martan2002 píše:Já nechápou ten způsob lakování disků. Jak se to dělá??
Renovace disků s Boggery a pokus o tuningové límce :-D
Já ten způsob rozepíšu. Když jsem lakoval límce na Iroky, tak jsem to chtěl urychlit a na jednom límci se barva najednou smrskla a zkrabatěla jak kůže. Tím jsem dostal nápad to pak vyzkoušet na Boggerech a to si tedy teď ukážeme.
Límce jsem nejprve nabarvil bílou základovkou. Poté černým sprejem. To je z důvodu toho, že finální barva je červená metalíza na lexan, která byla použita na boudu. Jenže bouda je nastříkána poslední vrstvou černé barvy. Tam je to na ruby, takže podklad karoserie je černá a proto ta červená metalíza je taková do vínova. Jinak by to byla jasně červená a tak jsem měl vždycky disky. Teď jsem chtěl stejnou výslednou barvu, tak proto ten černý sprej. Poslední 4 vrstvy červené a zde je prvotní výsledek. Napravo je klasický nástřik a vlevo zmíněný pokus s horkovzduškou.Když jsem to zahříval, tak to najednou začlo úplně bublat a tentokrát mě to udělalo úplně jiný vzor :-D To je vcelku škoda, ale nechal jsem to.

Zde je vpravo první nános laku s tvrdidlem a vlevo zbroušení toho nánosu. Zase moje lenost. Kdybych to podlepil, tak to pěkně zateče do direk a nedělá to lavory.

Takto proběhlo několik vrstev, až se ti dirky stejně zacpaly :lol: Kdybych to udělal hned, tak vytvořím krásnou hladinku a bylo to časově o dost dříve. Na třetí vrstvu jsem to nakonec udělal.

Tohle je namíchaný zbytek laku z tužidlem. Na fotce je to středně zaschlý lak. Je to jak gel.

A zde je výsledek. Je to takové zajímavé. Ale má to také zásadní vlastnost a tou je vysoká odolnost proti oděrům o kameny, což se lak ve spreji nemůže zdaleka vyrovnat. Ještě jsem pak provrtal a vyčistil všechny dirky od laku.

A šlo se vážit :-D

Váhu jsem nechal stejně jako u Iroků a to je 1x přední kolo 416 gramů a 1x zadní kolo 318 gramů. Dostal jsem nápad rozšířit Boggery a dokonce jsem vyzkoušel vyřezat jednu vložku z 5cm širokého molitanu. Výsledek byl stejný jak z molitanů Iroků, tak jsem dal z nich. Vpravo na fotce jsou originály a vlevo z iroků.

Žena namalovala nápisy gum

A je přezuto :OK:

Ty molitany o pár milimetrů pomohly a už to nejsou úplně takové úzké žiletky.

Poslední fotka kompletního obutí.
Více fotek od TÉTO DÁLA tímto je na Tacomu vše hotové a mohu se vrhnout na Defendra. Budu jezdit na Irokách, ale chtěl jsem stavbu dokončit včetně příslušenství. Ještě na ty disky objednám černé volnoběžky jako na Irokách a mohu užívat bezstarostného ježdění :BYE: