matbre píše:když jsem měnil origo plastový ložiska za železný, tak jsem tam do té mezery dál jedno to plastové ložisko, a funguje to stejně :-D
Slick7 píše:matbre píše:když jsem měnil origo plastový ložiska za železný, tak jsem tam do té mezery dál jedno to plastové ložisko, a funguje to stejně :-D
No, tak to rozhodně nefunguje stejně :roll: Za prvé pochybuji, že to ložisko má přesně na desetinu potřebný rozměr, který vymezuje potřebnou vůli a za druhé, že to ložisko mělo osazení, aby se ti opřelo o ten vnitřní prstýnek protilehlé kuličkového ložiska!!
Jinak všem ostatním děkuji za vaše kladné ohlasy. V nejbližší době budu dělat zase tuto úpravu pro jednoho kemoše, tak si s tím dám práci a poměřím vůle před a po, ale hlavně sem šoupnu výkres, ať si to můžete taky udělat.
Stenly píše:Tenhle zlepšovák je z těch tvejch nejlepší a nebylo by lepší dát to do jedoho vlákna aby to bylo všechno pohromadě :FINE: :GO: :YOP:
matbre píše:Slick7 píše:matbre píše:když jsem měnil origo plastový ložiska za železný, tak jsem tam do té mezery dál jedno to plastové ložisko, a funguje to stejně :-D
No, tak to rozhodně nefunguje stejně :roll: Za prvé pochybuji, že to ložisko má přesně na desetinu potřebný rozměr, který vymezuje potřebnou vůli a za druhé, že to ložisko mělo osazení, aby se ti opřelo o ten vnitřní prstýnek protilehlé kuličkového ložiska!!
Jinak všem ostatním děkuji za vaše kladné ohlasy. V nejbližší době budu dělat zase tuto úpravu pro jednoho kemoše, tak si s tím dám práci a poměřím vůle před a po, ale hlavně sem šoupnu výkres, ať si to můžete taky udělat.
tak přesné na desetinu to není, ale funguje to, rozhodně lepší než bez :wink:
Slick7 píše: Měl jsem na tohle téma SZ s adminem, bohužel mi na to do teď neodpověděl, tak jsem založil nové téma, ale udělal jsem to také kvůli tomu, aby jste se mohli případně vyjadřovat k dané problematice.