SlashKO
Přispěvatel

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Takze presne naopak :-), diky moc.
Kawalski
Přispěvatel

Ahoj mám dotaz, ale nevím zda zde bude správně umístěn.
Mohl bych vysílačku Turnigy GTX3 napájet akupakem LiFePO4 9,9V?
jde mi o to že jsem tu četl že je lepsí méně voltů tak abyh ji nějak nepoškodil.
A pokud to je možné potřebuji k tomu přehrát firmware?
dík
SCX 10 [ ][ ]=TOYOTA=[ ][ ] Fj62

http://frrnovak.rajce.idnes.cz/
minotaur
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele: WWW

Přečti si toto >>> Možnosti napájení vysílačky Flysky FS-GT3B a případné úpravy.
Asi takhle, LiFe tříčlánek 9,9V můžeš v Turnigy GTX3 použít i bez přehrání firmware. ALE! musíš si nějak empiricky stanovit, jak dlouho můžeš vysílačku používat, než dáš baterku znova nabít, nebo jí raději nabíjet po každém delším ježdění či akci. Problém je totiž v tom, že LiFe článek dlouho drží nějaké napětí a to pak po dosažení vysoké úrovně vybití rychle padá; čím menší odběr, tím je to koleno, kdy se to láme, ostřejší. V základu mají Flysky-typ vysílačky nastaveno 9V pro signalizaci nízkého napětí baterky. To je pro normální baterky a dejme tomu NiMH akumulátory cca akorát, ale pro LiFe diskutabilní, spíš nebezpečně nízko - ty 3V na článek se už budou nacházet za kolenem v rychlém sešupu napětí dolů. Pro LiFe tříčlánek s malým odběrem to chce mít nastaveno tak na 3,2V na článek, tedy 9,6V.
Jinak ve W6 (= elektricky GT3B, ale pozor!, noha pro baterku je tvarovaná jinak, není na 8 tužkovek naplocho, ale v "buřtu") s novým FW používám tento LiFe článek, páč tam pásne jak vyšitej >>> http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17955__HobbyKing_1500mAH_LiFe_3S_9_9v_Transmitter_pack_.html
Obrázek
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
minotaur
Veterán fóra

Kawalski píše:...vysílačku Turnigy GTX3 napájet akupakem LiFePO4 9,9V...

GTX3 jsem ještě v ruce neměl, ale řekl bych, že prostor v noze to bude mít po vyndání klece na baterky cca stejný jako GT3B - 20x58x108 mm (VxŠxD), ale oměř si to sám a počítej i s místem pro kabel. Třeba na Hobby Kingu jsem žádnou 3S LiFe, která by se tam vešla, nenašel.
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
Ming
Přispěvatel

Zdravím
Hledám ochotného soudruha, schopného mi (za drobnou uplatu) přeprogramovat (upload firmware) Flysky GT3C. Ideálně Brno či okolí (raději osobní předání a sfouknout to někdy o víkendu či odpo). Nebráním se však ani České poště.
Díky
Drive smoothly
SCX10 Dingo (Speed600Eco R.I.P., teď HPI Saturn 27T, Dsys56, GT3C 6.0, Pat a Mat)
CC-01 Beast (ve výstavbě)
SC Himoto, plachetnice Babetta, remorkér Grimmershörn, Dickie PistenBully 600W
salvatore
Veterán fóra

Ming píše:Zdravím
Hledám ochotného soudruha...

Tak jestli se nebráníš poště a nikdo z okolí se Ti neozve, tak se pak ozvi Ty mě do SZ.
moreplavec
Nově příchozí

moreplavec píše:Ahoj,

dneska jsem nabil baterii co mám v GT3B místo 8xAA baterií (3S, 1450mAh, stejná co koluje jako modifikace). Zapnul jsem vysílačku a jen se kouřilo. Nechápu proč, ale vysloveně se něco škvařilo. Vypadá to, že jediné poškožení utrpěl kabel vedoucí do hlavní desky, doslova se spekly dráty. Na vině asi bude tlačítko zapínání, od začátku pěkně zlobí. Tlačítko vyměnit nedokážu, je pod displayem, ale rád bych zkusil využít druhé možnosti napájení, přes externí konektor sloužící pro nabíjení baterie. Zkoušel to někdo, znáte polaritu? Je vůbec možné alespoň otestovat životaschopnost vysílačky tímto způsobem, bude možné přes tento konektor vysílačku napájet? Představuji si to tak, že místo původního napájení v bodě (1) se napojením na plechy v bodě (2) a tlačítko si vyrobím někde po cestě:

Obrázek

Díky za každou radu nebo tip, Mořeplavec
vlkodlak
Nově příchozí

Zdravim vsechny,mel bych na vas velkou prosbu.
Potreboval bych poradit s nastavenim GT3-C s flasnutym 0.6.1 rom.
Jedna se me o nastaveni Plyn/brzda na 2 kanale a 3 kanal na zapinani svetel.
Nejak me to nejde ,v zakladnim Rom to slo v pohode.
Moje anglictina je zadna :-(

procetl jsem cesky navod na rc305 ale jsem z nej nejaky zmateny :-(

Volantovku mam prvne v ruce Uprava a flash rom jsem udelal v pohode ale to nastaveni me nejde.
manek100
Přispěvatel

Plyn na 2 kanale by se mel chovat stejne jako u stareho fw, jaký máš přesně problém?
Když mi napíšeš, na jaké tlačítko chceš zapínání světel, a jaký máš světelný modul (nebo něco jiného, co ti spíná světla), tak ti napíšu přesný postup, jak to nastavit.
vlkodlak
Nově příchozí

manek100 píše:Plyn na 2 kanale by se mel chovat stejne jako u stareho fw, jaký máš přesně problém?
Když mi napíšeš, na jaké tlačítko chceš zapínání světel, a jaký máš světelný modul (nebo něco jiného, co ti spíná světla), tak ti napíšu přesný postup, jak to nastavit.

na 2 kanale plyn/brzda nic nedela nereaguje. pripada me ze to nema nastaveny zadny rozsach odkud kam.
na 3 kanal chci jenom zapnuti svetel leD. zapnout/vypnout CH3
manek100
Přispěvatel

Je divné, že se na 2. kanálu nic neděje. Zkontroloval byhc, jestli v přijímači nemáš otočený konektor, pokud nemáš, tak zkus regulátor připojit do 1. kanálu, jestli to bude fungovat a do 2. kanálu servo, jestli to bude fungovat.

Nastavení 3. kanálu :
najed do menu -> dlouho podrz REV -> najdi C a mackni enter -> najdi CH3 a enter -> MO0 a enter ->RE0 a enter -> PV0 a enter -> hotovo, ted se chova tlacitko 3. kanalu jako v originalnim fw.
vlkodlak
Nově příchozí

manek100 píše:Je divné, že se na 2. kanálu nic neděje. Zkontroloval byhc, jestli v přijímači nemáš otočený konektor, pokud nemáš, tak zkus regulátor připojit do 1. kanálu, jestli to bude fungovat a do 2. kanálu servo, jestli to bude fungovat.

Nastavení 3. kanálu :
najed do menu -> dlouho podrz REV -> najdi C a mackni enter -> najdi CH3 a enter -> MO0 a enter ->RE0 a enter -> PV0 a enter -> hotovo, ted se chova tlacitko 3. kanalu jako v originalnim fw.

kdyz jsem poprve zapnul a sparoval prijimac servo bez problemu.
Druhy kanal sel stale (kola se pomalu tocily stale) dal jsem reverse 2 kanalu. ulozilo se. a pak uz zadna reakce.
To nastaveni kanalu 3
najed do menu -> dlouho podrz REV -> najdi C a mackni enter -> najdi CH3 a enter -> MO0 a enter ->RE0 a enter (potud jsem vse nasel)
ale nemuzu najit PV0 ????? (ted CH3 kanal zatim funguje jako dalkovy-pouze se rozviti svetla a hned zhasnou)
manek100
Přispěvatel

Pokud 2. kanal fungoval, co zkusit nastavit krajni vychylky regulatoru? K tomu 3. kanálu - myslím, že na PV až tak nezáleží, takže jestli jsi to nenašel, nevadí, ale to co popisuješ, to vypadá, jako kdyby jsi mel MO1, a ne MO0, zkus to jeste jednou projit, protoze tohle chování je divné.
vlkodlak
Nově příchozí

manek100 píše:Pokud 2. kanal fungoval, co zkusit nastavit krajni vychylky regulatoru? K tomu 3. kanálu - myslím, že na PV až tak nezáleží, takže jestli jsi to nenašel, nevadí, ale to co popisuješ, to vypadá, jako kdyby jsi mel MO1, a ne MO0, zkus to jeste jednou projit, protoze tohle chování je divné.

Ted jak to mam zapojeny ,zkusil jsem preflesovat na original firmware , nastavil jsem na plynu a servu reverse a vse bez problemu vcetne 3 kanalu na zap/vyp svetel.
Takze to musi byt v nastaveni toho noveho firmware 0.6.1
Bandolik
Píšu hodně

Hele a když chceš jen 3 kanály proč to přehráváš ? :-) na originálu mám Pajero a 3 kanálem zapínám světla bez problémů
CC-01Mitsubishi Pajero
Axial Dingo
:-)

http://bandolik01.rajce.idnes.cz/

Zpět na „RC vybavení, elektronika, baterie“