Martine, nevím, jestli je to mazácký, :-( buďto máš něco na měření, myslím nějaký úchylkoměr, tak ho použiješ :YOP:

nebo máš holou pr...., a tak si vezmeš nějakou kulatinu, upneš ji do sklíčidla, na konci ji namaluješ tlustou fixou, a pomalu se přibližuješ ke svěráku až škrtneš na jedné a pak na druhé straně, a to opakuješ tak dlouho, až tě začnou bolet ruce od točení kličkou, nebo ti dojde náplň ve fixce, :-D anebo dosáhneš kýženého výsledku. Já si potom poodjedu o poloměr té kulatiny a vynuluji si digitální odměřovací systém.
A teď ten trochu mazácký "fígl" :-I Do svěráku si upnu nějaký pěkný jekl, :-I nemyslím tím ten, který jsi sehnal v kovošrotu, a několikrát ho přejela Tatra. Svěrák upnu vždy trochu k jedné straně (většinou k pravé, já levici nemám rád), :NO: tak aby to ještě dovolovalo na něm a v okolí pracovat, a pokud možno
přímo v ose nad pravým šroubem, který lehce dotáhnu, udělám první měření. Pak přejedu co nejvíc na levou stranu, a tam se pokusím co nejlépe dorovnat ten upnutý jekl do roviny. Když se to nikde nehne, tak máš vyhráno, :tleskam: když ne tak to už jsem popsal nahoře. Hodně štěstí! :CIAO:
:-I Základem je ale dobrý svěrák, nemusí být ten nejdražší, :-I ale musíš ho perfektně seřídit, tak aby pojízdná čelist neskákala při dotažení nahoru o několik desetin. :-I Zkontroluješ jak sedí lože svěráku vůči stolu, :-I a pak je dobré přefrézovat jak povrch čelistí, tak drážky čelistí, aby jsi měl jistotu, že ti to nebude někam utíkat. :-I