No na 2.4ghz jsou i volanty na autíčka ne, s klukem jsme to zkoušeli a na cca 500m jsem měl nad autem stále kontrolu pak skončilo pole :-) Jinak pokud bys do přijímače dal delší anténu a na vysílačku umístil také větší anténu než je to malé brčko tak mám odzkoušený na internetu což je na stejné frekvenci dosah bez rušení cca 1,5Km. A tou větší antenou nemám namysli parabolu na tu jsme jeli spoj 6 kiláků prakticky z jedné části Ostravy na druhou, myslím tím jen o kousek větší pokud ji mužeš šroubovat tak se za pár korun dá koupit nejspíš to bude stejné jako na routry k PC sítím na tu malou to má dosah do těch 500m podle podmínek a u letadla tam většinou žádné ty překážky nebudou ale není nic snadnějšího než vzít někoho sebou a prostě ho poslat s letadlem na druhou stranu toho pole pokud na zemi stále budeš letadlo bezpečně řídit ve vzduchu to rozhodně problém nebude. :OK:
:-p
Což mne vede k otázce jak co se stane když letadlo ztratí signál? Třeba mý auto se zastaví nastavení v regulátoru a začne blikat toto řídí světelný modul. U letadla bych očekával že se tam nastaví výškové a s měrové kormidlo, výškové na rovné a směrové aby to dělalo velké kruhy neboli aby se vrátilo k signálu. Ale tohle je jen má domněnka jak je to v praxi netuším nejspíš tam nic není a letadlo jde k zemi :-(