jak jsi rozsvítil ty světla za jízdy?mám ten základní modul od tamiye a mně to svítí pořád tak jsetli tě mohu poprosit o fotečku nebo nákres ,děkuji
Základní modul od tamiye toho moc neřeší, umí akorát ručně rozsvítit nebo zhasnout všechna světla a napájení se dá přivést rovnou z baterky.
Já ho tam mám tedy také (když už byl součástí kitu), ale používám ho jen jako jakousi rozvodnici pro jednotlivá světla. Přilepil jsem ho zevnitř na střechu a kastli s podvozkem mám takhle spojenou jenom jedním dvoužilovým kablíkem, který se dá odpojit vytažením konektoru z tohoto modulu.
Pro vlastní spínání světel používám vykuchané staré servo. Je to zadarmo a funguje to spolehlivě. Návod tady někde na fóru je, ale přesto to zopakuji, když tak to admine smaž:
Vezmeš servo s funkční elektronikou, vykucháš všechny převody a další mechanické zbytečnosti. Elektroniku připojíš na přijímač a potenciometrem (to je ta kulatá součástka s hřídelkou na jedné straně a třemi vývody na druhé straně) otáčením nastavíš nulovou polohu serva- tzn. motůrek v servu se neotáčí na žádnou stranu. Potom to odpojíš, odletuješ nebo ustřihneš dva kablíky z motůrku a místo něj tam naletuješ kablíky k osvětlení, jo a na jednu stranu dej mezi kablík a elektroniku serva jednu úplně obyčejnou diodu (asi tak za korunu), aby ti do osvětlení nešel proud opačně, nevím zda má ten tamiya modul nějakou ochranu proti přepólování.
Toto zapojení používám z vysílačkou FS GT3B, kde umí třetí kanál pouze krajní polohy serva, takže zmáčknu tlačítko jednou, světla se rozsvítí, zmáčknu podruhé, světla zhasnou.
Snad jsem to napsal srozumitelně.
Můj spínač světel ve finále vypadá takto:

Jinak na jiném svém modelu používám ještě jednodušší způsob bez jakékoliv úpravy elektriky. Obyčejný dvoupolohový páčkový přepínač, který přepínám mikroservem. Tento model ale ovládám pákovou vysílačkou.
Foto je zde, bohužel nemám lepší a nechce se mi to rozebírat: