Osvětlení modelu se přiblížilo finální podobě a s výsledkem jsem docela i spokojený. Nechtěl jsem mít spoustu drátků mezi podvozkem a kastlí, tak jsem to vyřešil přivedením voltíků přes čepy na uchycení kastle. Jímala mi hrůza jak budu válčit s drátkama pokaždý, když budu sundavat kastli a dávat na ně bacha abych je nevyškubnul nebo, aby se nedostaly mezi pastorek a spur. Čepy jsem si udělal hliníkový a do jedné dirky pro sponku na nastavení výšky čepu jsem si vyřízl závit M2. Pak už bylo relativně jednoduché naletovat drátek na plochou podložku a přitáhnout ji k čepíku šroubkem se zápustnou hlavou. Takhle jsou zapojené přední i zadní čepy.

Na kastli je přilepená filcová podložka a na ni leží talířová podložka ze které jsou rozvedené drátky ke světlům. Filcová podložka se dá lehce zmačknout a tlačí tak pod sebou podložku na čep a zatím se zdá, že by to mohlo fungovat. :-p Vše napájí dvoučlánek LiPolka, tak jsem potřeboval snížit voltíky, aby se ledky nerozsvítily jenom jednou a dost, tak jsou do obvodu zapojené odpory, které to dokázaly vyřešit. ;-)

Představa byla, že si budu moct rozsvítit libovolná světla, nebo světelnou rampu jak se mi zrovna bude chtít, tak jsem si natáhl dva nezávislé obvody a přidal třípolohový a dvoupolohový vypínač. Výsledek je, že svítí hlavní světla, pozičky, koncový světla a zrcátka v první pozici. Ve druhé svítí pouze rampa a koncová světla, třetí možnost je, že svítí úplně všechno najednou. Vypadá to docela slušně, ale těžko se to fotí, protože si s tím jasem optika foťáku nějak neví rady. (možná je chyba na straně obsluhy foťáku) :-p

Nepoužil jsem žádný světelný modul a řešil jsem to tou jednodušší cestou, na expedici nepotřebuju funkční blinkry a dokážu si ji užít i bez nich. Stačí mi abych viděl kam model jede a kde se zrovna vyskytuje.