mara126
Píšu hodně

Kdo máte zkušenosti z DSYS

mam tam SW 4.1 takže je to ta starší nepřeprogramovaná verze? podle stránek výrobce je
člen RC Truck trial klubu Praha
Mercedes Actros 8x8 RCTT
Mercedes Unimog RCTT
Foto Rajče:mara126
Borik
Píšu hodně

Ano, je to bohužel ta starší verze. Opravená je 4.4
mara126
Píšu hodně

hm hezký,ale zatim to jelo takže to nebudu řešit,pokud by to stávkovalo tak to tam pošlu
Mercedes Actros 8x8 RCTT
Mercedes Unimog RCTT
Borik
Píšu hodně

Nemusí se to vůbec projevit - kombinace hraniční tolerance jedné součástky se dostala do konfliktu s matematickým převodem hodnot a hraničním rozsahem toho tolerančního pole. Proto se ten problém projevil jen u některých regulátorů a ani výrobce neměl při testech to "štěstí", že zrovna nenarazil na tu problémovou kombinaci. Úpravou programu se to vyřešilo. Nešlo tedy o nějakou konstrukční vadu HW, ale jen úpravu přepočtu SW pojistky.
mara126
Píšu hodně

tak teď je mě to úplně jasný :lol:
Mercedes Actros 8x8 RCTT
Mercedes Unimog RCTT
salvatore
Veterán fóra

No mně taky. Jak voda z knedlíků, jak říkává moje máma :-)
cendab
Píšu strašně moc!

No ono to asi bude tim že ten regl výrobce testoval v létě....ale to že je nevhodnej pro expedice do návodu napsat mohl a né že to zákazníkům sděluje až když je nějaký problém ....ale to by se jich zase pár desítek neprodalo.... :?
AxSCX-REX60......scale LC HJ47
WraitChéro..........special trial
TwinHammers......TůKladífka
CCčkObyCENDA....PajeroPickupTrial PPT
HolídaJbyCENDA....HolídajCup

HAJZLTEAM.COM
salvatore
Veterán fóra

Proč by byl nevhodnej na expedice?
cendab
Píšu strašně moc!

Astala píše:Ja mam 56 Dsys a na zacatku zimi mi prestal fungovat jak kdyby ho odpalil motor. Volal jsem panu Davidovi a ten mi rekl ze to prave vypada na odpaleni motorem a ze na nase motory do expedic by jsme meli mit min. 96 Dsyse a to tam mam origo AXIAL 55T. Regl jsem poslal a za 5 dni byl zpet a prej ze ho pouze preprogramovali, jelikoz ted u tech poslednich novejch modelu meli pri vyrobe problem s programovanim, a nektere jsou proste spatne naprogramovane. Tomu mymu prej byla konkretne zima. A to sem sli na expe a bylo asi 13 stupnu :lol: kazdopadne od ty doby funguje uplne v pohode. Takze poslat na preprogramovani vrele doporucuji :wink: :lol:

No tady nemýlím li se výrobce informuje...pozdě....a není sám komu to bylo řečeno....Pro pořádek tedy mělo by to být napsáno alespoň u těch slabších verzí...

HAJZLTEAM.COM
Borik
Píšu hodně

cendab píše:No ono to asi bude tim že ten regl výrobce testoval v létě....ale to že je nevhodnej pro expedice do návodu napsat mohl a né že to zákazníkům sděluje až když je nějaký problém ....ale to by se jich zase pár desítek neprodalo.... :?

Je mi skoro trapné na takovou blbost odpovídat, ale je pravda, že i primitiv může mít svůj názor ... Samozřejmě to neber osobně, to je jen takový příklad.
Existuje něco takového, jako třeba klimatizovaná měřící komora, kde se testují výrobky na výdrž v extrémních podmínkách. Nemusíš mi to věřit ( a podle tvého vyjádření asi ani nebudeš ), ale výrobce od každého typu svého zařízení několik kusů v té komoře testuje a to na podmínky ještě s velkou rezervou tvrdší, než co doporučuje v návodu ( -10 až + 40°C ).
Fakt je až s podivem, jak někdo může plácnout něco takového, aniž si dopředu cokoli zjistí a nebo ověří, jak se věci mají a co je a není pravda. :|
mara126
Píšu hodně

škoda že u těhle reglů výrobce neuvádí špičkovej proud tak jak to dělá většina
Mercedes Actros 8x8 RCTT
Mercedes Unimog RCTT
cendab
Píšu strašně moc!

Opravdu jsem nevěděl že regulátory byly zkoušené v nějaké komoře....a je mi zcela jasný že určitě nebyly namontované v expedičním modelu které v té komoře jezdilo pří mínus pěti...to nikdo až tak výrobci nevyčítá a chápu že se stát může přes jakýkoliv megatesty....Ale výrobce přece musí vědět že si ty regulátory kupují zákazníci do expedičních modelů které jsou z 90% osazeny motory 500 a více....A vhledem k tomu by mělo být upozorněno že tato nová verze není vhodná popř. pouze verze 90.Zvlášť když stará 36 fungovala bez problémů a k její zničení přetížením nedocházelo....

Pro vysvětlení dám příklad: Začínám jezdit expedice a můj soused používá v Axialu tři roky 36tku a je s ní nadmíru spokojen....Proto si jí koupím v dobré víře i já...a abych byl lepší jak soused koupim si ještě silnější verzi....po čtrnácti dnech ježdění mi přestane regl couvat tak ho pošlu výrobci a dozvím se že sem vlastně koupil regl kterej na můj motor vůbec nepatří a že si za zničení vlastně můžu sám....

HAJZLTEAM.COM
Borik
Píšu hodně

Už se to tu probíralo .... strana 19, 6. prosince. Špičkový proud je natolik různorodá hodnota ( navíc vztažená k času ), že jeho hodnota je naprosto zavádějící a v podstatě nicneříkající - bezcenná.
cendab
Píšu strašně moc!

Hmm..tak to je docela škoda když se až teď dozvídám že ty číslíčka na reglu sou vlastně na nic....vlastně né...je tam rozdíl v ceně... :?
Dobrý už to nebudem řešit....

HAJZLTEAM.COM
Wendis
Veterán fóra

Serte na to bejci,já jsem to oživil jen kvůli přeprogramování,nicměně tohle jsem vyřešil,tak chuj s tim,nebo to zase bude na deset stran :-)
SCX10 HZJ 75 pickup
TRX4
Yokomo DPM
Yokomo YD2
Axial Yeti Score

Zpět na „Pohony a regulátory“