LR Defender 110 USW - CC01 LR Defender 110 HCPU - CC01 LR Defender 90 pick-up - CC01- ten je dcery Wrangfender na Axialu- ten je syna užofka Samurai made by Balů - JAPANES RUM trial tým v sezóně 2016 celkové 3. místo!!!
Za chvilu zkusím něco vykutit. Není mým cílem někoho sundat a vyoutovat, ale když jedem furt jedu kategorii, tak ať jsou aspoň co se týče boudy ty auta +- na podobné úrovni. Těch převisů se nebojte, z aut co doteď jezdily, splňují všichni. Teda myslím ... :-p každopádně očekávám spoustu nových staveb, tak to chci držet ještě v nějakých mezích. Až v roce 2016 pojedeme trubkové ROCK BUGGY s 2,2 a řiditelným zadkem, tak vám povolím vše :twisted:
Vnější profil pneu = rozměr mezi vnějším okrajem pneumatiky a okrajem disku.
Do půlky profilu musí být vpředu i vzadu zakryt karosérií, tzn. převis nemusí přesahovat až přes celou pneumatiku.
Za dělící čárou značící půlku profilu vlevo pneumatika zakryta být nemusí. Vpravo ano.
Vyhovuje s přehledem.
Vyhovuje akorát - baj oko je akorát v půlce
Nevyhovuje
Zvrhu zakrytí kol klasika, pokud karosérie překrývá kola kompletně:
Pokud vyčuhují kola o výše popsaný rozměr (polovina profilu pneumatiky):
Pochopitelné? myslím že pohoda ne? nějak jsem cítíl, že kdyby se to nestanovilo, tak už budou možná někteří boudy zkracovat a zkracovat a mohlo by to zavánět průserem ... :lol:
dotazy?
splašené trubky zatím nehrotím, ale nějak bych řekl, že to k tomu možná jednou dospěje ... to už by samozřejmě v jedné kategorii být nemohlo .... mám ve sklepě nachystanou přední nápravu, kterou bych chtěl na expedičce hodit dozadu a zkusit řiditelný zadek ... a už teď cítím v kostech, že mě to bude hodně bavit :OK:
Ford Bronco 1967 "Dědek" Home made šasi Ford bronco 1973-Špenát EVO III Home made šasi Toyota FJ 40 Home made šasi long zúžené nápravy Axial Mitsubishi Pajero CC-by Mrak v plným tuningu Xray T3 drift Hpi Blitz http://balu67.rajce.idnes.cz/
Nic není černobílé a i kastle většinou nejsou pravoúhlé mám tu ještě dvě modelové situace, záměrně přehnané, pro lepší pochopení.
Aby v tom bylo úplně jasno.
1 - kastle se mírně svažuje - v ose je kolo zakryto do poloviny ,ale vepředu díky zakřivení již ne 2- rozbíhavost - v ose je kolo zakryto do poloviny ,ale vepředu díky rozbíhavosti již ne
? tolerovat, že je kolo stále pod kastlí a v ose aspon do poloviny ? netolerovat, nutlost přidělání lemů
BJ SKID píše:Tá bych tu mněl stejně ještě dotaz :-)
Nic není černobílé a i kastle většinou nejsou pravoúhlé mám tu ještě dvě modelové situace, záměrně přehnané, pro lepší pochopení.
Aby v tom bylo úplně jasno.
1 - kastle se mírně svažuje - v ose je kolo zakryto do poloviny ,ale vepředu díky zakřivení již ne 2- rozbíhavost - v ose je kolo zakryto do poloviny ,ale vepředu díky rozbíhavosti již ne
? tolerovat, že je kolo stále pod kastlí a v ose aspon do poloviny ? netolerovat, nutlost přidělání lemů
Haha Lukin udeřil hřebíček na hlavičku. Měl jsem tuhle novou sbírku pravidel sepsanou už asi v úterý, ale opět jsem týden špekuloval nad tím, jak ty blatníky prostě zapsat do pravidel tak, aby to bylo jasné, splnitelné a v dalším dění našeho poháru už bez debat a dohadů. Místo abych dělal diplomku a protokoly do školy, tak ve vlaku, na přednáškách a na rande s holkou přemýšlím o blatnících na modelech. Že se mi o tom občas i zdá sen, to už je klasika.
Hele to je fakt náročné. Nejhezčí příklad je asi můj vergl. Blatníky zaoblené rozšířené ve středu a dopředu se budka zužuje a blatníky zmenšují, rozbíhavost mám taky :-) Tento rok jsem to měl prostě tak, že v půlce jsem to měl asi do 3/4 kol zakryté a na špici asi do 1/3. A takových je víc, třeba Jeep JK bez blatníků ... no spoustu lidí říká, že stačí splňovat v ose nápravy zakrytí do půlky. Ano dá se říct že souhlasím, ale když to takhle výslovně napíšu do pravidel, tak věřím že někteří špekulanti uříznou v ose nápravy blatník a dál už nebude nic, protože pravidlo je takhle napsané :lol: Kdybych napsal, že zaoblená zužující se kastle (jako ta moje) to může mít jakože se bude blatník svažovat dopředu společně s kastlí a vepředu už se to bude tolerovat, tak to zas bude nejasné a bude se furt řešit kdo to teda jak může mít a jezdci s hranatou kastlí budou křičet. Tak jsem to zapsal prostě do půlky po celé délce kola pod kastlí, jinak jsem prostě nevěděl, jak to napsat, aby to bylo v pohodě. Takže v tuto chvíli to asi pro mnohé znamená nějaký blatník vyrobit, ale já prostě nevím jak jinak to stanovit, aby to bylo jednoznačné a lehce nezneužitelné. Já už to prostě příští rok řešit nechci.
Klidně do toho můžete vdechnout svůj pohled nebo nápad, protože já jsem na tohle asi fakt krátký :lol:
Takže řekněme, že prostě kolo zakryté po celé délce boudy do půlky, ale jsem ochoten samozřejmě někde přimhouřit oko nad tou zaoblenou budkou nebo rozbíhavostí .... ale zas když někde napíšu "jsem schopen přimhouřit oko" může vést k tomu, že tam někdo jasně splňovat pravidlo nebude a řekne "tak ředitelu snad přimhouříme oko ne??" :lol:
Jako přiznám se, že za sebe bych to neřešil vůbec. Mi jde prostě o pohodu a konflikty nikde nehledám, ale prostě na závodech se to řeší, tak se to musí nějak pošéfovat. Opravdu mi záleží na tom, aby se vše odehrávalo v klidu a pohodě, tak se nějak snažte svými auty k tomuhle dopomoct ....
Na druhou stranu je to celkem přísné, bo dost hezkých budek je prostě na origo axíka úzkých a široké blatníky je proporčně úplně změní ...
No nebo nějaký nápad jak tohle ošetřit? Když bude někde "tohle se toleruje" tak opět vzniká velký prostor pro špekulování a diskusi ..... já jsem z toho fakt nešťastný kluci. Posrané blatníky jsou prostě alfou omegou našich závodů :lol:
Rozchod bych měřil v ose kola,Tím pádem kdo má rozbíhavost bude mu kolo čouhat vepředu víc jak polovinu-to bych neřešil,ale zakrytí kol tak jak jsi to namaloval,bych vyžadoval.Nemusí se jen zužovat,ale kola s vhodným ofsetem,nebo kus psháčka na fendr zvládne každý z nás.Na stavby je celá zima a v případě pochybností Ondra nabídl individuální upřesnění.Nejjednodužší věc ,postavit vergly podle pravidel a dohady pak nebudou.Proto mě napadly ty obrázky ať je fakt jasno.Toť ode mne. 8)
Ford Bronco 1967 "Dědek" Home made šasi Ford bronco 1973-Špenát EVO III Home made šasi Toyota FJ 40 Home made šasi long zúžené nápravy Axial Mitsubishi Pajero CC-by Mrak v plným tuningu Xray T3 drift Hpi Blitz http://balu67.rajce.idnes.cz/
Takže jak to nakreslil Luki vlevo nevyhovuje pravidlům říkáš?
Což ano podle toho co jsem nakreslil a uvedl, tak je pravda.
Někde jsem však našel staré lemy a moje verze by vypadala asi takto. Má tu s tímhle někdo problém? :lol: pokud bych ho měl ještě rozšířit, aby ty poslední 2mm nebyl takový oblouček, tak tedy asi jo ... ale už by mi to asi přišlo dost absurdní :-)
Souhlasím s mistrem Balů. Na té tvé fotce je to si myslím v pořádku, protože ten fendr je vepředu vytažený na půlku kola.
Griessl Karel Rc Trial = Mouchod, Liaz 111, Avia Future, Praga V3S RC Crawler = Axial,Bully RC exp. = Toyota-truggy a další ve stavbě RC Dakar = Tatra Jamal
Tak a ja jsem přesně ten rýpal co s levý obrázkem nesouhlasí. popírá to hned ten první obrázek od Ondry. Ale tak jak to vidím z Ondrovy fotky tak ten první obrázek splněn, je k tomu zužení tam nedochází, alespoň takhle zepředu to není patrné. S rozbíhavostí nemám problém, protože pakliže se se kola natočí tak jako by byly nerozbíhavé tak je pravidlo dodrženo.
A i B neodpovidaji pravidlum jak jsi je nastrelil. Takze souhlas s tabbertem (tedy u me by neproslo ani B). Pokud jde jen o osu kola, tak ja si tam necham takovej malej prouzek, nebo spejlicku a to staci ne? :twisted:
Jako vazne, me se to netyka, protoze jezdim porad to stejny a nic neresim a ani nemam v planu. Ale ten prvni nastrel co jsi daval me prijde dobrej kompromis. Oproti letosku je tam ta pulku toho kola co zakryta byt nemusi, nakej posun tam tedy je. Takze si myslim ze podle toho bych se ridil a hotovo. Jinak to bude zase hadani co jo a co ne. Jen muj nazor, protestovat kdyz to bude jinak nebudu 8)
Koukám na Vaše vášnivé debaty... S pravidlama je to vždycky boj, ale jeden lék na to je. Ono kolikrát (hlavně pro ty rejpaly) stačí neřezat "na krev" a nechat si pro jistotu o trošku víc rezervu na minima a když to tak maj všicí tak vlastně vůbec žádná debata není a všichni jsou na tom stejně :-D
Oni jsou pravidla totiž k tomu aby se definovalo s čím se má závodit a ne k tomu aby se auta vyhazovala a k závodům nepřipouštěla ;-)
:tleskam: Ahoj jmenuju se Tomáš Matyáš Boháč narodil jsem se dneska 19.12.2014 v 13.36 vážím 2970g měřím 48cm Máma i já jsme v pořádku tátu najdete na pajde tak to pridte oslavit :tleskam: :BYE: :FINE: :HOPS:
ReelyElektroRockCrawler/JeepWrangler AxialSCX10/JeepWranglerRubicon HimotoHI4170/Shortcourse TrialCar/AxialSCX10/Chassis homemade/ChevroletEarly50sPickup TrucTrialCar/HomemadeSCX11.2/Chassis homemade/V3s (Vejtřaska)Závodní model