Bandolik
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: výběr lítadla

No na 2.4ghz jsou i volanty na autíčka ne, s klukem jsme to zkoušeli a na cca 500m jsem měl nad autem stále kontrolu pak skončilo pole :-) Jinak pokud bys do přijímače dal delší anténu a na vysílačku umístil také větší anténu než je to malé brčko tak mám odzkoušený na internetu což je na stejné frekvenci dosah bez rušení cca 1,5Km. A tou větší antenou nemám namysli parabolu na tu jsme jeli spoj 6 kiláků prakticky z jedné části Ostravy na druhou, myslím tím jen o kousek větší pokud ji mužeš šroubovat tak se za pár korun dá koupit nejspíš to bude stejné jako na routry k PC sítím na tu malou to má dosah do těch 500m podle podmínek a u letadla tam většinou žádné ty překážky nebudou ale není nic snadnějšího než vzít někoho sebou a prostě ho poslat s letadlem na druhou stranu toho pole pokud na zemi stále budeš letadlo bezpečně řídit ve vzduchu to rozhodně problém nebude. :OK:
:-p
Což mne vede k otázce jak co se stane když letadlo ztratí signál? Třeba mý auto se zastaví nastavení v regulátoru a začne blikat toto řídí světelný modul. U letadla bych očekával že se tam nastaví výškové a s měrové kormidlo, výškové na rovné a směrové aby to dělalo velké kruhy neboli aby se vrátilo k signálu. Ale tohle je jen má domněnka jak je to v praxi netuším nejspíš tam nic není a letadlo jde k zemi :-(
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo
:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/
eos
Častý přispěvatel

Dneska maj prakticky všechny slušný wifi přijímače failsafe, takže se stane to, co si na něm nastavíš. Často to bývá poloha ovládacích prvků v okamžiku spárování. Takže vytrimovat za letu pomalé kroužení na skorominimálce a v té samé poloze pak na zemi spárovat. Pak, když nemá ani na jednom kanále signál, chvíli drží poslední logickej a pak přejde do failsafe. Většinou stačí pohnout anténou, vyhnout se překážkám, nebo, když tam máš kroužení, tak běžet.. :wink:

P.S. Většina letadel jde k zemi spíš když je někdo řídí, než když je nikdo neřídí. :mrgreen:
Bandolik
Píšu hodně

No to kroužení mne napadlo jako logické neb by se letadlo dostalo zase po nějaké chvíli na místo kde ještě signál mělo a ty bys to mohl dostat pak v klidu na zem.

Moc díky za vysvětlení :OK: :YOP:
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

eos
Častý přispěvatel

Klucí, hoďte občas předem, když jdete někam lítat. Jak vylezlo sluníčko, už mě nějak nebaví čumět si pořád pod nohy.
carlos46
Píšu strašně moc!

No chodím na dívčí hrady jak mám volno. Moc ho nemám, dělám v restauraci. Ale klidně. Rád tam nebudu sám. Kolega dělá se mnou, takže se míjíme. Jinak by mě nenapadlo, že tu někdo od aut lítá.
Většina drtí kolečka. Takže jsi vítán.
eos
Častý přispěvatel

To může být celkem dobrodružství, lítat kolem tý věže, plný parabol. 8) Co je tam, kromě louky? Nějakej V, JV svah?
carlos46
Píšu strašně moc!

Kolem věže nelítáme. Ta je špatně vidět že země. Svah tam je jak říkáš. Sice tam ještě nelétám, ale chystám se tam. Bude z toho lepší video.
Pedro
Píšu hodně

DYNO píše:Kdyz mam pakovku 2.4ghz. Jak daleko s tim modelem muzu? Nike jsem se to nedocetl.

Mám vyzkoušeno lítání ve vzdálenosti cca 600m od sebe a cca 100m vysoko...a pak už je problém rozlišit co to letadlo dělá. Takže jak už bylo psáno, spíš spadneš na ruce než na ztrátu signálu ;-)
CC-01 Pajero - Dsys 56,Nowak 55T,TowerPro MG995
SCX-10 Forďák obytňák, Dsys 46, 35T, TowerPro MG996
2.4 Ghz
MikeP
Sběratel

carlos46 píše: Jinak by mě nenapadlo, že tu někdo od aut lítá...

Ja myslel ze skoro kazdej... :mrgreen:

Kdyz to tu vidim asi zkusim oprasit kridlo a zjistit, co vsechno sem uz zapomel.
Obrázek
carlos46
Píšu strašně moc!

No jo, ale ty jsi z druhé strany města. I když mohli by jsme někdy zalétat. Míra už to tady jednou nakousl.
Bandolik
Píšu hodně

Když to tak sleduji tak kdo nelítá není modelář :-)

a teď vážně kdybych to chtěl zkusit co proto musí člověk udělat ? aby zjistil jestli by ho lítání mohlo bavit.

Když něco pokazím na autě zůstane stát a větší škoda se nestane když něco pokazím na letadle a zůstane stát tak spadne dolů a je na mraky ( pan mrak promine o něj tedy nejde :-) )
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

carlos46
Píšu strašně moc!

První bych zašel někam na kopec k ostatním modelářům.
Myslím, že na začátek je nejlepší něco s tlačnou vrtulí. Přežije většinu pádů.
Také bych určitě nevynechal simulátor.
salvatore
Veterán fóra

Malinko si dovolím k tomu něco říct. Plnohodnotná RC souprava má ve vzduchu dosah cca 3km. Samozřejmě ne nějaká srajda ze setu za třipadesát...
Bandolik
Píšu hodně

No pokud by mne létání zaujalo což ještě nevím :-) počítám s tím že to bude chtít jinou vysílačku volantem by se letadlo sice ovládat dalo ale asi by to nebylo moc pohodlné a už vůbec né jednoduché :-D.

Což mne vede k otázce kdo z vás lítá tady na Ostravsku že bych se šel kouknout někdy co to obnáší ? klidně do sz ať tu v tom neděláme binec.
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

carlos46
Píšu strašně moc!

Tak jsem konečně dodělal novou směrovku.
No myslím, že se i s celým barvením éra povedla ;-)

Obrázek

Zpět na „FreeKec“