Po dlouhé době jsem se vrátil zpět k projektu YJ. Auto bylo sice už hotové a jezdilo docela slušně, ale to bych nebyl já, abych to zase nepředělal. Původně jsem stavě na trial truginu s boudou Defendera, ale moje obavy se vyplnily. Na triálek to prostě není ono. Tak jsem se rozhodl přestavět tohle. Pořád to bude model určený na trial, ale chtěl bych vycházet z reálných předloh co se podvozku týče. Nemám vysloveně jednu konkrétní předlohu, ale spíš tady se mi líbí tohle, tamhle zato ono. No uvidíme co z toho vznikne a hlavně jak to bude fungovat.
Jako první a asi i nejzásadnější změnu dozná šasi. Rozhodl jsem se vyzkoušet potenciál 3D tisku, takže šásko bude tisknutý. Bude z ABS leštěný v acetonových výparech (né kvůli vzhledu, ale pevnosti).
Prozatím jsem jsem vyrobil prototyp z PLA bez povrchových uprav a na tu nejhorší možnou kvalitu jen abych viděl jak bude rám na autě vypadat a mohl pohodlně umístit další komponenty. Zatím se jedná jen o zkušební prototyp, postupně budou přibývat konzole na uchyceni k boudě, linků atd.
Výsledný výrobek bude mnohem jemnější.

Vymodelovat mi trvalo dýl než jsem čekal, ale myslím, že to stálo za to.