sMERIn píše:Píťo, kdy kápneš božskou a prozradíš nám, která firma tyhle Meďoury ještě vyrábí... nám už je dávno jasný, že Adolf má najeto max 55,555km a je skoro novej :-I
Nový bohužel není a naopak se těším aby už utekly další 3 roky a mohl jsem jezdit na veteránské srazy. Za těch 5 let už dal hodně práce a stále jsou na něm takové malé mouchy. Třeba už přes 2 roky zprovozňuji klimatizaci. Problém je že uchází. Vypadá to na chladič. Ty 3000,- za chladič by mě vůbec nemrzeli, ale zjistit, zda je to opravdu chladič. Jednou mě to v Budějovicích známý naplnil za 100,- ale za 3 dny už nesepla, protože ušla. Jinak chladil jak lednice. Problém je že tam jsou ventily, které nikdo nemá v servisech a tak potřebuji sehnat redukce, aby se to dalo natlakovat a zjistit kde uchází. Něco v merku už mám, ale vše je na dlouhé lokty. Po dlouhé době jsem zjistil, že nefunguje samosvor, což mně docela dost mrzelo. Jednou jsem měnil tachometr a když ho tam jeden, co mi na něm občas dělá, volá, že ten nový tacháč nemá okénko kde svítí sepnutí samosvoru. Tím jsem zjistil, že je něco špatně. Po nějaké době jsem našel doma řídící jednotku ASD kterou jsem měl od koupi doma. Jednou jsem jí při úklidu auta našel v kufru mezi dalším harampádím a tenkrát jsem koukal doma na netu k čemu to je a po letech na to zapomněl.

Až letos, jak jsem drbal celý motor jsem objevil za baterií kryt, kde jsou všechny jednotky a na ASD to bylo prázdné. Tak jsem jí vzal z domova a nasadil. Zapnu klíček a trojúhelník a kontrolka ASD se rozsvítila. Říkám si paráda. Jenže radost vydržela pár sekund, kdy při startu kontrolka zhasla hned se rozsvítila, takže chybová hláška. No a včera jsem hledal novou jednotku a našel fórum, kde se řeší vymazání chyby.

Mazec. Tak jsem dnes vzal dvojlinku z repráků v domácnosti, zapojil do řídící jednotky a kabel natáhl až do auta. Nastartuju spojím kabely a ASD začlo blikat 8x což mělo problém víc lidí. Pak jsem spojil kabely na těch 10 sekund a chybové hlášení pryč :lol: Chcípnu, nastartuju a chyba je stále pryč. Tak jsem to jel hned projet na louku do takového docela prudkého svahu, kde bych normálně nevyjel. Popojedu necelé 2m do kopce a jakmile došlo k prokluzu jednoho kola, tak se rozsvítil v budíku tachometru oranžový trojúhleník. Paráda. Louku jsem vyjel jak nic. Zkoušel jsem to několikrát a výhodou je , že mám vzadu 8,5" disky, které vidím v zrcátkách, takže jsem mohl kontrolovat jak točí a hrabou. Při zpomalení bylo i cítit jak spíná magnet, takže vše funguje jak má a já mám velkou radost :tleskam:
Další bylo nesvíticí kolečko na ventilátor a jeho číslování. Tak dnes k ASD proběhla rozborka středové desky. Ten Mercedes má vše docela jednoduše dělané. Dnes jsem to rozebíral poprvé, tak jsem toho sundal zbytečně moc. Pro příště už vím, že stačí jen dva šrouby na křížový šroubovák :wink:

Vedle teploty jak je 18, je vpravo malá dirka na diodu. Celou tuto desku jsem vůbec nemusel vymontovat, ale alespoň jsem to pořádně prozkoumal. Stačí jen vycvaknout ten průhledný plast jako je na fotce.

Stačí jen vytočit 2 šrouby co jsou vespod a uvnitř štelování jsou 2 matice. A to je celé co stačí vymontovat k sundání tohoto dílu a pak už jen vyměnit žárovku. :lol:
Pro žárovku jsem jel do města a pak jel vrátit nářadí, tak jsem po cestě zpět zase vjel na louku a užíval samosvoru. No a jak jsem dojel a viděl, ty zaflákané lemy a zadní nárazník, tak jsem musel celé auto opět umýt :-D Já jsem už ze špíny na autě úplně nemocný a jakmile je tam víc bordelu, tak hned meju. :wink: V létě se mě povedlo mytí dokonce 3x za 6 dní :-D