rakpavel
Častý přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

jsi si jist? M2 DIG to uměl....
Jeep Wrangler YJ home made absolutely, Tekin FXR
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
XR10 bj4v bwd FXR by Pavel
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
minotaur
Veterán fóra

rtomecek píše:...Napsal bych vady, ale nerad bych rozpoutal dalsi flame s Borikem. A cim vic o tom premyslim...

Richarde, mám pocit, že flame vypadá trochu jinak. Ty píšeš svůj názor na regl od Dsysu a Borik se snaží podle svých informací od zdroje psát, proč je takový, jaký je. V obou případech jde o informace, které zajímají všechny minulé, současné i budoucí uživatele těchto reglů. O čem jiném by to tu mělo být? Já takovéto "flame" 8) jen vítám.
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
minotaur
Veterán fóra

rakpavel píše:...Kdyby tato diskuze proběhla již před tím, než jsem si ho koupil, tak bych přečetl a volil bych jiný, myslím, že stejně jako desítky jiných...

Ano, ideální by bylo, kdyby tato diskuze proběhla ještě předtím, než by se regly začaly prodávat 8)
Za prvé, jak dlouho se nová řada reglů prodává?
Za druhé, kolik expedičáků si novou řadu koupilo?
Za třetí, kolik je těch, co s ním jezdí bez problémů a kolik jich má problémy?
Zkusím odpovědět - 1) moc dlouho ne, 2) odhaduji max. desítky, 3) ti s problémy se zde ozvali. BEC se tu řeší, jestli si dobře pamatuji, cca od začátku července.
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
Borik
Píšu hodně

Regulátor DSYS přes USB programovat ( systémový SW ) nejde a nepůjde. Důvod je jednoduchý: Programové vybavení je cca 90-95% know-how celého regulátoru. Okopírovat HW je snadné, se SW je to horší a právě pomocí upgrade přes USB by bylo možné vyčíst hodně cenných informací a postupů, které se dají snadno použít v jiném regulátoru, okopírovaném v PRCu. Právě na tom SW jsou tisíce hodin vývoje a zkušeností a proto výrobce dělá všechno proto, aby se ke zdrojovému kódu nepodařilo dostat. Vymyslet a vyzkoušet přes 9000 řádků ( zatím ) zdrojového programu je to nejcenější, co je třeba pořádně chránit.
rakpavel
Častý přispěvatel

Asi mám smůlu, koupil jsem ve špatnou chvíli. Vím, že druhý dsys NIKDY.

Jen jedné věci nerozumím, proč Castle, Orion, Tekin můžou přehrát software přes usb? Nebojí se kopírování, nebo to mají lépe udělané a bát se nemusí?
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
rtomecek
Nově příchozí

to Borik: s tim upgradem softwaru je to celkem usmevne. Ale jenom v provni chvili, pak je to k placi. Firmy jako Tekin, Orion, LRP, Castle, tyto firmy naprosto normalne nabizi prostrednictvim sveho softu upgrade firmwaru. Oni nemaji strach z dusevniho vlastnictvi? Ve vetsine pripadu se fw stahne jako bin soubor, kterej je pro 99% smrtelniku necitelnej. Ikdybych byl to 1% nesmrtelniku, co to dokazou dekodovat, k cemu by mi to jako bylo? Uznej sam, ze tento argument je zcela mimo a uplne zbytecny.
Kdybych si predstavil, ze v me praci (IT) mi nekdo neda firmware s oduvodnenim, ze je to jeho dusevni vlastnictvi, asi by do tydne krachnul! Pan David urcite nekrachne a urcite ne kvuli fw. Ale predpokladam, ze vymena fw bude zcela zdarma a bude hradit postu tam i zpet... :roll:

Edit by minotaur - Vymazal jsem část příspěvku, která sem nepatří.
Traxxas E-Revo VXL, Axial Wraith, Axial SCX10
www.mojemodely.cz, CalcRC
Borik
Píšu hodně

.... Ve vetsine pripadu se fw stahne jako bin soubor, kterej je pro 99% smrtelniku necitelnej. Ikdybych byl to 1% nesmrtelniku, co to dokazou dekodovat, k cemu by mi to jako bylo? Uznej sam, ze tento argument je zcela mimo a uplne zbytecny. .....

Tento argument je zcela zásadní a nebylo by ani zdaleka u nás poprvé, kdy do jiné firmy přešel zaměstnanec s hromadou papírů a celým vývojem a technologiemi - a to nejen v oblasti elektroniky a např. modelářských motorů, ale třeba i výroby laminátových a polystyrénových modelů a technologických postupů při výrobě forem a dalších věcí. Stačí se např. podívat na dokonalé kopie celé řady motorů Modelmotors - i s původními chybami.
DSYS nemůže konkurovat číně z hlediska ceny - a to je bohužel pro mnohé velmi pádný argument při volbě koupi čehokoli. Že se mu daří konkurovat je především zásluhou toho, že jeho regulátory jsou mnohem kvalitnější a hlavně vychytanější z hlediska řízení a rozběhů.
Normálnímu smrtelníkovi je dekódování zdrojového souboru opravdu k ničemu. Ale i jeden člověk ze sta tisíc ve správném místě by mohl znamenat pro DSYS velké nebezpečí. A že takoví lidé jsou je naprosto přirozené, protože i DSYS musí srovnávat svoje výrobky s konkurencí a hledat to, v čem by mohl být ještě lepší. A že to tak dělají i ostatní ( hlavně v té číně ) je snad úplně jasné.
rakpavel
Častý přispěvatel

Proc třeba tekin toto nehlida? Nevěřím že je mu to jedno. Nema to udělané lepe?
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
rtomecek
Nově příchozí

Je hezke srovnavat DSYS s cinou. Proc ho treba neporovnat s Tekinem, Castlem nebo Holmes Hobbies? :wink: Ten firmware neni jenom o Tekinu, ale o temer vsech dalsich znackach. Jestlize budu chtit ten soft dostat ven, udelam to. A zpusob prehravani softwaru na to nema vubec vliv. Pan David se tim mozna chrani, ale zaroven si tim ublizuje.
Bandolik
Píšu hodně

Ja sice nemám regulátor DYS ale pokud se pan David rozhodl je to jeho rozhodnutí pokud mu to v konečném dusledku ublíži na prodejnosti pak nejspíš změní názor ale nechápu proč mu to vyčítat. On prodává my kupujem a pokud chci aktualizovat soft. tak proč mu to před koupí nenapsat a chtít písemně že přehrání bude zdarma pokud na to přistoupí jsem jako kupující v pohodě a zaplatím jen poštovné pokud budu chtít změnu. Možná to není nejlepší řešení ale pan David má tím padem i přehled kdo se mu v tom hrabal což jiné značky nemají když to dají volně ven. A že se krade ne jen v číně je všeobecně známo a krad e se vše ( i mlýnky na maso chodí s číny vypadají stejně ale už jsem dva reklamoval a vic je kupovat nebudu nefungují jako ty české a to tam žadná elektronika není :-D )Toliko muj názor.
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo
:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/
Borik
Píšu hodně

rtomecek píše: ..... Jestlize budu chtit ten soft dostat ven, udelam to...
:mrgreen: :mrgreen: A neuděláš. :wink:
rtomecek
Nově příchozí

Ano, ja to neudelam. Nemam na to ani vybaveni, ani znalosti. A kdybych mel, DSYS urcite nebude stat za muj cas. A jestlize to nedostanu ani z nej, tak tim spis absolutne nechapu tento postup. Ja jako uzivatel vubec nemusim prijit do styku se souborem firmwaru, ani se nemusi ukladat na disk. Muj nazor je ten, ze je to spis nechut, v krajnim pripade paranoia. Kdyby cinani chteli, uz davno okopirujou svetove vyrobce reglu. Zatim jsem zadne kopie techto znacek nevidel. Neberu pripady, kdy si sama ta firma necha vyrobit regl v cine...

Kazdy je sveho stesti strujce. Je to rozhodnuti pana Davida. Ja s tim nic neudelam, ikdybych chtel. Jen je to minus jeho regulatoru oproti ostatnim...
Borik
Píšu hodně

Bandolik píše:.... že přehrání bude zdarma pokud na to přistoupí jsem jako kupující v pohodě a zaplatím jen poštovné pokud budu chtít změnu....

Tak to ale přece je: Upgrade softu je zdarma, jde opravdu jen o to poštovné a bohužel čas s tím strávený. Není to ale zase tak velká položka, že by se kvůli tomu muselo sahat do rodinného rozpočtu. Pokud někdo pošle regulátor na opravu, tak se mu automaticky vrátí také s poslední verzí SW. Výrobce se právě snaží, aby se užitná hodnota jeho výrobku udržela co nejdéle. Důkazem jsou např. programovací karty - i s tou nejstarší je možné naprogramovat nejnovější regulátory, i když to přináší určité komplikace ( dvojí programování ). Dřívější procesory byly slabší a pro programování se vystačilo jen s kartou s 10 parametry a jejich čtyřmi hodnotami. Do nových procesorů se toho vejde podstatně víc a tak už jedna tabulka nestačí a i volených hodnot je tam mnohem víc. Bylo by ale nefér, aby zákazník musel vyhodit kartu, za kterou si zaplatil a proto by mu měla sloužit co nejdéle.
rakpavel
Častý přispěvatel

Když k ceně dsysu přičtu poštu a ten čas tak mám neporovnatelně lepší regl od tekinu s možností si vždy přehrát vše sám. Nedej bože, že bych musel soft přehrávat vícekrát.
Axial SCX 10 Deadbolt
Futaba 4PK

bylo:
Toyota Tundra na SCX 10
SCX 10 Dingo
Axial wraith
Kyosho MP9e
salvatore
Veterán fóra

rakpavel píše:...mám neporovnatelně lepší regl od tekinu s možností si vždy přehrát vše sám...

Lepší v čem? A mimochodem na to přehrání si počkám :-) nic ve zlém...

Nechtěl jsem se do této debaty vůbec zapojovat, ale tohle už se fakt nedá. Regulátory DSYS používám a nedám na ně dopustit. Je to ovšem moje věc. Používám a používat budu. Jestli někomu nevyhovují, tak není nic jednoduššího než "přepnout na jiný kanál" a používat cokoliv jiného. Třeba servo s vypínačem...

Zpět na „Pohony a regulátory“