milan008
Veterán fóra

Re: Hilux HL - leštěnka

bflmpsvz
peterrc
Přispěvatel

proč mu dáváš odkaz na pytlík za 100€ když to mají tady samotný? :-D
http://www.modellbau-seidel.de/index.ph ... -High-Lift
a nebo na š-hobby to koupíš:
http://www.s-hobby.cz/rctruck/stranky/2 ... naprav.htm
milan008
Veterán fóra

Protože mám s nima smlouvu o podílu na zisku.... :-I

Přehlíd sem se... a to na š-hobby není to stejné to je do kamionů a CC01
bflmpsvz
peterrc
Přispěvatel

jo teď na to taky koukám že je to z š-hobby do kamionů a do TLT, do ccčka ne, to má jiný
nicméně je to vlastně stejný jako do hl-ka, s tim rozdílem,že tam neni vyvrtaná dirka pro červík na zamčení diferáku ne?
milan008
Veterán fóra

No jo, máš pravdu, sem to poplet, to s š-hoby pasuje do Hiluxe :oops:
bflmpsvz
Sisma
Nově příchozí

Díky za rady a tipy. Tak jsem rozhodil jednu nápravu z kamionu a koukal na to. Vypadá to skoro stejně, ale Hlko má malinko víc materiálu na věnci pod ozubem na diferáku. Ale asi by to šlo použít (po vyvrtání díry). Bohužel hruška je jiná, z kamionu je kratší.. Asi by šlo tam něco navařit a pak přesně vytočit, ale to si asi radši seženu ten novej komplet z DE, nebo zkusim z Šhobby na objednávku.. Káskovi vyšli vstříc, když potřeboval nějaký plasty na Aeromaxe..
Taky už jsem přišel na to, co těm zubum dalo tak za uši. Předchozímu majiteli se asi vytočil jeden šroubek, kterym je spojenej diff a ten si tam pak cestoval..
Nicméně zatim to složim takhle, než koupim nový. Třeba to ještě něco vydrží...
A taky už mam jasno ohledně laku... Nakonec zvítězí oranžová metla ze vzorníku Lambo.. Flip-flop půjde na tahač.. ;-)
T813 Kolos trucktrial
T815 Dakar Azevedo
Ford F 150 CC-01

Hilux (tamyia HL, Brushless, 2,4GHz)
Tatra T810
peterrc
Přispěvatel

k tý hrušce-ta z kamionů má jen kratší tu osičku ne? a ono to neni z jednoho kusu,když do toho klepneš,tak ta osička vyjede z toho oz.kola a můžeš použít tu osičku se svýho :OK:Obrázek
Sisma
Nově příchozí

No vidiš, to by asi i šlo. Koukal jsem, že to neni jeden kus- oz kolo je nějaký bláto a oska je ocel. Ale myslel jsem, že je to tam natvrdo zalisovaný a že to při rozebrání zničim.. Dík za tip.. :idea:
T813 Kolos trucktrial
T815 Dakar Azevedo
Ford F 150 CC-01

Tatra T810
Sisma
Nově příchozí

Re: Hilux HighLift

Tak čim víc se v tom HLku hrabu a snažim se pochopit, jak to inženýři u Tamie mysleli, tim víc tomu nějak nerozumim.. Přijde mi to, že je tam všechno tak nějak špatně. Jako na silnici asi dobrý, na lesní cestu možná ještě taky, ale do terénu nepoužitelný. Asi to původní určení jakože převozník na surf prkno bylo tak to jediný. Skoro jsem nad tim chtěl zlomit hůl a prodat to rozdělaný, ale pořád je to ta vysněná kára. Tak jsem se pustil do dalších změn, zatim mi všechno vychází doslova na milimetry, tak snad to i bude znát na hotovém autě..
Když jsem chtěl naroubovat na rám středový plechy 4linku od Slicka, nevěřil jsem vlastním očím, jak blbě a nízko je ta převodovka. Už to smrdělo vyhozením a přestavením pohonu, ale nakonec ty 3 kvalty vyhrály a tak jsem jí kuchnul..
Obrázek
A takhle to dopadlo
Obrázek
Naposledy upravil(a) Sisma dne 24.03.2013 19:52, celkem upraveno 1 x.
T813 Kolos trucktrial
T815 Dakar Azevedo
Ford F 150 CC-01

Tatra T810
Sisma
Nově příchozí

Usazené v rámu to bude úplně opačně, než to bylo v originálu. Motor bude nad zadní nápravou a celá převodovka cca o cenťáček výš. Přemejšlel jsem, jestli by to nechtělo ještě kousek, ale zas vzhledem k těžišti to asi nechám tak.
Obrázek
No a takhle nějak je první nástřel toho, jak by to snad mohlo být poskládané, s tím, že nápravy budou ještě o něco dál od rámu. Nechci ale mít zas mezi kolama a blatníkama nějakou propast.
Obrázek
Naposledy upravil(a) Sisma dne 24.03.2013 19:54, celkem upraveno 1 x.
T813 Kolos trucktrial
T815 Dakar Azevedo
Ford F 150 CC-01

Tatra T810
salvatore
Veterán fóra

Naučit High Lift jezdit je skoro nadlidský úkol, co? :-) Ale máš to pěkně vymyšlený! Jsem zvědav...
Sisma
Nově příchozí

To je tak super, když má člověk chvíli čas. To to pak hezky roste a čim víc toho je, tim víc mě to baví.. Už dloho jsem neměl takovou chuť tvořit. Za poslední 2 dny Hilux zase krapet poskočil směrem k funkčnosti a možná, že ho letos pustim poprvé ven do terénu. Teď sice až do Vánoc asi moc neudělám, ale pak bude do konce roku volno a snad to zvládnu rozhýbat. :HOPS:
Povedlo se mi konečně usadit zadní nápravu do 4 linku. Trochu jsem se toho bál, jak to naměřit a poskládat, aby to fungovalo, ale snad se povedlo..
Obrázek
Moc informací o nejlepších variantách uchycení linků jsem nenašel, ale myslim, že to bude chodit..
Obrázek
Bohužel na předku musim ještě udělat trochu místa pro servo a dořešit nějaký jiný drobnosti, ale po zkušenosti se zadnim 4 linkem ten přední už půjde určitě rychleji.
Už se těším na první testy v terénu...
Naposledy upravil(a) Sisma dne 24.03.2013 19:56, celkem upraveno 1 x.
T813 Kolos trucktrial
T815 Dakar Azevedo
Ford F 150 CC-01

Tatra T810
mara126
Píšu hodně

trochu zvláštní zavěšení,úplně obráceně než se to dělá běžně,ale když to funguje tak proč ne
člen RC Truck trial klubu Praha
Mercedes Actros 8x8 RCTT
Mercedes Unimog RCTT
Foto Rajče:mara126
milan008
Veterán fóra

Promiň, ale nevěřím tomu, že to zavěšení může fungovat, ty kružnice které opisují linky jdou úplně proti sobě... :NO:
bflmpsvz
Domca234
Častý přispěvatel

Funguje jelikož jsou linky na každé straně přes sebe (do kříže) správně akorát prohozený viděl jsme to někde i na velikým off-roadu :-)
(Dominik Brant) I Love You Defender
OFF- Mex-II Land Rover D110 Zebra
OFF- Axial Scx-10 Isuzu trooper truggy
ON- Xray T3 Brushless 8,5T Rally/Drift
ON- Tamája M-01 Rally
Eurgle 2,4ghz a atd. :)

Zpět na „High Lift“