Tak vidím, že je na obzoru další model OT64 SKOT. Já jsem svůj model dokončil zcela nedávno i když se nedá srovnávat se zde prezentovaným stejným modelem. Stavbou RC modelů vojenské techniky se zabývám již delší dobu, svůj první takový model a to tank T59 jsem postavil již před 30 lety podle plánku Modelář. V té samé době vyšel i plánek na OT64. V té době jsem si ale do stavby netroufl a stavbu na neurčito odložil. Mezitím jsem ale postavil další modely a to americký raketomet MLRS a tank Abrams M1A2, oba s využitím dílů podvozku (pásy, kola a pod) od p. Lamky. V nedávné době jsem ale vyhrabal letitý plánek na OT64 a rozhdl se pro jeho stavbu. Pro stavbu podvozku jsem použil díly ze dvou podvozků TL01 a pneu z modelů CC01. Právě rozměry použitých pneumatik vlasně určily i měřítko modelu, které vyšlo cca 1:14. Pohon modelu zajišťuje motor 540 s vloženými dalšímy převody, náhon na všechny nápravy (8x8) a uzavřené všechny diferenciály. Vlastní korba je provedena převážně z překližky, na rozdíl od modelů MLRS a Abrams, které jsou provedeny ze sklolaminátových desek (na OT64 již nezbyly).
Pár fotek modelu:
http://martin1309.rajce.idnes.cz/OT64_SKOT/