Bouda číslo IIINeverendig story , aneb když jste furt s něčím nespokojený a honíte detaily :lol:

detaily, detaily....

Jinak když už jsme u toho 3D tisku....někteří se tu ptají, jestli je to ještě modelařina. Já to vidím tak,
že je to prostě technologický posun. Viděl jsem video ze šedesátých let, kde modelář postavil motorovou buginu
prakticky v ruce z plechu. Jediný stroj, který použil byl soustruh a vrtačka. Pak už jen pilník, kleště a svěrák.
Tehdy to prostě jinak nešlo, nebylo jak. Doba se posunula a lidé využívají technologie moderní doby jednak
aby si usnadnili práci a jednak aby dosahovali lepších výsledků.
S 3D tiskem je to to samé. Je to nová technologie stejně jako 3D fréza nebo laser. Díky jim je spousta lidí schopno ztvárnit
to co by v ruce neudělali a nebo jen s chabým výsledkem. Bouda od Vejtry je toho příkladem. Kdyby jsem neměl
3D tisk, tak bych možná Vejtru vůbec nestavěl nebo bych ji tvořil proklatě dlouho nebo by ta kastle vypadala tragicky.
Další příklad jsou disky kol. Original v měřítku je nikdo nevyrábí. Co svět nedal, to 3D tisk vyřešil :lol:

ještě ukázka kouzelníka acetóna
Gumy IIDalší story pneumatik. Vytištěná nová forma a odlévá se o sto šest...
Zatím poslední model pneumatik - lepší detaily, vyšší pevnost a berou neskutečně.
Ještě musím do budoucna vyřešit vakuovou "komoru" nebo něco. Stále bojuji s bublinkami po míchání.