Caprissone
Nově příchozí
Příspěvky: 1
Registrován: 25.12.2023 9:32

RGT Cruiser V3 1:10

Ahojte,

jsem tu nový. Potřeboval bych pomoct s vysvětlením možná základních principů. Auto je Crawler, ale na můj vkus je poměrně dost rychlé a představoval jsem si ho spíše pomalejší (citlivější na plyn). Jaké jsou možnosti pro upravení rychlosti? Tak aby mělo větší sílu/menší rychlost? Za 1. hodinu jízdy jsem bohužel kompletně odvařil servo řízení (6kg) s čím jsem trochu počítal, avšak jsem si nemyslel, že vydrží třeba týden. Dále mám menší problém s diferenciálem, kdy na zadní nápravě hobluji zuby, je nějaká možnost jak se dá korunka v diferenciálu vymezit, tak aby zuby do sebe zapadali? Přípádně existuje nějaký upgrade (dá se změnou počtu zubů na korunce docílit opět pomalejšího chodu)?
Uživatelský avatar
jirkacbx
Uživatel
Příspěvky: 392
Registrován: 13.02.2009 0:00
Bydliště: Sedliště u Nepomuka,okr. PJ
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: RGT Cruiser V3 1:10

Rychlost.
Dát pastorek na motor s menším počtem zubů nebo jinej motor s větším počtem závitů.
Servo velikost standart se sílou aspon 15 - 20kg.
Vypodložit ložisko na hrušče diferáku z venkovní části,aby víc tlačilo na hrušku pro nabíhání zubů na talířový kolo.
Neni důležité vyhrát,ale nasrat toho,kdo vás porazil.
AX10
Mammoth BC8 1/12
Uživatelský avatar
Mirda
Uživatel
Příspěvky: 343
Registrován: 18.02.2010 0:00
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: RGT Cruiser V3 1:10

Ahoj, v první řadě vítej 🙂

K rychlosti…
Nejjednodušší možnost jak zpomalit je nastavení na vysílačce, ale jestli máš auto z krabice (asi ano), tak tam co jsem se koukal tahle možnost nebude (s originální vysílačkou).
Pak se nabízí koupit pastorek s menším počtem zubů - již zmíněno výše
Nebo motor s více závity, ale pozor! koukal jsem že v tom RGT je motor velikosti 390 a nevim jestli tam klasickou 540 narves, tak spis koukej po těch menších motorech nebo si ověř že tam na 540 bude pasovat.

Servo…
Cokoliv standardních rozměrů. Hlavně kovové převody - originál jsem koukal že má plasty. Určitě ber nějaké silnější a klidně pomalejší.

Vůle jak psal Jirka - dej tam nějaké podložky. Samozřejmě, že pokud v nápravě změníš převodový poměr tak se změní rychlost ale pokud vím tak se žádný takový tuning neprodává. 🙂

Zpět na „Modely pro expedice - obecné“