Tak aby bylo jasno:

NEPŘIPUŠTĚNO!
1. baterie na nápravách
2. individuální rám vycházející z crawler chassis
3. poloha tlumičů 32°
4. kola 125mm
a je prd platné že mám stěrače, zrcátka, SPZ, lano, hasičák, karimatku, kanistr, lopatu, pajsr, mačetu, střešní sání, světla, krásnej malinkej nárazník s šeklema a interiér včetně lékárničky, mapy Evropy a řidiče s hodinkama na ruce...
Na druhou stranu: jsme Češi a tak voch+ávat je naší národní povinností.
Jojo místo nárazníku - pokud bude zabudováno v autě a venku bude jen hák s rolničkama - proč ne (sorry Čížo že zazneužívám pravidel proti tvému rozhodnutí) ale pokud není uznán mechanizmus jako naviják, bude v duchu pravidel "akceptován jako jeho atrapa" a to že to nějak funguje je jen třešničkou na dortu...
Chybí introš? Stačí zneprůhlednit skla... FUJ, to je ale nemodelářský, ale je to tam!
Expedition Box = jakákoliv bedna (i když si nepamatuji že bych někdy něco takového v autě vozil, vše se válelo pěkně v kufru)
Pullpal - no jo, co se dá dělat, to jsou ty móresy ze západu - i když si taky nepamatuji že bych něco takového v reálu někdy potřeboval (narozdíl od heveru a rezervy)... obzvlášť když je ještě alespoň jedno auto poblíž!
Vyprošťovací nájezdy - samozřejmost - omezení jejich délky na 120 považuji za naprostou absurditu, ale od toho přeci pravidla jsou, aby lidi jen rozčilovala :-D Protože - když limitují kolo 120 mm, tak jakoukoli menší jámu přejedu kolama - čili mám-li před sebou výkop dlouhej 121mm a jistotu že tam zapadnu tak plechy anoi nesundavám, preče je jen tak nehodím dovnitř - takže pokud mám zapadnout tak zapadnu, ale podle pravidel! Čili pokud mám nájezdy 160 jako že mám, tak na auto ještě přidám nějaký menší, třeba 20mm, ať splním podmínku a nezabíraj tolik místa!
To milan008 - chápu tvoje dva měsíce v Mongolsku, ale pojedu na expe 1:10 na 1 den (takže jakože výbavu na 10 dní v reálu, čili baťoh hadrů, gumáky, spacák, 10 konzerv, dvě balení minerálky 2L PET, 2x vodku, 1x zelenou, 1x alpu, 2 kartony piva, 30 tatranek a čerstvé pečivo si seženu někde po cestě - to všechno se mi vejde do auta, takže nemám-li cabrio, je to v autě :-) Beztak bych potraviny venku nenechával...
To Nivak - já na ARU měl dekl mezi sedačkama vždycky obnaženej, kakže mi ve vodě kardan chlístal vodu dovnitř, ale ta tekla všudy, takže to bylo jedno. Jedinej komu to vadilo byla manželka, když jí občas bahno cáklo na sváteční ohoz cestou do kostela. A pak i jednou mně, když si to takhle pálím zkratkou přes tvrdou suchou louku a najednou marast, bahno a všechno to lítá dovnitř a já okamžitě poznal že to není bažina, ale že tam jezedáci přes zimu vyvážely hnuj... To byl smrad co se táhnul z auta několik týdnů...
Toto není urážka ani znehodnocení číkoli práce s překladem. Vážím si vynaloženého úsilí! Berte to jako takové... takové provzdušnění diskuze!