Nedávno na jiném, přesněji na Tamiya fóru, se mi stala jedna věc, co mě velice potěšila. O Nový rok, se mi ozval Jirka, že na tamějším fóru probíhala soutěž a hlasovalo se o modeláře roku z jejich fóra. No a Jirka se mi ozval, že se mi podařilo zvítězit. V první chvíli jsem nevěděl, oč jde, ale poslal mi odkaz, kde byly nominace modelářů a žebříček pořadí. Soutěž trvala asi měsíc a bylo nominováno asi 15 dalších modelářů s jejich vážně pěknými stavbami ať rally aut, autobusu nebo zemědělské techniky. Některé stavby mě vážně dostali do údivu, je neskutečný, co lidi dokážou vytvořit. Skláním se před ostatními nominovanými a jejich trpělivostí a umění.
Každopádně za sebe musím poděkovat všem, co hlasovali, všem co mě nominovali a vůbec všem, co se jim libí mé stavby.
Snažím se lidi inspirovat, že i se základním vybavením v dílně, trochou času a trpělivosti jde udělat něco, co alespoň docela slušně vypadá a prostě prosazuju to, že stavbu modelu není drahá záležitost. Vemte si, že JK je dělaný za pár korun. Kupovaná je jen elektronika, nápravy a díly pohoného ústrojí. Jinak další výdaje jsou za materiál. Nejdražší na tom všem je jen čas tomu věnovaný. Osobně nějak nepovažuju za pravé modeláře lidi, co si něco koupí a jen sešroubují dohromady. Nebo si celej model někdě vyříznou za pomocí počítače a jen to složí. Ano, výsledky jsou sice pěkný, ale já bych k toho neměl takovej ten pravej pocit, když si něco vytvoříte sami za pomocí pravěkých nástrojů.
U mě je modelařina takový koníček, kde si člověk odpočine od všeho, žádnej stres. Hlavně u expedic poznáte super lidi, není kam spěchat. Pomoc a vstřícnost "cizích" lidí ve světě modelů je na tom to nejúžasnější.
V posledních řádcích bych chtěl namítnout, že tento koníček není o soutěžení, není o hádkách a sporech. Jde o to užít si svou práci, inspirovat se a rozvíjet svou kreativitu a šikovnost.
Jinak dneska mi pošta doručila hlavní cenu, bohužel se nám s Jirkou nepodařilo domluvit nebo spíše najít řešení a čas na další osobní setkání, takže za něj dnes zaskočil pošťák. Hlavní cenou byl Jirkův tank v měřítku 1/12. Je to pěkně vělká obluda, airsoft dělo, velká maketovost a zábava.
Takže ještě jednou moc děkuju všem a hlavně díky Jirkovi :)
Odkaz na soutěž:
http://www.forum.tamiyaforum.cz/viewtop ... =2&t=17810