euromen
Nově příchozí

kabely to nejsou, ty jsem proměřoval jako první, dokonce sem je teď přeletoval a stále to samé.. spíš to vidim na progralmátor..asi z něj ukdělám poloviční...

edit1: četl jsme celé zdejší téma a asi bude problém ve spárování st toolsetu a programátoru nebo samotného programátoru... programátor se vůbec po připojení nerozvítí na chvilku červeně
euromen
Nově příchozí

nikdo neví?
minotaur
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele: WWW

1) Odstranil jsi můstky SB1, SB2?
2) Nastavuješ opravdu STVP takto?
Hardware: ST-LINK
Port: USB
Programming mode: SWIM
Device: STM8S105x6
3) Zkus jiný USB port
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
minotaur
Veterán fóra

euromen píše:...programátor se vůbec po připojení nerozvítí na chvilku červeně

Jo a programátor hned nesvítí červeně, teprve při akci (čtení nebo zápis).
euromen
Nově příchozí

můstky odstraněny a dokonale odsáty aby byla jistá izolační mezera, toolset 3 přeinstalován, všechny USB co má můj notebook ozkoušeny se stejným výsledkem, nastavení několikrát překontrolováno
Obrázek
minotaur
Veterán fóra

euromen píše:můstky odstraněny a dokonale odsáty...

Nějak mi dochází fantazie, takhle na dálku. Totiž tutéž chybovou hlášku už jsem zažil, na notebůku mi to dělal jeden USB port, který je jinak funkční. Jiný počítač si nezkoušel? Pak už jedině, že bys mi ten programátor poslal a já bych ho vyzkoušel.
euromen
Nově příchozí

zejtra to vyzkoušim v práci jestli to nebude tím, vyzkoušel sem i jinej kabel do usb jestli neni porušenej.. už mě taky napadá jen varianta že mi přišel špatnej kit :-(
minotaur
Veterán fóra

euromen píše:...už mě taky napadá jen varianta že mi přišel špatnej kit :-(

To je ta horší varianta. Vyzkoušej to jinde a uvidíš. Jak jsem psal, můžeš mi to poslat na vyzkoušení, pak bude definitíva.
euromen
Nově příchozí

byl to počítač.. v práci vše funguje... ufffff..takže všechny moje USB porty na notebooku jsou nepoužitelné

edit: vem děkuji za rady a snahu za pomoc.. díky vám sem se pro tuto vysílačku rozhodl a vidim že jsem udělal dobře
minotaur
Veterán fóra

euromen píše:byl to počítač.. v práci vše funguje... ufffff..takže všechny moje USB porty na notebooku jsou nepoužitelné...

Tak to ufff i za tebe 8) Hele, ten tvůj notebook, co to je za typ? Problém bude asi v tom, že USB porty (typ 1 a 2) mohou být dvojího druhu - jeden dá 500mA, druhý pak jen 100mA - což už může být problém.
euromen
Nově příchozí

asi u Asusu šetřili na USB řadiči.. ASUS K50IN vždy v síti
jox
Nově příchozí

V prvom rade chcem podakovat autorovi noveho firmweru ako aj autorovi clankov o preprogramovani vysielacky, tiez autorovi clanku tu o vyuziti na Tamiyu High Lift. Vdaka...

Ked som tu zbadal clanok o 6 kanalovej pistolovej vysielacke, skoro som spadol zo stolicky. Ked som docital, ze je to povodne vysielacka 3 kanalova a upravenim FW je z nej aj 8 kanalova, to uz som zo stolicky padol... :wink:

Kedze mam High Lift-a a staru 40MHz syntezu, a dlhsie som rozmyslal nad 2.4GHz vysielackou tak po precitani clanku bolo jasne... Pomali som poobjednaval programator, 8 kanalovy prijmac, a nakoniec aj vysielacku. Ta mi dosla vcera a po kratkom otestovani funkcnosti som sa hned pustil do preprogramovania. Vdaka navodu nebol ziaden zadrhel, vsetko islo hladko. Po preprogramovani a studovani manualu som len prebehol vylepsene menu.

Paaaaani, to je sila. Co ten clovek dokazal naprogramovat. Z obycajnej vysielacky vznikla funkciami nabuchana vysielacka, ktora tromfne snad aj niekolko nasobne znackove modely. Jedina skoda, ze vyrobca nedava plne graficky displej, to by bol uz uplny luxus. Ale aj takto z toho PSX vymackal asi naozaj maximum.

Prvy dojem je teda silno pozitivny, ostava poprehadzovat prijmace v drift aute a hiluxovi. (mam aj cln ale na lode sa neodporuca 2.4GHz?)

Neskor planujem servo do Hiluxa na zadnu napravu, tiez konecne navijak, ktory lezi 2 roky v sufliku, kvoli tomu ze som to chcel mat ovladane na dialku. Tiez sa potesim prevodovke, kde konecne vyuzijem tri rychlosti namiesto doterajsich dvoch kvoli starej vysielacke. Tiez mam uz rozrobene ovladanie komplet svetiel cez mikrokontroler, ktory si programujem a budem ho ovladat cez volny kanal. Smele plany do buducnosti... :lol:

Hned jak v praxi otestujem funkcnost podelim sa o nejake dalsie dojmy...

Teda jeden by uz bol aj teraz. Reset nastavenia modelu, mi pride moc jednoducho pristupny a hrozi nechcene vyresetovanie. Keby sa po podrzani enteru zjavili este moznosti NO a YES, a az podla zvoleneho keby sa zmazal, to by mne osobne asi viac vyhovovalo.... Ostatne musim este poskusat...
člen RCDRIFT.sk
--------------------
Toyota Hilux High-Lift, motor Lightly-Tuned 28T, zadný 4-link
minotaur
Veterán fóra

Nový firmware pro GT3B. Mimo jiné přináší znatelné snížení latence (zpoždění) vysílačky, dále možnost vypnutí signalizace podpětí za provozu, signalizaci při zapnutí a další. Čtěte here, taky u mne najdete nový FW ke stažení >>> Vypuštěna verze 0.4.2 open source firmwaru pro GT3B
Wolf77
Přispěvatel

Měl bych jeden dotaz - co je to subtrim? Co jsem vyzkoumal, tak FW má trim jen pro 1, 2 kanál a subtrimy pro všechny. Řešim to kvůli navijáku ze serva, kterej mám na 3 kanálu. Servo mám modifikovaný správně, na jinym přijímači mi ve středové poloze stojí. S GT3B bohužel ne. Tj. vždy když dám do auta baterky a zapnu ho, servo nepatrně vrní a přitahuje. Do Vidrholce jsem to vždy řešil dotrimováním subtrimem, ale na Vidrholci jsem nebyl schopný servo dotrimovat aby stálo, takže pořád nepatrně přitahovalo a čas od času jsem musel manuálně lano povolit (myšleno vysílačkou).
Zajímalo by mne, proč po dotrimování servo nestojí i po vypnutí a zapnutí přijímače - pokaždé je střed na jiné hodnotě subtrimu. Nenapadá někoho jak tohle řešit? Nebaví mne hlídat pořád lanko a pravidelně ho povolovat.
SCX-10 Honcho
Losi MRC
Losi Micro SCT brushless
BrAtKo
Přispěvatel

Cau wolf tiez som sa na to pytal vo vlakne DX3C a aj som si potom sam odpovedal, tu je nazorne vysvetlene na co je subtrim: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=927634
Ako som ja pochopil, tak si s tym nastavis nulovu polohu serva (tak aby tiahlo bolo presne kolmo pod 90 stupnovym uhlom, pretoze mechanicky to nie je vzdy mozne). Bezny trim uz potom sluzi tak ako si zvyknuty, ked bezny trim vynulujes, vratis sa do 100% neutralnej polohy.
Moje albumy bratko.rajce.idnes.cz
Axial SCX10 Camel Dingo II

Zpět na „RC vybavení, elektronika, baterie“