Tak sem sem si pročítal ty papíry co mi k tomu celníci dali a už sem zjistil proč to tak dlouho trvalo! Koukněte kolik razítek a datumu se jim vešlo na ten malí papír, to jim muselo dát hodně práce!!!! Jen bych chtěl dodat že ten papír je půlka A4 takže nic velkého :-)
neco prece delat musi, vsak oni si tu praci a nepostradatelnost vzdy dobre vymysli
v soukro je to stejny a cim vetsi tim horsi
uz pres rok se pripravujeme, planujeme, projektujeme na potencialni stehovani nasi serverovny, ktere je zatim stale nerealne a zcela v nedohlednu a tak planujeme, pak aktualizujeme a znova planujeme a analyzujeme
bohuzel u nich je to jejich jedina prace, ja to musim delat soucasne se svoji beznou praci
Petr KomareK
HPI Wheely King "Hello Kitty" Defender, Tamiya CR-01 Toyota Land Cruiser FJ40, MST CMX C-10 Hummer H2, Tamiya TA-01 Hummer (Humvee, H1, H2, H2o), Axial AX10 ARTR http://rcexpedice.pkomarek.cz http://www.rcvidrholec.cz
salvatore píše:No a taky není špatný, že ho jednou zrengenovali 23. a pro sichr i den poté...
To by mě nesralo, ať si ho klidně zrengenujou i 10x, ale nejvíc mě naštvala ta nálepka na balíku "Otevřeno pro celní potřeby", takže oni si to projedou rengenem a pak ještě otevřou, naštěstí nic nechybí.....
je toto normalni? 16. to amici predali ceskym celnikum a dodnes od celniku zadny info. kurna ja jim tu dan a clo rad dam, ale at maknou! :o( ted uz chapu ten vysoky poplatek za postovni sluzby, v praze maji asi ukrutne drahe skladovaci prostory ....
Ahojte, kde se dopátrám celní sazby. Myslím tím, že bych rád předem spočítal jaké CLO budu ze zásilky platit. Našel jsem jen obecné info, ale konkrétní sazby nee.
Vzduch: Sea Beaver, PA-18 Piper Super Cub, MPX Lentus
...podle toho co jsem četl, je důležitá deklarovaná hodnota zboží. Pokud jsi přes limit platíš. Když máš poštu zdarma, jen ti to snižuje hodnotu zboží, protože pošta se do toho počítá.
do 22eur - neplatíš nic
od 22eur do 150 eur - platíš DPH, clo ne
od 150eur nahoru - platíš DPH i clo
poštovné se započítává do hodnoty. Takže zboží za 19eur+5poštovný=hodnota 24eur tj. platíš DPH. Ale zboží 19eur+poštovný zadarmo=hodnota 19eur neplatíš nic.
ALE záleží na celníkovi jak se vyspí a jak se mu zdá adekvátní uvedená hodnota zboží. Může chtít doložit hodnotu zboží (např. výpis z PAYPALU) u zboží za 10eur.