře se to nejspíš udrží tím třením mezi spodním ramenem a tím kalíškem.
Holý to bude chtít ladit, ladit a ladit hlavně ty pružiny vepredu i vzadu.
Cr 12 (F150 custom)
Max team Zelený
Mira
Veterán fóra

... ty gumy co ukazujes jsou shortovy, pravověrný 2.2/3.0 . Vepředu, normálně z boku, to fejkuje vysoký profil vysokou bočnicí na ráfek 2.2. Ale vzadu už prozrazuje Buggy styl nízký profil na obrovským 3.0 ráfku, takže to použít nejde. Tohle by bylo výborný řešení, kdyby se nabízely gumy 1.55/2.2 - to by byla tvoje volba, domaloval bys ten venkovní "malej" nějakej plechovej 1.55 disk a vzadu by to bylo 2.2 jako to máš teď

To sem ale nikdy neviděl
Ale viděl sem borce gumu ustřihnout a slepit a tím zmenšit na požadovaný průměr... 🧐🧐🧐
Wdčko
Nově příchozí

Tak po delší době zase píšu.

Nejdříve novinky: do zelené dodávky jsem si koupil nový motor, stříďák o velikosti sedmistovky i s regulátorem (https://www.mz-racing.net/kn-combo-l3-c ... rta-p40382). A k tomu se váže jeden problém, ten regl je hodně velký a není kam pořádně dát (provizorní místo jsem našel).

Nu a když mám ten silnější motor tak už to přestává dávat diferenciál z PC (je ještě původní, modrá má už asi třetí). A taky mi povolil kardan v šestihranu u převodovky. A mi ukroutilo zadní kolo (musím upravit model).
Cr 12 (F150 custom)
Max team Zelený

Zpět na „Onroad, Drift a Rally“