Moc děkuji za pochvaly, ale já bych byl rád, kdyby i vy ostatní jste takto prezentovali svoji práci. Nejen mnozí z vás, ale i já sám bych se rád podíval, jak to dělají u sousedů - možná, že chytřeji, než u nás doma. Ale konec keců, jdeme na nádrže. Na výrobu čel nádrží jsem si musel zhotovit šablonu z umatexu, abych to měl podle čeho klepat.
K ní jsem přilepil oboustrannou lepící páskou plech.
V rozích naříznout.
Sevřít do svěráku a kolem dokola klepat, klepat a klepat...
Pak sevřít do svěráku pod frézu a srovnat okraje do roviny. Pro některé rejpaly uvádím, že vím, že je to fréza na dřevo, ale jak bere železo!!
A tady jsou hotová čela k nádržím.
Pro zhotovení těl nádrží jsem také zhotovil šablonu, protože nevím, jak jinak bych to ohnul do přesného tvaru, jako jsou čela. K tomu jsem použil pár kousků MDF, které jsem slepil a sešrouboval.
Srovnal na fréze, a udělal úkosy hran.
Podle šablony jsem dobrousil přesný rádius, a přípravek nalakoval spotakrylem, aby řádně ztvrdnul.
Pak přišly na řadu svěrky, kterými jsem upnul pás plechu na kopyto, ohnul ho pomocí gumové palice kolem šablony, a zkrátil na míru.
A takto to musí pasovat.
Ani jsem nečekal, až mi to kolega svaří Tigem, a už jsem vyrobil držáky a opásání nádrží s konstrukcí schůdků, protože jsem byl zvědavý, jak to bude vypadat.
Ještě příruby na zátku a vývody, a může to jít do svařovny.