Výměna tlumičůDěkuji Bublovi za bazarový nákup tlumičů
Gmade XD Piggyback Shock 103mm. Začlal jsem po nich pokukovat už asi před třemi měsíci a posledních pár týdnů mě vrtali v hlavě, že bych je někdy vyzkoušel, jen nebyli nikde skladem a jak na zavolanou se objevili na marketu, tak jsem neváhal a koupil je a dnes přišli. Celou čekací dobu jsem byl zvědavý, zda budou mít stejný stejný výsuv jak moje 100mm TopCady. Jen co jsem se vrátil z pošty, tak jsem se na ně vrhnul a začel porovnávat a dělat rozborku. Poznatky vskutku velmi zajímavé :idea: :!: :?:
Křížení : Zjišťuju, že si Tacoma žije vlastním životem a upravuje si věci, dle své potřeby :lol: Na poslední
expedici přijel skřítek s funglovkama Iroky a když jsem zajel vedle něj, koukám, že je mám skoro o 1cm měnší gumy. Pak jsme to přeměřovali a zjistil jsem, že po dvou letech skoro každodenního jezdění,
Iroky dokázali smrsknout na 114mm a to v nich jsou o 2cm v průměru větší vložky :?: :roll: Ale zpět k tlumičům :roll: Jeden jsem sundal z auta, přiložím k sobě a tohle:
Já měl strach že nové tlumiče budou moc vysoké 8)

Ze 100mm Topcadu je 105mm :?: Až na první fotce jsem si všiml, že je i vytažené spodní oko, ale kloubek drží :lol:

Zajímavé, ale já jsem moc rád, protože jsem auto chtěl o maličko snížit. Tak jsem začel měřit délky výsuvů. Po prvním měření jsem z Gmade sundal hned dorazové gumičky, kvůli většímu křížení a výsledek byl hned lepší.

A překvapení? Gmede mají bez dorazů o 0,5mm větší výsuv a auto bude snížené :OK:

Asi po třech plnění se mi to povedlo vyštelovat dobře a zároveň jsou všechny štelovací šrouby pěkně utopené, písty stejně a tak jak jsem chtěl. Aby měli tendenci tlačit kastly proti pružinám a na odskok je visuelně pomalejší výsuv.

Poslední věc je, že jsem se rozhodl vyměnit pružiny, už kvůli barvě, tak kvůli tvrdosti. Testoval jsem je na váze a TopCady jsou o dost měkčí. Při plném stlačení vznikl rozdíl 200g. Zítra je nasadím a jsem zvědavý na jejich chod. Teď fungijí všechny stejně a fakt se mi ta funkčnost líbí.