Dnes expedice proběhla. Super, ale beze mne :lol: Včera jsem si vzal i volno v práci a tak jsem od 11 hodin začal a říkal ženě " Ty jo, dneska si možná večer v 8 konečně něco zahraju. Čas běžel a dopadlo to tak že v 8 si přivezla židli do dílny a začla mi pomáhat. Čas stále běžel a říkám do 1 by to mohlo být. To se ještě vyspím. Pak byli najednou 3 ráno 8o Říkám, že se moc nevyspím, ale to je jedno. Ráno mi tam Martin udělá kafe. Když bylo před 4, tak už jsem byl na vážkách, zda to má smyl jet, že budu hotovej, ale co. Když jsem ve 4:15 sesadil auto, zjistil jsem pár problémů. Támhle se musí něco odříznout, támhle to dře atd, tak jsem to vzdal. Ve 4 ráno mi žena začla dělat svačinu na akci a v půl 5 jsme jí snědli, protože jsem od odpoledne nejedl :-D
Takže tak a než to zcela dodělám, tak to sem pomalu začnu dávkovat nějaké fotky z týdne. Teď to bude........
Dotykový 5.bodový kontakt mezi šasí a karoserií
Potřeboval jsem něco, co by spojilo servo a osvětlení a má to celkovou výšku 15mm. Doma nic moc a jak jsme se tuhle bavili o zavírání pátých dveří u auta, tak nakonec došlo i na tento díl z Favorita :-D Využil jsem z toho plíšky, protože se dá na ně pájet a zalíbili se mi i ty pružinky. Nějaký nápad jsem měl, tak jsem začal lepit z 1 a 2mm PSH.
Vytvořil jsem takovou krabičku z které mají jít kabely zespod, aby zároveň drželi uvnitř pružinu proti náhodnému převrácení.
Pružinky z Favorita byli hrozně tvrdé. Jedna šla, ale když bylo 5 v řadě, tak to bylo fakt tuhé. Co s tím? Tak jsem prohledal celý byt. Z propisky na nic. Rozebral jsem staré olověné kontakty a na jedné straně byla akorát tuhá pružinka, z které jsem vyrobil 3 nové a objetoval jsem jeden gumicuk, který jsem si kdysi vyráběl a dodělal zbylé 2. Jsou fakt nádherné :-D
A takto jsem to napájel.
Další veliký problém nastal, jak vymyslet protikus. Chtěl jsem dát zbylé plíšky z Favorita, ale moc se mi to nezamlouvalo. Nakonec jsem použil 1mm trubičkové konektory. Ohnul jsem je a nasadil na 2mm psh.
Nějak se mi to celé moc nelíbilo a už jsem to chtěl vzdát. druhý den se mi to proleželo v hlavě, tak jsem tomu dal odpoledne ještě šanci. Trocha píle a výsledek mě samotného překvapil. Plíšky samotné pruží při dotyku kontaktů, ale říkal jsem si, že se může kroutit kastle nebo něco jiného a dostal nápad na usazení celého spodku na další vodící zařízení s dalšími pružinami. Takže se z toho Favorita nakonec 2 hodily i s tuhostí ;-)
Trocha barvy tomu dodá hezký vzhled :HOPS:
Další co mne napadlo použít nějaké pouzdra, aby se třeba celý kontakt nezadrhával, takže plastové pouzdro z těhlic Axial jasná volba :-D
Zde je vrchní protikus.
Udělal jsem to hodně fikaně a zdabloval veškeré výstupy. Nechtěl jsem stříhat servo a pájet to na tento bazmek, tak jsem napájel protikus. To samé je i na spodním kontaktu, takže kdyby byl nějaký problém, či potřeba servisu obou serv, tak se vše jen vypojí, nebo se může servo z interiéru napojit přímo na příjímač. No a z těch 2 zbylých kontaktů na osvětlení jsou vyvedeny 2 dráty a na konci slaboučké trubičkové konektory, kde platí to samé. Spodní část se na trubičkách odpojí a z vršku se přepojí rovnou dolů. Takže můžu klidně spodní kontakt vymontovat a připojit přes kabely.
Takto je to na hrubo poskládáné v boudě. Tentojrát jsem udělal trubičkové konektory i na vyvedení ke kleci, kde je světelná rampa.
Poslední fotka na spodní konektor. Ustřižený plech jsem pouze propojil šroubkem s plechem pod elektronikou, matkami zafixoval kontra závitovku na tom plechu. Výsledek je tedy že pruží všech 5 kontaktů nahoře
A ještě to pruží úplně celé. Sychr je sychr :-D