Jakožto velký fanda AČR a zároveň fanda offroadů Defender, jsem při zjištění, že existují nějaké expediční RC 1/10 modely, co se s nimi dělá a že jeden z nejrozšířenějších a snadno dostupných modelů je právě Land Rover Defender 90 mi bylo naprosto jasné, že ho musím mít.
Jak jsem se již zmínil, tak můj defík bude (snad někdy) věrnou kopií vozu sloužícího na základně v Čáslavi. Protože armáda má jisté specifikace, tak bohužel neodebírají pravostrané 90 se střešním oknem, s nýty na bocích a hromadě dalších věcí, tudíž mě čeká (většina hotova nebo téměř hotova) spousta věcí navíc...
Je to především:
Zadělání střešního okna (právě mi na něm schne tmel)
Udělání vybrání u víka nádrže (hotovo)
Udělání kliky zadních dvěří (hotovo)
Předělání pantů zadních dvěří (hotovo)
Zabroušení nýtů na bocích (vzadu je i armádní LR mají :roll: )
A klasika - úprava na evropské řízení (rozpracováno)
Bohužel disponuji velmi omezenými finančními prostředky, takže stavba byla rozdělena do několika etap. Momentálně je aktuální úprava karoserie na AČR verzi a nalakování.
Momentálně mám zakoupenou kastli, použíté šasi MEX-I a gumy RC4WD Dirt Grabber, zbytek budu shánět postupně v následujících týdnech (měsících?).
Moc toho hotovo zatím nemám, ale byl jsem vyzván, abych se podělil i s tím málem...
Narafičený Defík. Snad se jednou na ty kola opravdu postaví... :)

Ne ne, tohle musí pryč!

A tohle taky (proč jen si AČR nemohla koupit verze se střešními okny... :? )

Nejtlustší cedule, co jsem v OBI našel :D Ano, bude se jednat o nekuřácký automobil :D

Pájka - rychlý přítel

pokled na zadek - panty zmenšit, kliku udělat, nádrž vytvořit...

hotová nádrž dle originálu :) (toho víčka si nevšímejte, není přilepeno, tak sklouzlo dolů ;) (musí se ještě obrousit a hooodně upravit :D))

hotová klika a "nové" panty

klika z druhé strany :)

Už obroušený lem okna + nová výplň. V současnosti je na tom spousta tmelu a schne, po dopsání tohodle jdu brousit

No a takhle bude chlapík (snad brzo) vypadat