V12
Píšu hodně

Re: "SPiNTiRES" -offroad nakladaky a auta; TATRA 148-str. 10

Da sa to vyriesit jednoducho - tie subory nakopirovat do adresara z archivu MEDIA.ZIP. Nechapem ale, preco to nejde. Ja som ich u seba vymazal, pretoze boli z LEGACY verzie, takze neslo nalozit ziadny naklad. Hned po ich vymazani zacali naklady fungovat a mapy sa nacitali. Poobede sa na to mrknem, niekde musi byt nejaka zrada. Zrejme skusim cistu instalaciu, inak to nevidim.
Pátrač
Přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

V12 píše:Da sa to vyriesit jednoducho - tie subory nakopirovat do adresara z archivu MEDIA.ZIP. Nechapem ale, preco to nejde. Ja som ich u seba vymazal, pretoze boli z LEGACY verzie, takze neslo nalozit ziadny naklad. Hned po ich vymazani zacali naklady fungovat a mapy sa nacitali. Poobede sa na to mrknem, niekde musi byt nejaka zrada. Zrejme skusim cistu instalaciu, inak to nevidim.

Včera jsem večer hrál Bridge a bez problémů. Zatím jsem se teda nedostal na nakládání dřeva. Neb se mi podařilo docílit postupného rozbití aut.. a ty který nebyly rozbitý pro změnu neměly Benzín.. špatná taktika.. Tak jsem to začal znova a dostal jsem se do stavu kdy mám odemčenou garáž, vytaženého kraze. teď chci dát techniku do pořádku a pustit se do dřeva
CC01 + Niva "Hnilička"
-
CC01 + Niva Expedice Adam 87 (ve výstavbě) zatím Toyota, Touareg
http://patrac013.rajce.idnes.cz/Expedice_Adam_84
Ladaklub CS, o.s.
zidon155
Píšu strašně moc!

Husty ... 8o

[youtube]pVTAeT0vlzY[/youtube]
CC-01 UNIMOG ;-)
EX: CC-01 Suzuki Samurai Long :-)
http://zidon155.rajce.idnes.cz/
Pátrač
Přispěvatel

zidon155 píše:Husty ... 8o

To je naprosto perfektní.. Jak dostanu pohledy z kabin do poslední verze? V návodu o tom nic není a vím že to někdo nějak řešil.. mmj někdo b mohl pořešit to že když v noci najedu do vody se světlama tak světla"nezhasnou" jako když na ně naberu bahno.. ale mělo by to vodu prosvětlovat :)
ps nedá enějak odstranit ta tupidní kamera co je jako "duch" naautech? :-I
CC01 + Niva "Hnilička"
-
Ladaklub CS, o.s.
V12
Píšu hodně

Pátrač píše:Neb se mi podařilo docílit postupného rozbití aut.. a ty který nebyly rozbitý pro změnu neměly Benzín..

Trochu Ta potesim - cela mapa sa da odhalit Uazom bez toho, aby si ho utopil, alebo znicil. Obcas je to len tak tak, ale da sa. Nakladanie dreva mozes otestovat na hociktorej inej mape, ked pojde, vsetko OK, ked nie, malo by stacit prepisat tie 3 subory. Som v robote, nemam to ako riesit, takze az poobede.

Pohlad z kabiny som riesil napr. tu :
post289524.html#p289524

Zidon155 :
Parada. Vyzera to skvelo, len by to chcelo trochu upravit FOV kamery, je to velmi siroke. Viem, ze ide o to, aby bolo vidiet animovane rucicky a kontrolky, no toto je uz prehnane. Ked sa posadis do auta, tiez nevidis pomaly aj spolujazdcove sedadlo (alebo kolienka spolujazdkyne :twisted: ) Podla mojho gusta by to stacilo takto :

Obrázek
V12
Píšu hodně

Uz 2 dni skumam, preco na T148 s dumperom nie je mozne nalozit kamenie. Mam s nim totiz velke plany. Moze mi prosim niekto vysvetlit, ako mam upravit XML, aby to fungovalo ? Skoda nevyuzit dumper - napr. na zavezenie kamenmi nejakej neprejazdnej diery, alebo ciastocne zasypanie vody, aby bola prebroditelna...
Pátrač
Přispěvatel

V12 píše:Uz 2 dni skumam, preco na T148 s dumperom nie je mozne nalozit kamenie. Mam s nim totiz velke plany. Moze mi prosim niekto vysvetlit, ako mam upravit XML, aby to fungovalo ? Skoda nevyuzit dumper - napr. na zavezenie kamenmi nejakej neprejazdnej diery, alebo ciastocne zasypanie vody, aby bola prebroditelna...

To je to co mne mrzelo v originálních mapách. V pravdě jsem splnil zatím jen jeden úkol, ale čekal jsem že když přivezu klády k rozestavěnému mostu, tak že se ten most změní a bude se dát přes něj jezdit.. Pokud by se dalo zavézt kamením třeba cesta bahno nebo voda tek pecka !!!

edit co se týče výhledu z auta líbí se mi o že je to takový široký. Je mi jsný že je to jakoby přehnaný jenže v reál autě stačí jen naklonit oči a hned vidíš do slepých míst.. tady by to asi nešlo a pokud ano tak o znamená zase používat nějaký třeba 4 klapky nebo myš pro naklopení.. nevím no.. tohle je asi jednodušší
CC01 + Niva "Hnilička"
-
Ladaklub CS, o.s.
V12
Píšu hodně

Most si vies postavit sam. Staci mat auto vybavene drapakom a vhodny naklad dreva - vid http://spintires.nl/map-bridge-building/
Predtym je ale nutne upravit XML nakladu, pretoze potrebujes vylozit naklad a v pripade napr. dlhych klad z navesu zlozis iba 2 kusy, co na most nestaci. treba aspon 6. Kazda minca ale ma 2 strany - ked s autom lahnes na bok a stratis naklad, inym autom ho postavis spat na kolesa, musis manualne nalozit 6 klad, v originali su to ale iba 2, takze je s tym podstatne menej roboty.
Co sa tyka plnenia ukolov, tu je este co dohanat - viem si velmi dobre predstavit napr. :
- pri tvorbe mapy vyrobim komplet most, no cast z neho oznacim ako viditelnu iba podmienene - ked je splneny nejaky ukol na 100%
- moznost obmedzit typ nakladu na mieste nakladky - ci je tam dlhe, kratke, stredne drevo, ci iny naklad (napr. aj sutre)
- moznost obmedzit typ prijimaneho nakladu na splnenie ukolu - kde potrebuju dlhe klady, neprijmu naklad kratkych polien
Posledne 2 veci su uz dnes polahky riesitelne bez velkeho programatorskeho usilia, nakolko v XML je definovany typ nakladu, prvu vec by bolo treba hodne programovat, pretoze mapa pocita tzv. lightmapy pre tienovanie, nevyzeralo by pekne, keby pod mostom nebol tien, vsak ano. Vyriesit sa to samozrejme da.
Naposledy upravil(a) V12 dne 17.03.2015 11:59, celkem upraveno 1 x.
Pátrač
Přispěvatel

V12 píše:Most si vies postavit sam. Staci mat auto vybavene drapakom a vhodny naklad dreva. Predtym je ale nutne upravit XML nakladu, pretoze potrebujes vylozit naklad a v pripade napr. dlhych klad z navesu zlozis iba 2 kusy, co na most nestaci. treba aspon 6. Kazda minca ale ma 2 strany - ked s autom lahnes na bok a stratis naklad, inym autom ho postavis spat na kolesa, musis manualne nalozit 6 klad, v originali su to ale iba 2, takze je s tym podstatne menej roboty.

Tak nejde o to jak moc je to pracný. Mne stejně nejvíc baví jen tak si jezdit. U Bridge mne nejvíc bavilo objevit mapu a najít auta vyprostit a opravit. pak už je to takový dokolečka dokola vožení nákladu pro splnění úkolu. Jo jasný je to pokaždý jiný. jinej terén auto zapadne a tak.. ale prostě ta první část mi přijde nejzábavnější.
mmj je ale rozdíl most a most.. jedna věc je položit 6 klád přes "potok" druhá věc je bez pilotáže postavit most přes širokou řeku že :)

Moc se mi v tomhle ohledu právě líbila jedna ukázka co tu někde byla jak si s drapákem právě zakládal klády do předchystaných pilotů. Tak si to prostě představuju jako úkol. Ne jen dovízt klády a splněno ale pekně položit třeba právě přes řeku nebo nějakou trhlinu ve skále a tím si třeba o dost zkrátit cestu na pilu palivo... nebo prostě ta původní cesta hodně rozblácená a tak.. takže za cenu většího úsilí si vlastně pomoct k jednoduššímu splnění dalších úkolů. to už se kurevsky blíží opravdový realitě :OK: :OK:
CC01 + Niva "Hnilička"
-
Ladaklub CS, o.s.
V12
Píšu hodně

Presne nieco taketo mam v plane s tymi sutrami a dumperom. Len prist na to, preco nemozem nalozit kamene. A este jeden namet na zamyslenie - uz dlhsiu dobu spekulujem nad SpinTires geocachingom - kesky by boli zahalovaky, to by sa ale muselo zmenit to cierne tornado na daco ine...
V12
Píšu hodně

Takze jedna dobra sprava ohladom startu s odomknutou garazou na custom mape - da sa to ! Len treba dat Unlocked a Active auto do urcitej vzdialenosti od locatora typu garaz. Vzdialenost som nezistoval, viem len, ze nesuvisi s rozmermi locatora.
Ohladom tych .XML, co znemoznovali nakladanie dreva - mne vsetky moje mapy funguju na 100% aj bez nich v adresari CLASSES\MODELS a to aj po cistej instalacii a vymazani kesiek. Cize zatial netusim, kde je problem.

Vcera som nahrubo dokoncil mapu Tunel, treba ju este poriadne otestovat a doladit prilis nerovne useky hroziace odpojenim navesu ci inymi problemami s prejazdnostou. Trochu ma dopaluje konvertor map, ktory si s overlaymi CLIFFS a ROOTS niekedy poradi, inokedy nie, takze tieto overlaye zatial nepouzivam. Podarila sa mi ale ina vec - pouzitie noveho typu terenu. Mapa Tunel ma pridane 2 typy :
- Rock - skalnate zrazy a utesy, co je aka - taka nahrada za CLIFFS, aj ked hodne nepodarena
- Gravel - strk, ten je v mape pouzity zatial iba na jednom mieste, povodne som chcel daleko viac, no z viacerych pricin to proste neslo. Takze nabuduce.

Mapa ma 1 rubanisko zhruba v strede a 4 ukoly, zatial jednu pumpu, ked to bude malo, lahko jednu niekde pridam.
Pátrač
Přispěvatel

V12 píše:Vcera som nahrubo dokoncil mapu Tunel

teda ty jedeš.. 8o děláš mapy rychleji než je stíhám jezdit ;-) . No teda nebýt vlastní blbosti tak jsem nemusel tolikrát začínat znova.. ale mám už odemčenu garáž, všechny auta krom plaváčka. Ten se nějak nedaří teď vytáhnout. Leží jak beruška na krovkách a v takovémto stavu si s ním neporadí ani T 148 ani osmikolka.. takže se ho snažím nějak otočit což jde teda celkem mizerně.. neb se mi pod vodou vždy překulí jak ražniči.. :-D no ale už sem nahodil návěs a jdu na první úkol. moc se mi to líbí.
CC01 + Niva "Hnilička"
-
Ladaklub CS, o.s.
V12
Píšu hodně

Ktore mapy Ti to nenacita ? Ani seriove ? Tie musia ist aj bez toho, pretoze spominane subory su v media.zip.
no107064
Častý přispěvatel

Zdravím, já si toho všiml až teď, ale u tý garáže nebyly dřív ty dveře otevřené ne? a dá se do ní vjet. Tento screen je na verzi 16-1-15
Obrázek
popep3
Nově příchozí

no107064 píše:Zdravím, já si toho všiml až teď, ale u tý garáže nebyly dřív ty dveře otevřené ne? a dá se do ní vjet tento screen je na verzi 16-1-15
Obrázek

prosím vás kde sa dajú stiahnúť staršie updata?

Zpět na „Počítače, hry a jiné virtuální světy“