salvatore
Veterán fóra

Re: Přeprogramování firmware vysílačky Flysky GT3B / GT3C

Hm... to mě právě tato verze firmware dělala taky. V návodu od PSXe o tom není ani slovo. Proto jsem přešel zpět na verzi 0.4.1 která funguje bezchybně. Ta 0.6.1. mi přišla zbytečně složitá a překombinovaná.

Pokud chceš můžu Ti to přeprogramovat - k tý 0.4.1 dodělávám CZ návod...

EDIT// Výborně :-( zkus to ještě na dvojce pls...
Martin01
Přispěvatel

Tak odzkoušeno, na oba kanály funguje přepínání "šipky" spouští jízdy.
U toho nastavování řízení je to trochu krkolomný, držet současně vytočený volant
lehce mačkat spoušť v poloze kdy se už přepne šipka, ale ještě se nerozjedou kola,
a současně tím entrem nastavovat požadovanou hodnotu.
Při troše šikovnosti a dost dlouhých prstech se to ale dá zvládnout :YOP:
Díky za nabídku na přeprogramování, zatím to asi budu zkoušet a zkoumat tak jak to mám a pokud s tím budu mít potíže tak bych tu tvoji nabídku využil.
Auto: SCX10 - old Chevy
Vysílačka: Robitronic TL-3C 2,4Gh
http://01martin.rajce.idnes.cz/
salvatore
Veterán fóra

Tak mám hotovo - ZDE je ke stažení návod k firmware 0.4.1 - který se mi jeví jako nejlépe použitelný. Nicméně s ohledem na to, že poslední verze (0.6.1) je ohlášena jako skutečně poslední (nevím proč je tam teda prerelease 0.6.2) zvážím, že bych CZ návod udělal ještě i pro tuto verzi.

Zcela upřímně - jsou tam některé věci, které jsem vůbec nepochopil. NPV - PRV - návrat na předchozí hodnotu. Vůbec nevím co tím chtěl básník říct a vůbec mi ani s rádiem a dvěma servy nic nenapovědělo k čemu to má být. Jak jsem tedy zmínil, všechno jsem to při psaní návodu zkoušel na rádiu, takže je to ověřeno praxí...
minotaur
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele: WWW

Fajn práce, Míro.
Bohužel na hluboké proniknutí do všech tajů firmware jsem neměl čas. Vyžaduje to jednoho člověka na plný úvazek.
Verze 0.6.2 je opravdu jen pre-release. Psx ji dělal pro Losikida a v zásadě to byl experiment s krokem otáčecího kolečka, aby to při výběru funkcí občas tak blbě nepřeskakovalo (v podstatě snížení citlivosti - ze zubu na dva zuby kolečka).
Jinak se nedá říci, že by 0.6.1 byla poslední, sám jsem Psx-ovi reportoval nějaké náměty na vylepšení, on taky něco ještě měl v plánu. Ale neměl moc času, předělával si bejvák. Zkusím zase vysondovat, co je nového. Kdyžtak hoďte sem nebo na můj mail nějaké náměty na vylepšení.
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
minotaur
Veterán fóra

Díky neskonalé ochotě dvou lidí mám u sebe v sekci ke stažení k dispozici dva nové návody pro Flysky FS-GT3B/C:
1) Pro verzi 0.4.1 - Mírův návod už znáte, viz výše uvedený příspěvek. Tuto možnost stažení berte jako rezervu pro případ, že by to třeba od Míry nešlo.
2) Pro verzi 0.5.0 a novější - poměrně obsáhlý manuál v angličtině od Gerryho Holma >>> http://rc.305.cz/download.php?soubor=31
gecko-x
Píšu hodně

Omlouvám se, že tu otravuju, ale obědnal jsem tento přijímač
http://www.eshop-rychle.cz/model-rozumn ... h-prijimac k FS-GTC. Doufám, že jsem neudělal nějakou chybku. Počítám s přeprogramováním, co se tu v tomto vlákně řeší. A ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je někdo na zlínsku - kroměřížsku schopnej a ochotnej mi to přeprogramovat? 4-žilovej káblík si v pohodě nachystám. Děkuju za odpověď
Ford f150 raptor rc4wd (Hero)
minotaur
Veterán fóra

Jo, je to "ten správný" - Reciever for TURNIGY 9X transmitter (V2).
kanaďan
Častý přispěvatel

Pánové, mi přeprogramoval na 8 kanálů Bandolik z OVY a jsem neskutečně spokojený.
MOHU JEN DOPORUĆIT!!!
Kanaďan JAROSCH TEAM
jaroschteam.rc@email.cz
U.S. modely
web:jaroschteam.cz
gecko-x
Píšu hodně

můžu se přidat, mě to zvládl na Beskydmodel kyt show v Kopru
Ford f150 raptor rc4wd (Hero)
Ming
Přispěvatel

vlkodlak píše:kdyz jsem poprve zapnul a sparoval prijimac servo bez problemu.
Druhy kanal sel stale (kola se pomalu tocily stale) dal jsem reverse 2 kanalu. ulozilo se. a pak uz zadna reakce.

Ahoj
Řeším podobný problém co Vlkodlak (ten pokud jsem pochopil se vrátil k původnímu 3CH FW), mám regl DSYS 56 (ale to je asi jedno) FS GT3C s FW 0.6.1 a 8CH (ale v principu to je asi jedno a zkoušel jsem i jiné verze FW). Setkal se někdo další s tímto nevyzpytatelným chováním a jak ho vyřešil?
manek100 píše: tak zkus regulátor připojit do 1. kanálu, jestli to bude fungovat a do 2. kanálu servo, jestli to bude fungovat.

Já pokud kanály na přijímači (je jedno jestli ten původní 3CH nebo Turnigy9X8CV2) prohodím, funguje to s novým FW jak má. Jen jsem tedy nepřišel na to, jak prohodit ovládání CH1 a CH2, pokud jde (já šel přes Rev>dlouhý Enter>1>TR2 a "opačně", ale bez úspěchu.

Nějaké nápady? :-p
Drive smoothly
SCX10 Dingo (Speed600Eco R.I.P., teď HPI Saturn 27T, Dsys56, GT3C 6.0, Pat a Mat)
CC-01 Beast (ve výstavbě)
SC Himoto, plachetnice Babetta, remorkér Grimmershörn, Dickie PistenBully 600W
manek100
Přispěvatel

prohodit ovládání ch1 a ch2 jde hardwarově - potenciometry pro plyn i řízení by měly mít stejný konektor, tak by mělo stačit je prohodit (ty konektory). Nevýhoda je, že u 3CH přijímače přijdeš o failsafe.
Ming
Přispěvatel

manek100 píše:prohodit ovládání ch1 a ch2 jde hardwarově - potenciometry pro plyn i řízení by měly mít stejný konektor, tak by mělo stačit je prohodit (ty konektory). Nevýhoda je, že u 3CH přijímače přijdeš o failsafe.

Ha, to mě nenapadlo. :OK:
Drive smoothly
SCX10 Dingo (Speed600Eco R.I.P., teď HPI Saturn 27T, Dsys56, GT3C 6.0, Pat a Mat)
Ming
Přispěvatel

manek100 píše:... prohodit ovládání ch1 a ch2 jde hardwarově - potenciometry pro plyn i řízení by měly mít stejný konektor ....

Tak jsem to o víkendu zkoumal a tudy (aspoň pro mě) cesta nevede. Na Ch1 je čtyřpin (je tam kromě potenciometru i hlavní vypínač) a Ch2 je trojpin. Takže jednoduché přehození nezafunguje (resp asi to ani nezapnu) a do složitějších rekonstrukcí si se svými znalostmi el. netroufám. Takže mi zatím nezbývá pokorný návrat ke tříkanálu (a já se tak těšil :-p )
Drive smoothly
Ming
Přispěvatel

Tak problém se zřejmě za přispění Bandolíka (DÍKY :HOPS: ) podařilo eliminovat. Zkusil jsem laborovat s deadzone (Global Setup>Analog>Throtle deadzone) pro plyn a při hodnotě 30 regl přestal sám od sebe přidávat a při 45 přestal problikávat v neutrálu. Když jsem to měnil, hned bylo vidět co to dělá s diodou na reglu tak jsem nechal preventivně víc na 47. Ale přijde mi divný, že to musí být až tolik.
Uvidíme co to udělá při nějaké delší jízdě/expe.
Drive smoothly
Mario1
Přispěvatel

cau chlapi mam vysilacku FS-GT3B 2.4 GHZ
blbne mi prijimac ,je mozno pouzit jiny nez origo
ktery je kompatibilni s vysilackou diky za pomoc

Zpět na „RC vybavení, elektronika, baterie“