no107064
Častý přispěvatel

Re: "SPiNTiRES" - novy UPDATE (23.10.15) VYDAN! str.229 :)

koukám, hodně ste s tím už pokročili, dobrá práce ... ale tu točnu a servisní nástavbu bych tam dal ... ať je to pěkně odladěný ... jinak si to tam ty lidi budou stejně přidávat v xml
korvetak
Přispěvatel

Pro V12:

nezapomeň upravit load areu pro vlastní korby auta, při ruční nakládce mi nechtělo naskočit na V3S Praga Carriage dřevo, automatická nakládka šla tak jsem to musel upravit. Nevím jestli jsi to už v rámci úprav neudělal, ale tahle první verze 813 to nedává.
Obrázek
V12
Píšu hodně

no107064 :
Nebudu sa dat robit mapy s obmedzenymi zdrojmi, ked na jedno auto vies nalozit vsetko. To sa mi nie celkom paci. Pretoze rozmlatis auto tahajuce garazovy naves aby si odomkol garaz, - no nic sa nestalo, mame tu T813, nalozim pojazdnu dielnu z totalky za par chvil urobim nikdy nenaburanu lestenku. Ludia budu jazdit ako prasce.
Ja osobne by som na T813 dal iba zaplachtovanu korbu plus plachtovy prives, aby bolo mozne odomykat garaz, potom zeriav s vlekom na dlhe klady a dost. Popripade este aj vlek na stredne klady. Ziadna tocna, ziadna cisterna atd. Podla mna by to bolo zaujimavejsie. Ked urobime z T813 "holku pro vše", prva vec co kazdy hrac urobi bude vypnutie ostatnych aut a mapu odjazdi iba s Tatrou. A to nie je celkom idealne, aj ked bude mat 5 hviezdiciek.

korvetak :
Pozriem sa na to, je dost mozne ze pri pokuse urobit z tejto korby povodne na kratke polena korbu na stredne klady som nieco zbabral. Inak ta korba ma viac problemov, nejako na nej nefunguje kolizny model. Ked nepridem na to, ako to opravit, nebude sa dat pouzit. To by az tak nevadilo, T813 ma vlastnu korbu, ktora sa na kratke polena pouzit da. Okrem toho je tu korba este jedna - ta s rukou. Tiez je celkom fajn a da sa pouzit aj v kombinacii s privesom. Jeden takyto oplenak by som mal mat niekde v zbierke, skusim sa na neho pozriet.
Pitrsonn
Přispěvatel

No, ja by som Tatre ani nedaval addony z hry okrem Privesu na stredne dreva a korieb s mechanickou rukou, T813 nebude mat sice cisternu, ale to sa da vyriesit, ma addony na palivo + dala by sa dorobit vlastna cisterna, tak isto by som jej nedaval Tocnu na navesy

V12 - skus zmenit tazisko, posun ho viac dozadu a hore
korvetak
Přispěvatel

Pitrsonn píše:No, ja by som Tatre ani nedaval addony z hry okrem Privesu na stredne dreva a korieb s mechanickou rukou, T813 nebude mat sice cisternu, ale to sa da vyriesit, ma addony na palivo + dala by sa dorobit vlastna cisterna, tak isto by som jej nedaval Tocnu na navesy

Cisternu tu od 813 jsem si našil na V3S a není to marné, je o trochu větší ale líbí se mi víc než oranžová. Tak by se dala dát zprovoznit i na Tatře.
Obrázek
Obrázek
Jen mi nejde pořád přesvědčit tu rezervu že po ní chci nějaké opravné body, takže když se k té větší cisterně nevejdou, tak to přežiju. Dal by se přidat i ten tvůj addon s armádními znaky na V3S, bo armáda využívala V3S nejvíc?
zidon155
Píšu strašně moc!

Tatre necham vsechny addony,ktere jdou at si kazdej muze vybrat s cim chce jezdit ;-)
CC-01 UNIMOG ;-)
EX: CC-01 Suzuki Samurai Long :-)
http://zidon155.rajce.idnes.cz/
V12
Píšu hodně

Korvetak :
Ta cisterna je pre V3S pridlha. Treba ju skratit presne takym sposobom, ako som to urobil s cisternou pre Tatru, len opacne, pretoze tu som predlzoval. Podstata riesenia je jednoducha - vytvoril som malu nadstavbu v podobe kocky 0.1x0.1x0.1 metra, k tomu rovnako velke CDT, ulozil ako basecart.X, k nemu doplnil XML. Nasledne v definicii T813 cistern.XML je odkaz na fyzicku siet tej kocky, plus cisterna z hry je pripojena ako model s parametrom Scale. Vsetko je to zrejme z tohto :

Kód: Vybrat vše

<?xml version="1.0"?>
<TruckAddon>
   <TruckData FuelCapacity="2500" />
   <GameData>   
      <InstallSocket Type="T813_carts" />
   </GameData>
   <PhysicsModel Mesh="trucks/Tatra_813/base_cart">
      <Body Mass="1000"  ImpactType="Truck">
         <Constraint Type="Fixed" />   
      </Body>

<Model
         Mesh="trucks/kraz_cistern"
         MeshType="Model"
         Dir="(0.001; 0; 1)"
         ParentFrame="RootBone_cdt"
         Org="(0.5; 0; 0)"
         Scale="(1.22;1;1.12)"
      />
   </PhysicsModel>
</TruckAddon>

Podstatou zmeny velkosti je riadok Scale="(1.22;1;1.12)" kde prve cislo (1.22) je nasobok zakladnej dlzky, druhe cislo (1 - bez zmeny) vysky a tretie cislo (1.12) sirky.
V addonoch pre Tatru pitrsonn riesil rezervu s opravnymi bodmi a funguje. Format zapisu je zrejmy z predosleho prikladu, len zamenis FuelCapacity za RepairsCapacity

zidon :
OK, Ty si sef projektu. Ja som pisal len svoj pohlad na vec.
Naposledy upravil(a) V12 dne 30.10.2015 12:33, celkem upraveno 3 x.
Pitrsonn
Přispěvatel

korvetak píše:
Pitrsonn píše:No, ja by som Tatre ani nedaval addony z hry okrem Privesu na stredne dreva a korieb s mechanickou rukou, T813 nebude mat sice cisternu, ale to sa da vyriesit, ma addony na palivo + dala by sa dorobit vlastna cisterna, tak isto by som jej nedaval Tocnu na navesy

Cisternu tu od 813 jsem si našil na V3S a není to marné, je o trochu větší ale líbí se mi víc než oranžová. Tak by se dala dát zprovoznit i na Tatře.
Obrázek
Obrázek
Jen mi nejde pořád přesvědčit tu rezervu že po ní chci nějaké opravné body, takže když se k té větší cisterně nevejdou, tak to přežiju. Dal by se přidat i ten tvůj addon s armádními znaky na V3S, bo armáda využívala V3S nejvíc?

V3S mala svoje znaky, na tatru som ich odstal prave z V3Sky
korvetak
Přispěvatel

Pro V12 - díky rezervy už mají 200 bodů

Pro Pitrsonna - já mám asi jinou verzi od rusů a tam vlaječka není, nebo jsem ji nenašel.
Pitrsonn
Přispěvatel

Ok, pridam znaky
no107064
Častý přispěvatel

zidon155 píše:Tatre necham vsechny addony,ktere jdou at si kazdej muze vybrat s cim chce jezdit ;-)

taky jsem pro všechny addony, protože lidi by si je pak stejně dodělávali sami ... a kdyby tam bylo opravdu jen pár addonů tak by to muselo být tak za dvě hvězdičky ... jinak za kolik to bude hvězdiček 3 nebo 4 v hodnocení?
V12
Píšu hodně

V3Sky su dve, mam ich obe, ale pre predoslu verziu. Jedna bez vlajky - ta nema boxy na rame a okrem toho ma maly rozchod prednych kolies. Ta s vlajkou je s boxami a drziakmi na 20l palivove bandasky, niekolkokrat si zahrala v mojich mapach. Podarilo sa mi ju vytunit - mam zaklad pre trialovu verziu na sirokych kolesach z Kraza. Obe mali spolocnu chybu - zmrsene zvuky, aj to mam poriesene.

Ad hviezdicky pre T813 - s celou paletou addonov jedine plny pocet a aj to je z pohladu vybalancovania map primalo. Apropo - kolko hviezdiciek si zasluzi Kraz RS z mapy Dakar ? Rovnaky pocet potom dam aj trialovej T813. Dostala pekny novy nastrek...
korvetak
Přispěvatel

V12 píše:V3Sky su dve, mam ich obe, ale pre predoslu verziu. Jedna bez vlajky - ta nema boxy na rame a okrem toho ma maly rozchod prednych kolies. Ta s vlajkou je s boxami a drziakmi na 20l palivove bandasky, niekolkokrat si zahrala v mojich mapach. Podarilo sa mi ju vytunit - mam zaklad pre trialovu verziu na sirokych kolesach z Kraza. Obe mali spolocnu chybu - zmrsene zvuky, aj to mam poriesene.

Ad hviezdicky pre T813 - s celou paletou addonov jedine plny pocet a aj to je z pohladu vybalancovania map primalo. Apropo - kolko hviezdiciek si zasluzi Kraz RS z mapy Dakar ? Rovnaky pocet potom dam aj trialovej T813. Dostala pekny novy nastrek...

Já mám tu verzi z velkého balíku asi 20 aut od rusů se svítícími přístrojovkami, ta mi ale tady v nové verzi zatím nesvítí. Od nich mám i 148 s okny, obnovenou palubkou a funkčními světly vzadu.
Obrázek
V12
Píšu hodně

Myslim, ze ten pack mam aj ja. A ked si dobre pamatam, je tam celkom pekny prives na drevo pouzitelny s T813 a aj T148...
zidon155
Píšu strašně moc!

Dal bych tak max ty 4 hvezdy-at je pouzitelna na vsech mapach :BYE:

A uz jste zkouseli jestli jde s ni MP? Samozrejme musite mit nezaskrtly "only certified mods" ;-)
CC-01 UNIMOG ;-)
EX: CC-01 Suzuki Samurai Long :-)
http://zidon155.rajce.idnes.cz/

Zpět na „Počítače, hry a jiné virtuální světy“