Copak že to je :?: Univrzální rampa na střechu od Axial. Vím, že je moderní doba a frčí xenony, ledky atd., ale dle mého názoru se ta malá led rampička nehodí, z důvodu že na předek střechy jí nechci, protože nechci zakrýt stínítko Toyota a vzadu mi víc pasují kulatá světla. Tahle byla tedy docela drahá, na druhou stranu se za tu cenu zbude 10 krytek na paraboly a zajímavé držáčky o kterých věřím, že si časem najdou také své využití. Takto vypadá hlavní díl rampy.
Mám z ní fakt radost :o Zabil jsem tím hromadu much. Už nemusím natírat rám černou. Nemusím jí při hodně pádech rovnat a je to takový ten pružný plast a je při pádech tvárný. Jsem rád, že je uchycení na kleci a střecha je volná. Ty dlouhé packy jsem musel horkovzduškou upravit, protože mám otočený vnitřek klece. Ty úchyty hl. rámu krásně obepínají klec a ty blíž rezervě jsou lehce navolno a jezdí. Včera jsem přemýšlel zda to vymezit, ale dnes jsem zjistil, že je to dobré. Jak jezdí šikmo, tak jakoby pruží a dost to změkčuje pády.
No a jak jsem dodělával řízení, tak jsem špekuloval co dát místo té samé tyče. Při pájení jsem našel kousek bílé smršťovačky nápad byl tu. Takový rádoby tlumič řízení z toho co dům dá, ale furt lepší než ta stará tlustá tyč :roll:
Tady je srovnání Tacomy za 14 dní. Po novu je nakoplej předek, ale to musím udělat ty úchyty tlumičů. A při stahování drátů diod na rampě jsem asi utrhl kabílek, ale na to už nebyl včera čas.

Váha je tedy stále stejná, ale jak jsem psal, tak jsem mezi P/Z vytvořil rozdíl 460g. Někomu se to může zdát hodně, ale na pětikilové auto to zas tolik není a vedlo si obstojně. Hlavně výjezdy a když sedí na břiše.

No a na závěr se vrátím k řízení. Klucí to je fakt nářez :FINE: Dnes jsme jezdili Trial a Tacoma prolejzala jak had. Je to jako nezvyk vidět takto vylomená kola. Je vidět že se i víc namáhá servo a na to že mám 24kg tah, který při původním řízení odtlačovalo kameny, tak teď má někdy co dělat. Ale ten požitek z jízdy je fakt jiný a já si to užívám. Jediné co se mi nelíbí, že to kolo co není uchyceno k servu, tak když točím na jeho stranu, tak jakoby šmajdá. Jak tahá spojovací tyč za páku domku a je to natažené v jedné rovině, tak tam právě kinklá do stran. Jó a nejvíc super je jízda po boku z kopce. Auto skoro přepadává a to vnitřní kolo v max.rejdu to krásně přidržuje a s plynem sjíždí neuvěřitelné věci. Dnes jsem se otáčel na Hillclimbu přímo v tom prudkém kopci a v bodě převrácení hurá s plynem dolů :-D
Natočil jsem video rejdu origo Axial a mého. http://pitaw.rajce.idnes.cz/Jezdeni_na_Trialove_draze#P1020638.jpg