Zkompletování nápravy = Návod začátečníkům"C" huby přestříkané červenou a jde se na to :lol:

Dneska mě to hrozně bavilo. Bylo to jak skládat kus nového modelu a fakt jsem si vyhrál a vše perfektně sešteloval. Schválně jsem to nafotil od počátku kompletace, aby to pomohlo všem začátečníkům, kteří v plno věcech tápou a neví kde co utěsnit.Doufám, že to někomu pomůže. Ukážu Vám můj způsob mazání a zároveň utěsnění :idea:
První věc jsem zacpal díry na 4 link obyčejnými 3x6 červíky z železářství za pár korun. Shválně jsem je dal jako první, aby se při pozdějším nasazování poloos do náprav, vazelína netlačila těmi dírkami ven a poté do náprav nezatékala voda a bordel.

Nohavice náprav jsem vycpal silikonovou o něco hustější vazelínou a dole čeká stříkačka s mojí oblíbenou vazelínou A-00

A-00 je hrozně tahavá vazelína a stále stéká a díky tomu zajistí stálé mazání.

Z toho důvodu jsem předtím dal tu hustější vazelínu, aby se za jízdy neprotlačovala 00ka skrz krajní ložiska ven ;-)

Nasadil jsem "C"čka a jak je vidět na fotce, tak se dá z nápravou manipulovat, bez vytékání maziva. Zajištění "C" hubů k nápravám ze strany od převodovky, jsem samořezné šrouby zaměnil hned za metrické, protože i v plastu drží lépe a nehrozí tolik strhnutí závitu jak u těch originálů a můj názor je že i lépe drží.

Půl nápravy hotovo a mě se ty barvy líbí. Do těhlic jsem zkusil dát mosazné pouzdra co byli k nim místo Flanged Ball od Axialu, na které nedám dopustit. :OK:

Protlačil jsem poloosy vazelínou a díky již předem zacpaných všech děr okolo neukápla ani kapka maziva. Těhlice sedí na Hubech perfektně, bez jediné vůle ;-)

Do předních direk "C" hubů jsem místo šroubů dal již zmíněné červíky a zároveň je využil jako takové dorazy na těhlice. Přeci jen se mi červené céčka líbí a nemusí se omlátit :-p

A hurá to vše zkompletovat. Na levou stranu jsem dal o něco větší podložku tyče řízení, aby byla ještě víš než předtím a neopírala se o kryt rozvodovky v nápravě.

Nasadil jsem kola a po dlouhé době nejsou do "Á" čka :hura:

Jinak poslední a asi hlavní poznatek je, že ty těhlice od Cappu mají stejný rejd, jako předchozí propilované od TopCad. Zapnul jsem batrku a zkoušel předchozí dorazy nastavené na vysílači a opravdu jsou stejné, až bych mohl skoro kousek přidat.

Z celého dnešního díla mám fakt radost, protože jsem potřeboval zas něco pozměnit, aby nebyla Tacoma tak okoukaná a zároveň se pár věcí zas vylepšilo a ještě k tomu jsem se vžil do toho, jak kdybych skládal nový model. A taky doufám, že tento vyčerpávající článek někomu pomůže, protože se to tu řeší často.