carlos46 píše:Jo, tak to mám nejradši. Bohužel v mém případě na tom asi něco je, protože při postupu dle videa mi to už asi u třetího kroku hází úplně něco jiného. Nevím proč.
Tož podle toho jsem se to učil já tak nevím.
-Zavřeš všechny díly a necháš tam jen jeden, který chceš barvit, dejme tomu třeba maska (odklikáš ty modré fajfky u tech dílu, to už asi znáš)
-Pak si v jednom okně dáš pohled 3D, a v dalším "z boku" nebo "zepředu" (podle toho jaký je to díl prostě tak aby šel dobře vidět)
-V tom sloupci kde jsou vypsané ty díly si klikneš pravým na ten díl maska pak na properties
-Otevře se ti tabulka, tam otevřeš Polygons a u material vybereš ddsku kterou chceš na ten díl barvit (color, black, coloramber, bodybasic, prostě tam kde máš tu barvu)
-Pak apply a OK
-Pak nahoře v ZM jak jsou nástroje, je taková ikonka Stromeček se sluníčkem (taková jediná barevna)
-Otevře se tabulka najdeš tam tu stejnou DDSku a zaklikneš Opaque pak dáš OK
-Potom klikneš na Surface - Mapping - edit UV
-V tom okně kde máš ten pohled z boku nebo ze předu, klikneš levým na ten díl (musíš přímo na díl, já dělal na začatku chybu v tom že sem klikal vedle dílu a pak to nešlo)
-Otevře se tabulka
-Pokud chceš dělat nové barvení tak zaklikni Generate NEW , dole je Force material, ten zaklikneš a vybereš znova tu stejnou DDSku a dáš OK
-Jak je výběr pohledu tak klikneš na UV mapper (zas u toho pohlede z leva nebo zepředu, vedle si nech to 3D) v tom daném okně se ti nic neukáže bude jen bíle
-Dole v tom okně je Material tak na něj klikni a vybereš zas tu stejnou ddsku (mělo by tam správně byt na výběr jen ta jedna co si zvolil na začatku)
-V tom okně se ti otevře ta ddska + díl no a podle videa přesouvání dílu to posuneš kam potřebuješ na te DDSce abys měl tu spravnou barvu
Doporučuji to dělat podle videa a u toho jen kontrolovat to co jsem psal protože 2 kroky v tom videu chybí a to může způsobit to že ti to nejde (já to taky furt dělal podle videa a nešlo to, pak jsem zjistil že se musí ještě něco zakliknout a hned to šlo)
Vypadá to složitě ale je to asi tak půl minuty práce ;-)