eos
Častý přispěvatel

Jestli Ti podložka pomůže, poznáš když za ten kardan zatáhneš a pomůže to.
Normální pětka podložka bude mít lehce pod milimetr a půjde tam, maximálně ji trochu srovnáš pilníkem, spíš abys srazil otřepy, jinak ta tloušťka nebude tak kritická.
Na rozebraný nápravě podržíš hřídel s pastorkem zevnitř na doraz, zvenku dáš podložku, k ní přisadíš náboj kardanu a utáhneš. Blbý je, že když to takhle pěkně dotáhneš s běžnou podložkou, která má průměr cca 10mm, tak si ti sedne i na pevnej vnější kroužek ložiska a bude o něj dřít. Náboj kardanu má kvůli tomu osazení.
Hřídel hrušky v originále na konci u kardanu žádnou díru nemá, jen plošku pro červík, takže se dá náboj po hřídeli o kousek posouvat. Zkusil bych nejdřív ten samej postup bez podložky, když Ti mezi kardanem a ložiskem nezůstane mezera, je to v suchu.
Já snad naložím auto a nějaký díly, dám si večerní cross v Krčáku a přijdu se Ti na to podívat. To je děsný řešit celkem banální věci takhle složitě písemně.
Baterfly
Nově příchozí
Kontaktovat uživatele: WWW

eos
Častý přispěvatel

Jo, koukal jsem v shopu, že se něco takovýho objevilo. Co do toho přijde - červík s čepem? Vypadá to hladká díra. Nějak v tom, kromě notorického povolování špatně namontovanejch stavěcích šroubů, nevidím žádný technologický opodstatnění. Klasickej stavěcí šroub, dobře utaženej a locknutej, nepovolí a drží, ale hladkej průchozí čep se musí časem zákonitě vyvaklat. Navíc to, při téhle nedotažené sestavě přichází o možnost rozumného vymezení tý axiální vůle převodu.
prysk
Častý přispěvatel

No to jsem z toho daněk :D Doma žádnou použitelnou podložku ted nemam, tak zejtra skočim z práce k Rottovi,tam maj všechno a večer to zkusim.Jinak už nevim :D,už i doma se mi smějou, co sem si to zase pořídil, že to ani nefunguje :EVIL: 8o :-D
->Defender 90<- Speedstar Robitronic - graupner speed - Hk 2.4.Ghz 4Ch

Videa na trubce -> https://www.youtube.com/channel/UCgj3hr ... Ko5WJ4nZgA
Baterfly
Nově příchozí

Eos je to přesně tak. Nedá se to pak bez podložek seřídit. Upřímně řečeno čekal jsem od Dinga víc. Ale jinak to jde a aspoň je co tunit. Problém ale pak nastává pro nezkušené majitele, kteří si pak s banalitou z pohledu zkušeného modeláře nedokáží lehce poradit.
eos
Častý přispěvatel

Nepropadejte panice. Všechno se dá spravit. Sice někdy výsledek úplně neodpovídá vynaloženému úsilí . . :lol:
eos
Častý přispěvatel

Osobně bych postupoval takhle: Zkontroloval obě kola jestli nehází, vymezil polohy, aby měly v zubech malou vůli. Pokud by to nestačilo, zkrátil bych o pár desetin zadní osazení pastorku u ložiska a z venku od kardanu vymezil vzniklou mezeru. V katastrofálním případě, pokud by to pořád šlo do zubů, což se ale podle videí tak tragický nezdá, dala by se na talířovém kole o nějakou desetinu zahloubit na soustruhu dosedací plocha pravého ložiska 10x15 a zase z levé strany vymezit ten vzniklej vakl. V mém případě jsem tak daleko zajít nemusel, stačilo s citem dotáhnout šrouby v talířovém kole aby neházelo a nacpat hřídel hrušky co nejhlouběji do kardanu.
prysk
Častý přispěvatel

No jo kluci ale moje dilna končí a začína na počítačovim stolem a vybavení je mezi šroubovákama a kladivem :D Za chvilku skočim pro tu podložku a večer to zkusim.To bude tak poslední pokus s mejma možnostma. :) Ale zase mam po ranu dobrou náladu, tak do toho mam zase trochu energie.Furt bych rád jel ten ještěd jako svou premieru.Mam připravený xt60 konektory, ale pájet to budu pouze pokud pojedu(normálně) :D

Frenky
Častý přispěvatel

Ještě mě napadlo já když jsem skládal nápravy tak se mi jedna netočila vůbec tak jsem vší silou zatlačil na to ložisko pod hruškou a bylo po problému zkus to a uvidíš.
Baterfly
Nově příchozí

Ještě tam můžeš koupit pérovku, je to taková podložka jakoby z hranatého drátku a je přeseknutá. Stačí ji v kombinačkách srovnat a trošku případně připilovat pilníkem. Pilník snad doma taky najdeš ne? Myslím že ložiska má dobře, protože by pak nešla ta hruška s nasazeným kardanem zasunout dovnitř a nedělalo by to ten bordel co to dělá na zubech.
Naposledy upravil(a) Baterfly dne 30.04.2012 9:47, celkem upraveno 1 x.
Frenky
Častý přispěvatel

já nemyslím cenťák ale necelí milimetr a ten nepoznáš jen tak pohledem ale když točíš tak drhne
Pedro
Píšu hodně

Koukej začít pájet at můžeš ten Ještěd jet.
Do soboty je moře času, to dáš dohromady.
A kdyžtak se stav, kouknem na to.
CC-01 Pajero - Dsys 56,Nowak 55T,TowerPro MG995
SCX-10 Forďák obytňák, Dsys 46, 35T, TowerPro MG996
2.4 Ghz
prysk
Častý přispěvatel

No jo, pájim pájim,copak o to, to pájení snad už zvládnu :D
Jinak jsem nakoupil asi 15 druhů podložek :D
Pedro, když to nedam do zejtřka dohromady,tak bych se asi stavil ve středu,protože jsem si kuli ještědu vzal víkend volno,ale zase jsem v praci celej tejden krom středy. :),tak jestli by Ti to vyhovovalo, tak bych tě asi zase "zneužil" :mrgreen: A mam za to, že mi to před hotelem nedělalo a v krámku taky ne :(
Naposledy upravil(a) prysk dne 30.04.2012 12:09, celkem upraveno 1 x.

Pedro
Píšu hodně

Kdyžtak se stav.
Já ty videa moc nestudoval, tak nevím co tě pálí. Ale kouknem na to a (možná) uvidíme :lol:
CC-01 Pajero - Dsys 56,Nowak 55T,TowerPro MG995
SCX-10 Forďák obytňák, Dsys 46, 35T, TowerPro MG996
2.4 Ghz
prysk
Častý přispěvatel

Zase mam dotaz na moje auto kdybych koupil Notyro kardany, tak to je tadle velikost? :oops:

http://www.notyro.cz/notyro/eshop/3-1-K ... 5-mm-Axial

Zpět na „SCX10“