Desťák
Přispěvatel

Re: SCX10 Honcho z Vimperka - interaktivní obsah str.1

[quote="Taurus84"]

Přejezdové plechy máme ale bohužel po loňské zkušenosti s vlakem který nebyl slyšet,se bojíme zbytečně riskovat. Byl to opravdu fofr a ještě teď mám husinu když si vzpomenu na malého Míšu a jeho auto. Jinak to dávají auta po chvilce bez plechů :-) :-) :-)

No a Peťo. Fotky fakt super a terén taky. Byla to moje premiéra v tomhle terénu.
PitaW
Píšu strašně moc!
Kontaktovat uživatele: WWW

maztekk píše:kdybych tě neznal tak řeknu že si magor, ale já tě znám a říkám ti kámo, ty si magor :-D

:-D Ty jsi vůl Láďo :-D Ale potěší to :oops: Vždyť to říkám furt. Zde je plno lepších modelářů. Já jsem takový ten dílenský typ se smyslem pro nějaký detail. Občas ustříhnout nějaký plech a provrtat a co se týče konstrukce, tak já mám takový ten styl z "Ábíčka" udělat krabici (nádrž) a další krabici (konektor) Pro mě je vrchol mého modelářství přední maska, na kterou jsem pyšný že se tak povedla, jinak se do sochařství vůbec nehrnu :lol: No a už od puberty jsem často vymýšlel nějaké zlepšováky a to mě baví tak nějak dodnes, tedy po mechanické stránce. Vždy jsem si i rád kreslil čmáranice, takže barvičky mám rád. No a když se spojí tyto 3 vlastnosti, tak vznikne Tacoma :-D :hura:

Tím jsem si vzpomněl když mi bylo 15let a dostal jsem Bburago Viper SR10. Teď jsem ti ho vyfotil. Takto už je 18 let, ale ty náznaky tam jsou. Stromeček a nějaké SK8 vonítko za zrcátkem a z červených samolepek vypolstrované sedačky. Tenkrát jsem hrozně scháněl, kdo má tiskárnu, aby jsem si vytiskl nápis na stínítko :-D Koukám ty černé pruhy :-p Ty krávo ty byli z vodových polepů 1:35 bojových vozidel :-D Bílé pruhy taky z nějakého odřezku. Takže už tehdá jsem stavěl z čeho se dalo. Dnes jsem povýšil na konzervu a tiskařský plech :YOP:

Obrázek

:-D Dokonce i kotouče už byly. Alobal a kus červené samplepky. Boží :-D

Obrázek
AXIAL SCX10:HPI GTI550, DSYS MDD90A,Spektrum DX3C,Tlumiče 100mm,Hitec HS-7954SH,Interco IROK,2x naviják,4950g
http://pitaw.rajce.idnes.cz/SCX10_Honcho-Jak_sel_cas/#
http://www.youtube.com/watch?v=DdOn6PrH ... lIKSWrnKoq
maztekk
Veterán fóra

Vůl ne vůl :-D Mě se líbí jak to máš všechno vychytané a na autě skoro nenajdeš věc která by neprošla tvou iniciativou a citem pro detail. By si se mohl živit tuningem modelů :OK:
sMERIn
Přispěvatel

Je to N Á D H E R A ! ! ! :tleskam:

Jen si pořád nemůžu zvyknout na kastli bez nálepek :-p
SCX10 Honcho - - - SCX10 D90 (synka) - - - MEX Wrangler YJ

rajče
PitaW
Píšu strašně moc!

martan2002 píše:Já nechápou ten způsob lakování disků. Jak se to dělá??

Renovace disků s Boggery a pokus o tuningové límce :-D

Já ten způsob rozepíšu. Když jsem lakoval límce na Iroky, tak jsem to chtěl urychlit a na jednom límci se barva najednou smrskla a zkrabatěla jak kůže. Tím jsem dostal nápad to pak vyzkoušet na Boggerech a to si tedy teď ukážeme.

Límce jsem nejprve nabarvil bílou základovkou. Poté černým sprejem. To je z důvodu toho, že finální barva je červená metalíza na lexan, která byla použita na boudu. Jenže bouda je nastříkána poslední vrstvou černé barvy. Tam je to na ruby, takže podklad karoserie je černá a proto ta červená metalíza je taková do vínova. Jinak by to byla jasně červená a tak jsem měl vždycky disky. Teď jsem chtěl stejnou výslednou barvu, tak proto ten černý sprej. Poslední 4 vrstvy červené a zde je prvotní výsledek. Napravo je klasický nástřik a vlevo zmíněný pokus s horkovzduškou.Když jsem to zahříval, tak to najednou začlo úplně bublat a tentokrát mě to udělalo úplně jiný vzor :-D To je vcelku škoda, ale nechal jsem to.

Obrázek

Zde je vpravo první nános laku s tvrdidlem a vlevo zbroušení toho nánosu. Zase moje lenost. Kdybych to podlepil, tak to pěkně zateče do direk a nedělá to lavory.

Obrázek

Takto proběhlo několik vrstev, až se ti dirky stejně zacpaly :lol: Kdybych to udělal hned, tak vytvořím krásnou hladinku a bylo to časově o dost dříve. Na třetí vrstvu jsem to nakonec udělal.

Obrázek

Tohle je namíchaný zbytek laku z tužidlem. Na fotce je to středně zaschlý lak. Je to jak gel.

Obrázek

A zde je výsledek. Je to takové zajímavé. Ale má to také zásadní vlastnost a tou je vysoká odolnost proti oděrům o kameny, což se lak ve spreji nemůže zdaleka vyrovnat. Ještě jsem pak provrtal a vyčistil všechny dirky od laku.

Obrázek

A šlo se vážit :-D

Obrázek

Váhu jsem nechal stejně jako u Iroků a to je 1x přední kolo 416 gramů a 1x zadní kolo 318 gramů. Dostal jsem nápad rozšířit Boggery a dokonce jsem vyzkoušel vyřezat jednu vložku z 5cm širokého molitanu. Výsledek byl stejný jak z molitanů Iroků, tak jsem dal z nich. Vpravo na fotce jsou originály a vlevo z iroků.

Obrázek

Žena namalovala nápisy gum

Obrázek

A je přezuto :OK:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ty molitany o pár milimetrů pomohly a už to nejsou úplně takové úzké žiletky.

Obrázek

Obrázek

Poslední fotka kompletního obutí.

Obrázek

Více fotek od TÉTO DÁL

A tímto je na Tacomu vše hotové a mohu se vrhnout na Defendra. Budu jezdit na Irokách, ale chtěl jsem stavbu dokončit včetně příslušenství. Ještě na ty disky objednám černé volnoběžky jako na Irokách a mohu užívat bezstarostného ježdění :BYE:
AXIAL SCX10:HPI GTI550, DSYS MDD90A,Spektrum DX3C,Tlumiče 100mm,Hitec HS-7954SH,Interco IROK,2x naviják,4950g
Mira
Veterán fóra

Co jsou to cerne volnobezky.....??
PitaW
Píšu strašně moc!

Ty krytky středu disků ;-)
martan2002
Častý přispěvatel

Díky za bezva návod. :tleskam: :tleskam:

A auto je bezva co vše jsi vylepšil ,úpravyl,vytunňil. No pros tě něj kára.

Přejí hodně najatých kilometrů bez poruch a nehod.
A další 100stran bezva návodů.
Martin Březina 17.y.o
Jeep jk truggy - C2 class
#sockacétrojka - C3 class
Bmw e36 m43b18>m50b25. 1:1
Budu kupovat gaze 69 1:1
Nejdůležitější je výkóóóón !!!!
http://martan2002.rajce.idnes.cz/
maztekk
Veterán fóra

100 :tleskam: :tleskam: :tleskam:
Desťák
Přispěvatel

No ty krávo,fakt že sto :BYE: :BYE: :BYE: To by mělo bejt jak u sportu.......Za hatrick nebo něco podobného,příspěvek do kasy :P :P :P Takže bych to viděl na nějakých závodech,třeba tich krásnejch narozeninovejch,koupit flaštičku hruštičky a pořádně oslavíme jak narozky tak to kilčo :OK: Jen tak dál kamaráde.....Pomáháš tu s návody a vylepšováky spousty lidem :hura:
Mira
Veterán fóra

Kdo nema prispevek na Pitowo sty strance, s hruskou se s nim nepocita!! :FINE:
npppp
Častý přispěvatel

Tak tohle je památný okamžik... u toho nesmím chybět... :-D
a aby to nebyl úplně offtopic tak ti to znova Píto chválím, je to opravdu pecka... Je vidět, že jsi srdcař a hotovo... :-)
Pavel Suchomel
Buggy Bullet V3 - momentálně probíhá GO
Nissan 350Z - od roku 2012 probíhá GO
SCX-10 - HPI Bronco - momentálně probíhá GO
mé rajče
4 Válce stačí, když turbo tlačí ...
...jo a nejlepčí kanál na TyTrubce najdeš zde...
poschlmartin
Píšu hodně

Ne že bych to dělal pro Píťu
:NO:

Ale hruštička... :-D :-D :-D
milan008
Veterán fóra

A co švestičky :-p :-D :-D :-D
bflmpsvz
Leprasol
RC Bůh

Se pridam:-) A aby to nebylo jen tak naprazdno, nepremejslel si Pitaku o sroubu do kazdy diry v beadlock krouzkach? Ja si ten nechavam u Kuby delat krouzky s 18 dirama s tim, ze 6 je na montaz a zbytek budou falesny. Bych rek, ze by to Tacome sluselo taky.
**Honza**
**Original since 1981**
**#RTRCZ team driver**

Zpět na „SCX10“