Axial Wraith
Castle Creations Mamba SCT Race PRO kombo
Futaba S9157 servo
Zippy 5000 30C 3S LiPo
Převody 21/54 32p
Robinson racing kovové převody v převodovce
Kardany Junfac (for Wraith)
Proline SandPaw 2.8
Proline Desperado 2.8
Delší dobu mám v hlavě myšlenku na něco většího než stávající foffky. Hlavním důvodem je získání stability, protože současná foffka je dost úzká a to pro můj nový projekt není moc dobré. Konkrétně jde o to, že jsem se rozhodl naučit foffku plavat (WW jako Water Wraith alias wodní přízrak) a eskymácké obraty nejsou žádoucí.
Samozřejmě, že by bylo možné použít widenery, ale pravděpodobně by byly dost namáhány a nechtěl bych aby mi někde uprostřed vody ulítlo kolo. Daleko lepší mi přijde použít širší nápravy, konkrétně z Wraitha.
Vzhledem k ceně samotných náprav jsem čekal jestli se něco neobjeví na bazoši a měl jsem kliku. Smurf se totiž zrovna jednoho zbavoval.
Dohoda byla rychlá a tady ho máme

Jak mám ve zvyku, když pořídím nějaký model (zejména použitý), celý ho rozeberu a zkontroluju v jakém je stavu.
Začátek odstrojování

Pokračování až na samotný rám plus nápravy

Výhodou Wraitha je, že se dá pomocí pár šroubů oddělit celá nástavba a zůstane samostatný skidplate s nápravama (a převodovkou, která je již demontovaná)
Vrchní část

Spodní část bez převodovky a kardanů

Po totální rozborce jsem zjistil jen pár závad, ale jednu bych teda Mr.Smurfovi vytknul. Po rozebrání převodovky jsem zjistil, že ty tři mini šrouby, co držej outdrives (výstupní hřídele z převodovky) pohromadě s největším interním ozubeným kolem jsou povolený a částečně vymletý. Trochu se vymlely i ty díry skrz to plastový kolo. Nic zásadního, rychlá výměna šroubů a dotažení, ale kdybych s tim hned jezdil, mohl bych třeba zrušit víc dílů.
Pak už snad jen strženej červík v hexu (stejně červíci pudou pryč a hexy zbrousim) a nutnost vyměnit jeden kloubek u linku, protože je totálně vymlácenej a nedrží v něm kulička (už mám nové).
Jinak ok, kromě problému se zadní nápravou, který byl vyřešen drobnou úpravou viz:
http://www.rc4x4.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7630
V současné době je Wraith už kompletně vyčištěnej a bude se stavět tak, aby vydržel "trochu silnější pohon" :mrgreen: