salvatore
Veterán fóra

Re: Milovo stroje ve velkém měřítku

I kdyby nic jinýho, tak pro tenhle seriál sem musí chodit každý fanda techniky! Dokonalé, úžasné a dechberoucí! :hura: :FINE:
Mila198
Častý přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW

:oops: :oops: Díky kluci, já se snad budu červenat, ale ještě mě čeká hodně práce, takže pokud se vám to líbí, tak budu pokračovat. :lol: :lol:
Miloš - ČUŘILL TEAM
http://www.rc-tanky.com

Nesnáším blbce, a navíc typu doktora Cvacha!
Borik
Píšu hodně

Prosím nedávej sem nové příspěvky ve všední dny po 20:15 .... Dívám se večer na Ordinaci a Cesty domů a pak z těch seriálů nic nemám ! ;-)
Mila198
Častý přispěvatel

:-( Měl jsem o tobě lepší mínění! :NO: Jak se ti to mohlo stát, že sleduješ takové seriály?! 8o
Miloš - ČUŘILL TEAM

Borik
Píšu hodně

To je celkem jednoduché: potřebuju každý den aspoň na hodinu na nic nemyslet. A to je výborná příležitost. :hura:
Protože dívat se na Tvé modelářské výtvory je opravdu velice zajímavé a právě u toho je naopak potřeba hodně myslet a hlavně zapnout "pamatováka", protože se to bude jednou určitě hodit. Pro mě je to velká inspirace, i když se bavím spíš loděmi.
A těším se na Tvoje nové fotky asi stejně, jako někdo na tah sportky.
minotaur
Veterán fóra

No já dám Mílovi brzo ban, protože se na to už nedá koukat... protože když na to koukám, tak na to pak koukám hrozně dlouho, jak je někdo šikovnej... ;-) :YOP:
Michal Nováček - RC.305 - http://rc.305.cz
Mila198
Častý přispěvatel

:oops: :oops: Tak už se zase červenám až tam dole :oops: :oops: vy mě přivádíte do rozpaků! :OHNO: Ale na druhou stranu jsem rád, že tu jen tak neprudím.
Miloš - ČUŘILL TEAM

salvatore
Veterán fóra

Borik píše:Prosím nedávej sem nové příspěvky ve všední dny po 20:15 .... Dívám se večer na Ordinaci a Cesty domů a pak z těch seriálů nic nemám ! ;-)

Boříku víš, že si Tě nekonečně vážím, ale tady nemůžu jinak :-) Ty seš vůůůůůl.... řežu se tu jak kůň!
Borik
Píšu hodně

Taky si říkám, že je to taková malá neškodná a nikomu neubližující úchylka, ale dal jsem si závazek, že vynechám Vyprávěj, abych měl aspoň pátek volný ( stejně už brzo skončí ). Ulici, Policajty z centra, Kobru, a Gympl ještě dokoukám do konce ( pokud to vydržím ve zdraví ).
A to jsem už pro tentokrát vynechal 30 případů, Ženu za pultem a Inženýrskou odyseu, protože to znám už skoro zpaměti. Muž na radnici se mi moc nelíbil a z Nemocnice jsem už vyrostl. A zdivočelé Česko nemusím, protože nemám rád Dejdara.
Nicméně musím dávat bacha, až budou opakovat Esmeraldu, protože tam mi asi 2-3 díly utekly a jistě chápeš, že takovou věc bych si neměl nechat ujít.
Borik
Píšu hodně

Ale radši to prosím smaž, to sem nepatří a zbytečně rozptyluju Milovo nádherné pokračování jeho technického seriálu, snad skoro tak dokonalého, jako 4 z tanku a pes.
Mila198
Častý přispěvatel

:-( Tak nevím, ale zdá se mi to trochu horší, než to vypadá! :-I Prosím tě, nezpozoroval jsi náhodou nějaké změny i v rozkroku??? :YOP: Já bych to nepodceňoval!!! :-I
Miloš - ČUŘILL TEAM

Slick7
Píšu hodně

Tak tak, když se chlapovi začne zmenšovat pinďour a začnou růst kozy, tak je nejvyšší čas přestat dělat domácí práce a čumět na nekonečný seriály :-D :-D
Tak já zase utíkám do dílny, zdar. :OK:
TT, TLT, CC-01 Pajero, CB-MB Actros, TXT-Tarantule, T813TP6x6, T816Morpho, SCX10 atd.
Borik
Píšu hodně

... jdu hledat mikrometr.
Mila198
Častý přispěvatel

Na mikrometr se vykašli, :-I hlavně se podívej, jestli se ti tam nedělá taková brázda, jako by jsi se seknul sekyrkou. :-I To už by bylo na pováženou. :-)

A já také radši budu pokračovat, abych něco podobného nechytil. :-( Když už jsem opět sehnal pilový pás, tak jsem se opět pustil do přední části návěsu (hlavy). Nevím, jestli jsem to už psal, ale přední část bude demontovatelná, kvůli přepravě. Na spojení jsem zhotovil dva duralové plechy, které jsou v demontovatelné části přišroubovány na pevno. V hlavní části jsou drženy 6-ti imbus-šrouby.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

No a teď jsem chlapci začal makat jako blázen, a úplně jsem zapomněl dělat fotodokumentaci. :-) Zhotovil jsem vrchní pohledové plechy hlavy, a několik rozpěrných profilů k jejich přichycení, a po smontování s ložiskem na labutí krk to vypadá asi takto.

Obrázek

Obrázek

Potom jsem potřeboval vyrobit držáky na pístnice, které budou držet ten labutí krk. Samý rádius, plocháč 8 mm, a tak se mi do toho moc ani nechtělo, ale nic jiného mi nezbylo. Jako první vyvrtat základní díru.

Obrázek

Potom ořezat hrubý tvar.

Obrázek

Ofrézovat všechny hrany, aby se bylo čeho držet.

Obrázek

Ořezat nahrubo vnější rádiusy.

Obrázek

Začistit rádiusy načisto a začistit pohledové hrany.

Obrázek

Obrázek

No a takto vypadá zatím přední demontovatelná hlava návěsu. :BYE:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

:-[ Teď nevím, jestli to už můžu odeslat, aby náhodou nebyl v televizi opět nějaký seriál, aby to kvůli mě Borik nepropásnul!? :-[
Miloš - ČUŘILL TEAM

Borik
Píšu hodně

Prosím pokračuj, sledovatelné seriály jsou jen ve všední dny ! :OK: :YOP:

Zpět na „Trucky, zemědělská technika a vícenápravové stroje“