rotruck
Častý přispěvatel

Budou plastový , navíc stejnej výrobce = stejnej materiál . Nejsou levný pro nic za nic. S tím vybrušováním blatníků to nebude tak žhavý , zvedneme to a uvidíme. Pošlu ti do mailu nákres.

EDIT: Máš to v mailu na "selsky dvur"
RCTR - RC Truck Rally- Dakarky LIAZka a KAMAZel
nivak
Píšu strašně moc!

JO díky.Jinak tenhle mail je na mámu do penzionu.Můj e-mail
jiri.hilscher@centrum.cz
jinak moc díky za rady a to všem
nivak
Píšu strašně moc!

Jo a další plán je že asi uděláme řetězy.
sistri
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele: WWW

,,Dělání, dělání to nám hrůzu nahání"
-------------------------------------------------
RC OFFROAD KLUB PLZEŇ
http://www.rcoffroadplzen.4fan.cz/

http://www.zmmodel.cz
SMURF
Častý přispěvatel

no hlavně ty od losi nebrat gumy super ale disky sou na prd
AXIAL Wraith JEEP pison spider
AXIAL SCX10 Jeep wrangler 2012
AXIAL SCX10 II Jeep wrangler 2017
Poličkovky Jeep YJ/Jeep TJ/Jeep JK offroad/Jeep JK street/Jeep JK unlimited offroad/Jeep JK unlimited street/LEXAN Jeep wrangler 2012-2017.
RAJČE = smurf87
rotruck
Častý přispěvatel

OK přepošlu to ještě na tvůj mail ............

Jinak, Losi disky nejsou až tak naprd , jen se to se musí jednoduše upravit a pak jsou supr :wink:
SMURF
Častý přispěvatel

no nevím známej je měl pořád se mu to zouvalo a když jsme chtěli sundat ringy tak sme pár pidi šroubku utrhli, u mě vedou disky z axíka nikdy žádnej problém a obrovská výdrž i při hrubém zacházení
AXIAL Wraith JEEP pison spider
AXIAL SCX10 Jeep wrangler 2012
AXIAL SCX10 II Jeep wrangler 2017
Poličkovky Jeep YJ/Jeep TJ/Jeep JK offroad/Jeep JK street/Jeep JK unlimited offroad/Jeep JK unlimited street/LEXAN Jeep wrangler 2012-2017.
RAJČE = smurf87
rotruck
Častý přispěvatel

Přesně tak , mně se taky zouvaly , nějakou dobu jsem tak i jezdil , bylo to efektní , když Dakarka chytla defekt a došmajdala do pointu s píchlou gumou :mrgreen:
Obrázek
Pak jsem to vyřešil jednoduchou úpravou a od tédoby na tom gumy drží naprosto perfektně.
S těma šroubkama problém nemám , jen člověk musí používat kvalitní imbus , žádný bláto .
otomysek
Nově příchozí

Omlouvám se,že Ti lezu do tématu,ale muj dotaz je k věci a vlastní téma na NIVU si založim až opravdu začnu :wink: Všechny ty doporučený a i mnou nalezený pneumatiky sou strašně monstrózní.Mam v plánu postavit něco co se dá běžně potkat na silnici.A k tomu sem si našel rozměry zhruba 690mm průměr a 175 šířka
Dá se něco takovýho sehnat v 1:10?Kde? Nejbližší rozměr sem našel na š-hobby
Ale jednak je hnusnej vzorek a jednak nevim na co bych to obul.Kamioňáckej disk by asi taky nebyl zrovna scale:-)
Ještě jednou sorry a dík :wink:
rotruck
Častý přispěvatel

Spočítal jsi to dobře , já mám univerzálně v mozku uloženo že NIVA má kola +/- 70cm průměr . Jinak , truckový pneu jdou nasadit i na přední úzké ráfky/disky buggy , jen musíš vybrat správný průměr disku dle vnitřního průměru pneu.

Jinak ale musíš počítat s tím , že pokud nebudeš stavět od píky , a použiješ
hotovej podvozek , třeba CCčka tak nebudeš mít 1:10 , ale cca.1:8 a pak ti tam už pásnou i větší gumky , třeba 82mm - 84mm a to už se dá slušně vybrat.
Jinak , jsou i měkčí gumky v 1,55 který by se daly použít , třeba tyto ....

Dirt Grabber Š 30mm / průměr 76mm ..... takový spíš už do Dakarskejch dun

Obrázek
otomysek
Nově příchozí

Nepočítal sem to já,ale týpek myslim že věci znalej.A vyšlo nám to nějak 685mm nebo tak nějak.A jestli máš v hlavě 70cm tak si dobrej.To skoro sedí a já bych to v palici neudržel:-)
Chci to stavět komplet celý.Už se těšim na pilování předních ramen:-) Nákupu se bohužel nevyhnu.Unašeče,ozub. kola a další prkotiny nezvládnu.http://s-hobby.cz/rctruck/stranky/_32078-pneu--69-40-20-silnicni.htm
to je ono kolo.Pěkný.Ale na NIVU? :?:
otomysek
Nově příchozí

otomysek píše:Nepočítal sem to já,ale týpek myslim že věci znalej.A vyšlo nám to nějak 685mm nebo tak nějak.A jestli máš v hlavě 70cm tak si dobrej.To skoro sedí a já bych to v palici neudržel:-)
Chci to stavět komplet celý.Už se těšim na pilování předních ramen:-) Nákupu se bohužel nevyhnu.Unašeče,ozub. kola a další prkotiny nezvládnu.http://s-hobby.cz/rctruck/stranky/_32078-pneu--69-40-20-silnicni.htm
to je ono kolo.Pěkný.Ale na NIVU? :?:

Jo a to z toho obrázku by se možná ještě dalo,ale je to skoro 2xširší :sad:
Sorry
sem se uklep a místo úpravy sem dal citace.A Teď nevim jak to mam smazat
Naposledy upravil(a) otomysek dne 03.02.2012 22:15, celkem upraveno 1 x.
rotruck
Častý přispěvatel

Osobně bych radil nechodit do vlastní stavby , raději to CCčko . Podvozek CCčka je skoro maketovej na Nivku a těch pár milimetrů měřítka nestojí za tu šílenou drbačku s výrobou všech dílů. Dost problémů budeš mít s kastlí , tak proč přidělávat další . Asi tak :wink:
Jinak k těm gumkám , pokud ti jde opravdu o maketu (scale) civilní verze , tak budeš muset kouknout po nějakejch předních buggy pneu - užovkách , ale bude horší výběr vzorků.
EDIT : Tu citaci neřeš
otomysek
Nově příchozí

Jednak nejsou finance,ale hlavně mi to baví.V konečnym součtu asi neušetřim nic (elektronika,kola atd.) ale budu to tvořit postupně a tím pádem i koruny budou potřeba postupně.Sice si nic takovýho nanapsal,ale myslim,že si myslíš něco o dálším lojzovi co sem kydne pár velkohubejch příspěvků a zmizí,protože zjistí,že neví za jakej konec se drží pilník :lol:
Na Tamiya foru prezentuju svojí prvotinu.Je těsně před dokončením a proto se začínam pídit dál.Edit:Jo sorry.Mam tam v projektech velorex a jmenuju se tam trošku jinak:-)
nivak
Píšu strašně moc!

To otomysek:to nevadí že mi sem něco připisuješ i když to není zrovna na téma, ale sme přece na foru ne?.
Dneska přijede kámoš a veme s sebou svoji buggy.
No a když přemluvím mámu, aby mi dala 2 slabší pletací jehlice tak udělam zahrádku. Akdyž mi dá ještě nějakou silnou tak udělam na střechu tu rampu a tam dám ty paraboly, ty jediný přežily tu tlamu.

Jo a kdyby někdo chtěl ně co vyblejsknout na NIVĚ tak sem k dispozici.
otomysku konečně další niva

Zpět na „Scale projekty“