rtomecek
Nově příchozí
Kontaktovat uživatele: WWW

Ano, to je presne ono. Muj "stary" regl mel na BECu 2A. Tak jsem si rekl, ze si s DSYSem polepsim, pac on ma 3A. A ejhle, ono je to presne naopak. O to tady jde, o nic jineho. DSYS nedela spatny regly, to tu neresim. Jen by tu krome samy chvaly mela zaznit taky skutecnost z praxe, ktera je jina, nez na papire. Letadla tu taky neresim. Jsme na foru s autama a jezdim ten regl v aute, takze ohanet se letadlem je IMHO zcestne. Az vyrobce skrtne u svych reglu pouzivani v aute, neceknu ani slovo...
Az budu chtit regl pomlouvat, tak reknu, ze stoji za hovno a s nikym se bavit nebudu. Ale porad rikam, ze ma celkem slusny pomer cena/vykon. Dokonce ma nektere moznosti nastaveni, ktere mi ted chybi u Tekina. Ale taky rikam, ze udaj 3A na BECu je uplne k nicemu.
Hodnotim regl strizlive a myslim, ze i objektivne, nebudu tu delat zadnou propagandu...
Traxxas E-Revo VXL, Axial Wraith, Axial SCX10
www.mojemodely.cz, CalcRC
sosak
Nově příchozí

tak jsem se po case dokopal a kontaktoval vyrobce. probehla analyza a byl stanoven problem. reklamace sice neuznana, ale sympaticka sleva probehla. musim pochvalit nadstandartni komunikaci a snahu vyrobce!

v pdf je uveden problem a vysledek mereni motoru ... kdyby to nekoho zajimalo.

www.sosak.net/protokol.pdf
XRAY M18T
AXIAL SCX10 Honcho
GMADE GS01 KOMODO
Tamiya Stadium Blitzer
rtomecek
Nově příchozí

Ja mel uplne to samy. S tim rozdilem, ze jsem zaslal i s motorem, pricina nebyla nalezena, regl byl v zaruce a stejne jsem platil! Ale jinak souhlas, s panem Davidem se povida hezky. :lol:
Borik
Píšu hodně

Na jedné straně se bavíme o BECu 2A nebo 3A a na druhé straně je zde fakt ( změřený ), že si servo vezme 8A. Sice jen mžikově, ale vezme. I ten mžikový pulz může ( ale taky nemusí ) BECu uškodit. A navíc to, co projde u 8V už může být smrtelné u 15V. U jednoho reglu to projde, protože tam ochrana není a nebo je jinak nastavená a u druhého to ochrana zablokuje. A teď jde o to najít tu správnou míru rizika - jestli tu ochranu odblokovat a riskovat možné zničení a následné problémy a opravy ( uznaná nebo neuznaná reklamace ) a nebo to prostě nepovolit a přimět uživatele pořídit si externí BEC. Chápu, že pro výrobce je to určitá forma alibizmu, ale na druhou stranu to není nic proti zákazníkovi, protože ty 3A ten BEC bezpečně zajistí i s rezervou a výrobce nikoho netahá za nos a to, co je na papíře, je zaručeno. Prostě 3A a 8A jsou dost vzdálené hodnoty.
Jak už jsem psal - v další verzi SW se ta ochrana mírně upraví ( u nižších napětí se povolí větší proudy ), ale rozhodně není žádoucí ponechat BEC bez SW ochrany a spoléhat na to, že to uživatel nepřežene se zatížením.
rakpavel
Častý přispěvatel

Nechápu proč ji budete upravovat, když píšete jak je to v pořádku????
Jeep Wrangler YJ home made absolutely, Tekin FXR
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
XR10 bj4v bwd FXR by Pavel
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
minotaur
Veterán fóra

rtomecek píše:Ja mam na vec jiny nazor. Nevidim duvod nevyuzivat interni BEC reglu, od toho tam... To by pak rovnou mohli prodavat regly bez BECu a byl by klid...

Teď mám akorát puštěný "Slavnosti sněženek" a to známé "Se šípkovou! Se zelím! Se šípkovou! Se zelím! :lol: - a vo tom to je...
Prostě si myslím, že dávat na jednu větev žravé servo, které za ní dokáže pěkně zatahat, a přijímač, není zrovna echt. V poměru obsažených součástek je externí BEC vcelku marginální elektronika navíc 8) No a regl bez BEC - řekl bych, že nejrozšířenější regl BEC nemá :lol: (rodina TEU101-104).
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
minotaur
Veterán fóra

rakpavel píše:Nechápu proč ji budete upravovat, když píšete jak je to v pořádku????

Já fakt nevím, kolik reglů prodá p. David autíčkářům a kolik ostatním modelářským profesím. Zřejmě má pro nastavení ochran, tak, jak jsou, nějaký podložený důvod a z pohledu výrobce je to "v pořádku". Buďto akceptuješ, že regl je takový, jaký je, nebo se podívej po jiným, co k tomu říci. "Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem". Nicméně vidíš, že se p. David snaží nějak vyhovět - což není úplně běžné ani u velkých "značek".
rakpavel
Častý přispěvatel

No ono prave v posledni době dost často slychavam že regl odešel (resp. nejaky mosfet) reklamace probíhá, že musi poslat i motor atd. Tak mi přijde, že tady píse jiny David nez ten co neuznává reklamace. Já dal externi bec, jinak ok.
Jiz jsem si všiml, že dsys je tady hajeny, tak do toho nebudu rýpat a budeme dělat jako že super. Pardon.

Jen jsem si nevšiml, že by se snažil někomu vyhovět.
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
minotaur
Veterán fóra

Kdyby tu byl Dsys hájený nebo děláno "jako že super", tak by to tu bylo promazaný odshora dolů. Neuznaná reklamace je samozřejmě důvod k nakakání, ale opět, pokud nejseš s firmou Dsys spokojen, máš možnost se obrátit na x dalších výrobců.
rtomecek
Nově příchozí

S tim souhlas, taky jsem se obratil na jineho vyrobce. Bohuzel me to stalo prachy, nervy a cas. A to jenom kvuli tomu, ze jsem se nikde nedocetl, jak je to s tim BECem a jak to to s tema reklamacema. Uz jsme se tu dopatrali k tomu, ze to neni o zravych servech, ale o prehnane ochrane. Jako velmi pozitivni beru napravu v dalsi verzi softu. Jako negativni beru to, ze musis regl vyndat z auta a poslat. Narozdil od jinych vyrobcu si soft neprehrajes sam, prestoze mas USB interface.
Nemam zajem hanit regly DSYSu. Ani nechci, aby to tak vyznelo. Ale mam zajem na tom, aby tu zaznelo taky neco jineho, nez halda technickych kecu o tom, proc to nejde.
Dalsi priklad za vsechny - DSYS nejde pripojit k PC bez baterky. Zeptal jsem se p. Davida a velmi rychle mi odpovedel. Rozepsal se o tom, proc to nejde. Jsem moc rad, ze ztraci cas s takovyma stouralama, jako jsem ja. Na druhou stranu je mi uplne fuk, proc to nejde. Proste to nejde a dalsi regly to umi.

Ja osobne tu vidim dva problemy:
1) dost lidi si koupi slabej regl a tim si zadela na problemy
2) jak tu Borek "agituje", ze je to univerzal. Mozna by stalo za to udelat extra regl pro auta. I za cenu toho, ze bude robustnejsi. Je vcelku jasne, ze v 5kg aute budou naroky na BEC vyssi, nez v nejakym eru z EPP, prestoze je tam treba 5 serv. Otazkou je, zda se to vyrobci vyplati. A kdyz jsme u te velikosti, staci se podivat na Tekina FXR. :)

Porad rikam, ze DSYS je dobrej regl za ty prachy. Ale melo by tu zaznit, ze ma nejake zajimave vlastnosti. Napsal bych vady, ale nerad bych rozpoutal dalsi flame s Borikem. A cim vic o tom premyslim, nejsou to vady. Jsou to jen vlastnosti, ktere mne osobne vadi. A uz je na kazdem z nas, jeslti za ty prachy ty vlastnosti akceptuje nebo nee...
rakpavel
Častý přispěvatel

To je sice hezke něco akceptovat. Ale kdyz uz za to vyhodim peníze tak mi nic moc jiného nezbývá. Kdyz k tomu dokoupim bec, tak jsem na cene dobrého reglu a protože většina lidi neumi říct ,, jsem trouba, kouPil jsem špatně" tak i přesto hlásá jak je to super regl. Viz jeden od stránku před co jel na Anapurnu... dva regly odepsal ale je maximalne spokojen. What the fuck?! Tzn ma třetí regl, nyni za cca 4tis a je hrozne šťastný:-)
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
Borik
Píšu hodně

rakpavel píše:Nechápu proč ji budete upravovat, když píšete jak je to v pořádku????

Myslím, že je to jasné: Abychom vyšli vstříc co největšímu počtu modelářů. I za cenu toho, že bude větší pravděpodobnost zničení BECu.

Přesně to napsal Minotaur: "Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem".
Prostě zatím není možné udělat speciály pro jednotlivé modelářské kategorie. Těch regulátorů se neprodává tolik, aby se zaplatila výroba dalších variant. Je třeba si uvědomit, že regulátory jsou vyráběny na šestivrstvých deskách se zesílenou vrstvou mědi a kdo trochu dělá do výroby desek, tak ví, že příprava na výrobu takové - byť malé desky - vyjde na desitky tisíc. Sečti si marži obchodníka a DPH a jsi na polovině ceny. Odečti součástky a osazovací automaty, dokončovací práce ( dráty, balení, návody atd. ) a spočítej, kolik zbylo. A pak budeš sakra přemýšlet o tom, jak a co dál upravit a zlevnit, aby to vůbec mělo smysl. Nehledě na to, že když si půjdeš koupit regl, tak sotva bude mít obchodník na skladě celou řadu různých typů regulátorů a zrovna ten, který potřebuješ, bude na skladě.

DSYS tady není hájený - těch, kteří se ho zastávají, je míň, než těch nespokojených. Mám z toho úplný prd, že tady píšu za výrobce, ale je to pro něj důležité jako zpětná vazba, co dál vylepšit a upravit. A musíte přiznat, že se už na Váš popud pár drobností povedlo zlepšit. Nikde jinde totiž nejsou na regulátory tak tvrdé požadavky ( obecně ), jako tady u těch terénních aut. Nikde jinde se motorem nebrzdí tak, jako tady a nikde jinde nebrzí motory, které projely špinavými kalužemi. A to jsou, bohužel, ta kritická místa, kde se láme chleba. Proto také od letadýlek a lodiček je minimální odezva a na počet prodaných regulátorů je problémů minimum.
Co ale rozhodně neberu jako férovou záležitost je fakt, že si někdo stěžuje na 3A BEC, kterým neprošlo 8A. To, že u jiných regulátorů to projde, je jejich plus, ale rozhodně se nedá na základě toho napsat, že na papíře je něco jiného, než ve skutečnosti. A to není věc nějaká neurčitá, ale fakticky změřená a klidně se to dá zopakovat.
Nechci se už na toto téma s nikým hádat, protože je to zbytečný a určitému procentu lidí se nejde zavděčit, i kdyby byl regl zlatý s puntíkama.
Prostě: Nejsi spokojený, kup si něco jiného. Klidně nadávej a piš o negativách, ale pokud možno férově a pravdivě.
MikeP
Sběratel

Borik píše: "Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem"

Bych to trochu parafrazoval: "Neni na svete regl ten, ktery by se zavdecil lidem vsem"

Z meho pohledu je cesta vyroby reglu, kterej umi uplne vsechno trochu neudrzitelna...vlastne ted si z hlavy nevzpomenu na zadnej jinej regl, kterej by byl jak pro auta a lode, tak pro letadla. Ale to je jedno i kdyby takovej byl ja davam prednost tomu, co dela treba min, ale poradne.
Napriklad v expe sem jezdil roostera od novaka, kterej neumel vubec nic, ale proste jel a jel porad....v teto souvislosti sem vzdycky hazel nechapave pohledy, co tam porad ty lidi s tema dsysama resej.

Nicmene drzim palce pro budouci pozitivni vyvoj neb kazdy vyrobce na te nasi male hroude je vitanej a je treba mu drzet palce :wink:
Obrázek
rakpavel
Častý přispěvatel

Samozřejmě, že to není černobílé. Já jen říkám: měl jsem AE2 a ta šla se třemi servy úplně bez problému. Koupil jsem Dsys 56 a ani jedno servo to neudrží. U AE2 je 2A bec a u Dsysu je 3A bec (teda psaný). To je realita, žádná pomluva. Mimochodem ta serva udržel i stockový regulátor z crawler kinga. Nevím, mě to přijde být divné. Elektrice nerozumím ani trochu (vím, že nemá ráda vodu), ale pokud si papírově polepším, apk ho koupím a zjistím, že nefunguje s tím co starý regl fungoval, tak je to pro mě prostě špatně a je mi jedno na co se kdo vymlouvá. Starý jde, nový nejde, to je jediné co já vidím. Kdyby tato diskuze proběhla již před tím, než jsem si ho koupil, tak bych přečetl a volil bych jiný, myslím, že stejně jako desítky jiných. A proto tu Zkušenost tady chci sdělit!

Mimochodem, někdo psal, že bude nový software nebo něco, kde toto bude odstraněno. Mám nějakou možnost ten software přehrát??? Jak jsem pochopil tak DSYS toto přes usb neumí (i když je mi to divné, neznám jiný regulátor co by to neuměl přes usb), nebo se pletu?
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
MikeP
Sběratel

rakpavel píše:Mimochodem, někdo psal, že bude nový software nebo něco, kde toto bude odstraněno. Mám nějakou možnost ten software přehrát??? Jak jsem pochopil tak DSYS toto přes usb neumí (i když je mi to divné, neznám jiný regulátor co by to neuměl přes usb), nebo se pletu?

Bohuzel Novak toto take jeste zcela nepochopil, takze ani Timbuk ani Eiger neumi....
Obrázek

Zpět na „Pohony a regulátory“