jarmil33
Přispěvatel

a úplně nejlepší by bylo kdyby jsi přijel na nějakou expedičku a tam vše uvidíš,pokecáš,a potom budeš chytřejší a uděláš si vlastní představu o autě jaké budeš chtít. :OK:
prysk
Častý přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

Díky všem
No já pravě už viděl a představu mám,jen si zde ujasňuju pro mě nejlepší komponenty a zhruba zjištuju jaký jsou možnosti a spíš hledám zajetou cestu a to co je uživatelem vyzkoušený.
sWiNe
Veterán fóra

Některé komponenty jsou osvědčené a těma prostě nic nezkazíš, třeba ty kardany notyro (doufám :mrgreen: ). Ale co se týče motorů, pastorků, spurů ... tam už se musíš najít sám. To je na vkusu každého, žádná kombinace není nejlepší. Jeden má 4x rychlejší auto jak druhý a jsou spokojeni oba dva :-)
RC AST 2018 - C2/Offroad Jeep Cherokee XJ, C3/Pro-Modified Ford F-350

Moravské ex-ŘEDITEL a Mistr Moravy 2016

#RTR.CZ TEAM DRIVER
prysk
Častý přispěvatel

Jo jo, děkuju, přesně tak :) Koukám, hledám,vybírám. (šetřim) :lol:
Pedro
Píšu hodně

Já bych to řešil postupně.
Píšeš, že už jsi se nějakou modelařinou zabýval. Takže víš, že ten prvotní nákup je rozhodně jen špičika ledovce a že budeš nakupovat další a další věci a budeš ladit, předělávat a modelařit. Prostě, že ve výsledku v tom zahučíš za spoustu peněz.
Proto bych ted vzal SCX v základu + tu elektroniku co píšou kluci. A časem až si to osaháš, tak budeš tunit. Jiný gumy, jiný kola, jiný převody atd. Prostě uvidíš jaký styl jízdy ti bude vyhovovat a podle toho budeš pořizovat nový věci.
Nic z toho není bezpodmíněčně nutný - se základním SCX můžeš úspěšně jezdit dlouho, ne-li napořád. Ale budeš-li chtít přikoupíš nový věci.
Ty náhradní pastorky, nový kardany....ano časem je budeš muset vyměnit, ale není to věc kterou musíš koupit hned ted. Nějaký čas ti bez problémů vydrží.

Ještě než začneš nakupovat tady tak promysli jestli si nezřídíš Paypal účet a nebudeš nakupovat v zahraničí. Relativně dost se tím dá ušetřit. Baterky, nabíječka, serva....to jde koupit venku za pár šupů
CC-01 Pajero - Dsys 56,Nowak 55T,TowerPro MG995
SCX-10 Forďák obytňák, Dsys 46, 35T, TowerPro MG996
2.4 Ghz
prysk
Častý přispěvatel

Jasně, díky
Todle všechno je mi jasný, jsou to pro mě užitečný informace, vše si píšu a pak si z toho budu moct udělat výcuc ,co a jakej komponent mi byl doporučen apod.
Jelikož chi ten KIT Dingo, tak ten je bez elektra, takže todle řešim jako proiritu, abych apon vyjel.

Zatim mám vybráno:

Motor: Graupner speed 600ECO 7,2V
http://www.mz-racing.net/p7447-3323-gra ... -eco-7-2v/

El.Regulator: Dsys 56A
http://www.mz-racing.net/p6668-mdd56-el ... 56a-v-4-4/

Servo : Tady vůbec nevim, každej píše něco jiného, jednou servo za 400,-, pak za 900,- Tady bych taky dal na radu a vzal něco uživatelem osvědčeného na můj styl ježdění.(v klídečku projíždět junglí a zdolávat překážky)
sWiNe
Veterán fóra

Ono stačí i serva Toward Pro MG(946,995,996) ... má je tady spoustu lidí a jsou spokojeni snad všichni. Já ho mám už asi měsíc, ale zatím jsem ho furt nedal do auta :lol: A při 4 kusech vyšlo jedno na 160 kč z ebay. Pokud nechceš jezdit fakt profi a hardcore terény, tak dávat 900 za servo je ze začátku zbytečné dle mě

#RTR.CZ TEAM DRIVER
Pedro
Píšu hodně

Ano serva mg 995 , mg 996 jsou levná a většinou funkční varianta.
Cena při nákupu v cizině vychází na cca 160-180,-Kč, koupě tady cca 200,-.

Píšu většinou funkční, protože někomu občas to servo rychle odešlo do věčných lovišt. Nicméně většinou drží a není ti tolik líto když ho někde utopíš.
Kupoval jsem jich zatím cca 10 (do různých aut) a vyloženě nefungovalo 1, pár jsem jich utopil a zbytek maká bez problémů.

Swine píše "pokud nechceš jezdit profi a hardcore terény"....nevím co tím myslí, ale pokud ti auto nebude vážit tunu tak tohle servo stačí na 99% situací co s SCX budeš jezdit.
Když to auto naložíš a bude ti vážit víc, tak tyhle serva už nebudou stačit a bude to chtít něco silnějšího.

Takže verdikt-pro začátek bych ho vzal, jezdil s ním a uvidíš. Cena není tak strašná abys na tom vykrvácel.
2.4 Ghz
prysk
Častý přispěvatel

jop,díky za radu. No extrem nechci jezdit vůbec,prostě se mi líbí 1:10 fullrealistic expedice. Ty TOWARD PRO MG tu má spousta lidí, takže bych ho vzal, jen ty čísla,má to pro mě nějakou váhu,podle čeho vybrat?

Edit: http://rc.305.cz/view.php?nazevclanku=d ... 2011070003

??? :lol:
Pedro
Píšu hodně

Myslím že ty 996 jsou papírově krapet silnější a "novější" typ.
Ale taky bych řekl že to označení tam čínan lepí podle toho, jak se zrovna vyspal :lol:

Minotaur se s nima trochu zaobíral tu: http://rc.305.cz/view.php?nazevclanku=d ... 2011070003

edit: jj než jsem se napsal tak jsi to našel :-)
2.4 Ghz
sWiNe
Veterán fóra

Myslel jsem jízda po velkých šutrech s pětikilovým nazbrojeným speciálem nebo něco na ten způsob .... ;-)

Přehled má minotaur na svých stránkách, docela se elektronice věnuje a najdeš tam hodně zajímavostí. Čím větší tah v kg/cm - tím silnější servo. Ale pro tvoje účely stačí bez problémů.

Tady:
http://rc.305.cz/view.php?nazevclanku=s ... 2011050007

edit: haha tak myslíme všichni na to samý :mrgreen:

#RTR.CZ TEAM DRIVER
eos
Častý přispěvatel

e-shop "Model rozumně"

Tommys píše:baterku kup treba tu, je to dovoz z hobbykingu a stoji razantne min http://www.eshop-rychle.cz/model-rozumn ... k-hardcase

Tome, máš s tímhle kšeftem nějaké osobní zkušenosti?
Já mám jen jednu, která mi stačila a podle ní je to podvodník, kterej mi dluží skoro dva roky zboží za platbu předem, což můžu doložit dva měsíce trvající komunikací. Jen od té doby změnil web a kontaktní osobu, s telefonem se ani nenamáhal.
Jeho "lehce nestandardní" obchodní podmínky se zřejmou preferencí platby předem, jsou stejně zajímavé, jako nápadně výhodné ceny, nebo komentáře uživatelů aukra: http://aukro.cz/show_user.php?uid=11009546&feedback_type=fb_recvd_all&type=fb_all&p=1
prysk
Častý přispěvatel

:lol:
našel jsem todle : http://aukro.cz/kovove-modelarske-servo ... 04708.html

mam ho vzít za tu cenu a je pro mě dobrý?
sWiNe
Veterán fóra

Ale jo cena dobrá. Jen se mi nezdá, minotaur má v tabulce u tohoto serva tah 10kg a prodejce udává 13kg .... :?: Radši se s ním poraď, rád ti pomůže. Ale stejně za ty prachy ....

#RTR.CZ TEAM DRIVER
prysk
Častý přispěvatel

:lol: akorat na to koukam, no i kdyby mělo jen 10kg, tak by mi to pro zacatek stacilo?
Vůbec nemam predstavu o vaze,respektive určitě na auto nebudu hned dělat nějaký kovový bedny apod.Prioirita je to rozjed a mit aspon průměrně kvalitní spodek-pro začátek.
Co se týče váhy, tak pro začátek jen to elektro,závaží do kol+samotná váha auta. Takže nevim :)
Naposledy upravil(a) prysk dne 20.03.2012 11:31, celkem upraveno 1 x.

Zpět na „Modely pro expedice - obecné“