niio
Nově příchozí

Re: Začátečník-konzultace

plna lipolka ma 8,4, ale udava sa 7,2. tych 45min jazdy som vychadzal z diskusie pod 5000mah nimhpackoch.
bavi ma robit prakticke modifikacie na aute, ako utesnovanie a pod, takze niejde len o nejake "reseni" ;)
Borik
Píšu hodně

To jsou právě ty zkušenosti s NiMH baterkama ... teoreticky 5000 mAh NiMH = 5000 mAh Li-Po. V praxi ale 5000 mAh u NiMH je pouze zbožné přání a většinou se málokdy dostane využitelná kapacita nad 4000 mAh, kdežto u Li-Polek je tato hodnota ( 5000 mAh ) reálná. Když vezmeme v úvahu, že se jednotlivé články NiMH rozjíždějí a mají různý vnitřní odpor a různé samovybíjení a tak se o ně musíme pravidelně starat ( aspoň jednou za měsíc by měl u nich proběhnout cyklus nabít-vybít ), tak je určitě lepší jít do Li-polek.
Bandolik
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele: WWW

taky bych se trošku vmísil, at už si koupíš jakoukoli baterku dívej se na rozměry neb originál místo na CC01 je omezené stěnami které nenafoukneš a lipol v pevném obalu ( tedy taková ta kostka ) se tam nevejde takže počítáš li s úpravami ber v potaz i baterku. Já to vyřešil tak že jsem nechal jednu menší 1600 na původním místě je dobrá tak na světla a hezky vyvažuje auto je v idealní pozici a Lipolku mám umístěnou nad převodovkou takže vpředu ta je na pohon. Samosebou CC01 vyžaduje i jiné úpravy aby to bylo vhodné do terenu ale to najdeš na foru pokud jde o kapacitu na lipol to opravdu jede dýl mám odskoušeno 5000 MINH a 5000 LIPO a je tam fakt víc jak hodinu rozdíl pro Lipolky. Pak zaleží na motoru jestli tam necháš ten originál tak to opravdu pojede mnohem kratší dobu sice rychle ale sežere to baterku dřív pokud to chceš do terenu pak tam dej nějaký ten 55 zavitový a spotřeba motoru klesne cca o polovinu ja to doma měřil a původní 27 žere bez zátěže 3A a nová 55 při stejných podmínkách 1,5A tedy auto bylo v luftě jinak bych na ten měřák neviděl se zátěží to bude samosebou víc ale pro představu.
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo
:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/
Bandolik
Píšu hodně

jo pravda pokud jde o udržby baterek tak Lipo vedou o 100%
MINH cice vybiješ a nabiješ cyklem ale idealního stavu asi nikdy nedosáhneš neb nabíjíš celý pak najednou zatímco Lipo pomocí balanceru nabíjíš každý článek samostatně k tomu snad není co dodat a cena je přibližně stejná u stejné kapacity u těch levnějších dražší Lipo mají pak ještě jiné výhody jako menší samovybíjení vyšší vybíjecí proudy a tak. Já osobně bych taky doporučil Lipo i když jsou s tím menší problémy s jejich instalací ale to vyváží jejich vyšší užitná hodnota tedy delší jízda na jedno nabití. Takže i ty nejlevnější Lipo nakonec udělají víc prace než MINH.
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

Pedro
Píšu hodně

tato:
http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... 20C-Hard-C
sedne do CCčka, do origo umístění baterky jak prdýlka na hrneček a zvláštních úprav netřeba :wink:
Naposledy upravil(a) Pedro dne 03.10.2012 14:46, celkem upraveno 1 x.
CC-01 Pajero - Dsys 56,Nowak 55T,TowerPro MG995
SCX-10 Forďák obytňák, Dsys 46, 35T, TowerPro MG996
2.4 Ghz
Bandolik
Píšu hodně

Nebudu se hádat :-D ja koupil jinou a kousek ji chyběl asi malý hrneček :-D ale vyřešil jsem to celkem snadno a navic ta původní baterka se stará a světýlka a dělá závaží jen jsem chtěl upozornit že muže nastat tato situace. Je dobré když bude vědět co ho čeká.
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

Pedro
Píšu hodně

Jasan. Tož já sa taky nechci hádat. :wink:
Některý lipolám ten kousek bude přebývat, ale tahle tam fakt sedne na milimetr.
2.4 Ghz
niio
Nově příchozí

boli tu spomenute svetla, ja uvazujem, ze by som kupil obycajne ledky a zapojil ich priamo na lipolku, ak neezozeniem ledky na min 7,4V, tak potom tam dam tuzkove baterie a na tie to pripojim. nemate skusenost, ako dlho vydrzi ledka svietit na 2500mah nimh tuzkovu? teda bolo by tam dokopy 6ks lediek. teoria hovori min 200hod...
Pedro
Píšu hodně

mé chabé elektrotechnické znalosti mi říkají, že na svícení 6LED po dobu 200hodin, by jsi tam musel mít trošku větší množství tužkovek :roll:
2.4 Ghz
niio
Nově příchozí

no ked jedna ma spotrebu 2mah, tak mi to tak vyslo...ale aj keby vydrzali len 10 hod, tak to uplne staci
manek100
Přispěvatel

jedna 5mm ledka ma "spotrebu" cca 20mA, takze ti to bude svitit teoreticky tak 20hodin, ale to opravdu teoreticky, navic nimh nemaji zcela konstanti napeti, takze bude klesat intenzita svetla s vybijenim baterek.
Nebylo by lepsi ty ledky pripojit na BEC (do prijimiace)?
Bandolik
Píšu hodně

pokud tam nechceš mít dvě baterky což chápu v dingu to živím z jedné tak to připojíš přes odpor LED na 7,2V nejsou a pokud by byly nepapaly by 20miliků. LED obyčejně potřebují něco mezi 2 a 4 volty většinou podle barvy bílé kolem 3V takže se koukni jakou ledku tam chceš a jaký má parametry. Ty tužkový baterky opravdu nejsou dobré řešení zvlášť když se snažíš to chránit před vodou :-)
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo

kesi
Nově příchozí

Takže do originálu tuto: http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... 20C-Hard-C ??

Pokud ano, tak děkuji a s dalšími "problémy" se ozvu. 3 hodin jízdy by mohly stačit, takž zatím stačí jedna baterka. Je to tak? Ptám se jako hlupák, promiňte, ale jistota je kulomet.

Edit: jaké dvě baterky? :o Tužkáče do ovladače a Li-Po do modelu, ne?
Beru tohle:
http://www.rc-auta.eu/zbozi/5135/XBPro- ... -Darek.htm -není skladem. odkud ho vzít???? :? :sad:
I když nemám žádnou úchylku na auta, tam mišáka žeru, ale podle videí je mi sympatičtější ten VW.
Vaterra Ford F-100 Ascender 4WD
niio
Nově příchozí

manek100 píše:jedna 5mm ledka ma "spotrebu" cca 20mA, takze ti to bude svitit teoreticky tak 20hodin, ale to opravdu teoreticky, navic nimh nemaji zcela konstanti napeti, takze bude klesat intenzita svetla s vybijenim baterek.
Nebylo by lepsi ty ledky pripojit na BEC (do prijimiace)?

oki, skusim to cez ten BEC/ v prijimaci mam vstupy AUX, THR, STR, BAT/TEL. AUX mam volny, THR je regulator, str je servo a do BAT/TEL mam pripojeny BEC. Mozem tie ledy pripojit na AUX cez odpor? Nedocital som sa ani v manunali, na co presne AUX sluzi.
velkost odporu bude pre 3V ledku R= U/I, teda 0.02A / 3V = 0.006666 ohm?

@kesi: tie dve baterky su pre mna, miesaju sa nam tu prispevky ;)
kesi
Nově příchozí

ty světla jsou u mišáka jen na parádu? Tuareg není nikde skladem. :sad:
Vaterra Ford F-100 Ascender 4WD

Zpět na „Modely pro expedice - obecné“