Takže exo prošlo kompletní generálkou. První fáze se týkala umytí celýho podvozku. odmašlil sem elektroniku a vzal sem to celý wapkou :D Pak sem naplnil znova diferenciály, všechno namazal jak se patří a hlavně sem do celýho modelu koupil nový ložiska.
Ale hlavně sem konečně vyřešil problém s neustálým ničení ložisek. Týka se to hlavně zadních, ale přední taky nebyly nejlepší takže sem zakročil taky. Mám pro vás 2 způsoby jak to vyřešit. Podle fotek už vše uvidíte :)
1. způsob : Našel jsem si 2 podložky. obě mají tloušťku 1 mm.

poté jsem do toho svisláku normálně strčil vnitřní větší ložisko a normálně unašeč. zase foto

podložky mají 5 mm díru, tak aby sedly na větší průměr unašeče. Poté jsem je zvenku normálně pustil dovnitř

Pak už stačí normálně nasadit ložisko, HEX a můžete kolo stáhnout dle libosti. Motá se krásně volně a nikde nedře.

Když se kolo na hex stáhlo bez podložek, tak hex měl tendenci tlačit do kroužky toho vnějšího ložiska a tím pádem mělo snahu se ložisko křízit a po krátke době se vydrřela klec kolem kuliček a ložisko se rozpadlo na pár části. Díky těm podložkám se vnitřní kroužek ložiska opře unašeč a samožřejmě nedochází ke křížení a všechno se motá volně.
2. způsob :Je o něco složitější a asi to nemá doma každej, je k němu totiž potřeba výstružník o průměru 10mmn se zarovnanou hlavou
zjistili sme totiž, že k tomu aby se ložisko přestalo křížit po utažení hexu, jsou potřeba pouhý 3 desetiny milimetru. Pro jistotu jsou lepší 4 desetiny. Takže na druhých svislákách co sem koupil pro tu buggy co stavím, sem to udělal tím výstružníkem. Vzal sem ho do ruky a opatrně motal a měřil.
Tady na tý fotce je krásně vidět rozdíl mezi protáhnutou dírou výstružníkem (ta vlevo) a svislákem bez protáhnutí (ten vpravo)

opět odzkoušeno a silně přetaženo a funguje bez problémů :OK:
To by bylo k mým poznatkům asi vše, přeju hodně úspěchů vám nakaženým exařům :mrgreen:
A abych dokončil ten úvod, vyměnil sem i moje prasklý pravý zadní rameno

tímto chci poděkovat uživateli "cesilko797" za nový ramena a perfektní cenu :hura:

Omlouvám se za ten sloh :mrgreen: a doufám že vám to někomu pomůže :)