Když už jsem udělal nájezdové klíny, tak jsem se pustil i do naváděcích klínů, které stabilizují vozidlo při najíždění na návěs. Těch je ale 18 kusů. Všechno je vyrobeno ze železného plechu 2 mm. Nejdříve bylo potřeba vyrobit základny těchto klínů.

Vzhledem k tomu, že jsem to nechtěl nechat vařit, ale že si to sám sletuji, musel plech očistit.

Na vrchní část jsem musel zhotovit plechy, které se potom budou ohýbat na domácí ohýbačce.

Na ohýbání jsem si musel vytvořit přípravek.

Abych nemusel složitě štelovat polohy plechů při letování, tak jsem si také udělal přípravek, do kterého jsem plechy vložil heftnul jednu stranu a doletoval to venku.

Aby klíny na modelu držely v předvrtaných otvorech, a za jízdy náhodou nevypadly, zhotovil jsem pro ně osazené čepy na které jsem navlékl silikonovou hadičku, která zabraňuje jejich vyskočení. Základem byla 6 hlazenka stočená v soustruhu.

Pro urychlení práce jsem to potom řezal na flexce.

A lehce začistil druhou stranu.

Ve frézce jsem je potom nalisoval do otvorů.

Pak jsem zjistil, že ne nadarmo mají na návěsu čtyři nájezdové klíny, protože kdybych dojel s BMP-3 až na doraz na klíny, tak bych měl čumák někde na schodech, a proto jsem dodělal ještě další dva přestavitelné nájezdové klíny, jako ve skutečnosti.